Använda tillägg i Gemini-apparna

Gemini-apparna kan interagera med andra appar och tjänster från Google via tillägg för att ge mer användbara svar på dina promptar. Till exempel kan Gemini-apparna hjälpa dig att

• få information om flyg och hotell i realtid för anpassad reseplanering
  • skapa en mall för att skriva ett bröllopstal och hitta YouTube-videor med roliga tal som inspiration
  • få platsbaserad information från Google Maps.

Med ditt samtycke kan vissa Gemini-tillägg hjälpa dig att komma åt dina personliga uppgifter och ditt innehåll i andra Google-tjänster. Du kan till exempel göra följande saker:

• Ansluta Google Workspace för att hitta information och få snabba svar om ditt innehåll i appar och tjänster som Gmail, Dokument och Drive direkt i Gemini-apparna.
  • Ansluta YouTube Music för att få åtkomst till dina YouTube Music-spellistor och spela upp musik.

Du behöver

Så här använder du tillägg i Gemini-appar:

• Logga in med ditt personliga Google-konto som du hanterar på egen hand. Tillägg, inklusive Google Workspace-tillägget, är för närvarande inte tillgängliga för jobb- eller skolkonton. Tillägg för användare med tillägget Gemini for Google Workspace blir snart tillgängliga.
  • Se till att Gemini-appaktivitet har aktiverats. Tillägg är bara tillgängliga när Gemini-appaktivitet har aktiverats.

Använda ett tillägg

Obs! De flesta tillägg är aktiverade som standard. Du kan när som helst inaktivera tillägg i inställningarna för tillägg.

1. Öppna gemini.google.com på datorn.
  2. Skriv en fråga eller prompt i textrutan längst ned.
    • Om du vill ange en tjänst eller app som Gemini-webbappen ska använda skriver du @ och väljer tillägget. Om tillägget du väljer är inaktiverat kommer det antingen att aktiveras eller så ber Gemini-webbappen om behörighet att aktivera det.
  3. Klicka på Skicka . Om ett tillägg är tillgängligt använder Gemini-webbappen det automatiskt.
  4. Så här ger du Gemini-webbappen behörighet att använda tillägget, om det behövs:
    1. Klicka på Fortsätt.
    2. Följ anvisningarna på skärmen.

Exempel

• Kommer snart
Det här kan Gemini-appar inte göra med Google-tillägg

Gemini-apparna kan inte använda tillägg för att utföra vissa åtgärder i andra appar eller tjänster åt dig, till exempel

• boka flyg eller hotell
  • skapa en YouTube-spellista
  • lägga till en recension av en plats i Google Maps.

Bläddra bland tillgängliga tillägg

Obs! Vilka tillägg som är tillgängliga varierar beroende på region.

1. On your computer, go to gemini.google.com.
  2. At the bottom, click Settings  följt av Extensions .

Aktivera eller inaktivera ett tillägg

Obs! Om du inaktiverar ett tillägg raderas inte aktivitet som rör tillägget från din Gemini-appaktivitet. Eventuell data som har delats med och lagras av andra tjänster raderas inte heller. Läs mer om hur din data används med tillägg.

1. Öppna gemini.google.com på datorn.
  2. Klicka på Inställningar längst ned följt av Tillägg .
  3. Leta reda på tillägget och inaktivera eller aktivera det.
  4. Följ eventuella anvisningar på skärmen.

Obs! Gemini-appar kan hallucinera i svar eller ge inaktuell information, till exempel från ett äldre e-postmeddelande om det finns ett nyare. Du kan kontrollera informationen genom att klicka på och granska källorna som visas efter svaret.

När du ansluter till Google Workspace kan du sammanfatta, få snabba svar och hitta information från appar och tjänster som Gmail, Dokument och Drive direkt i Gemini-apparna.

Så här ansluter du Google Workspace i en chatt:

1. Kontrollera att du är inloggad på samma konto som du använder med Google Workspace.
  2. Be Gemini-webbappen att hämta information från Google Workspace.
    • Tips! Klistra inte in webbadressen till ett dokument eller e-postmeddelande i prompten. Om du vill hänvisa till innehåll i Google Workspace använder du sökord från innehållet och anger vilken app, tjänst eller innehållstyp det gäller.
  3. Om du inte har anslutit Google Workspace får du möjlighet att ansluta det.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Du kan även aktivera eller inaktivera Google Workspace i inställningarna för tillägg.

Exempel
  • Kommer snart
Ansluta appar och tjänster från Google Workspace i inställningarna för tillägg
  1. Öppna gemini.google.com på datorn.
  2. Kontrollera att du är inloggad på samma konto som du använder med Google Workspace.
  3. Klicka på Inställningar längst ned följt av Tillägg .
  4. Aktivera Google Workspace.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.
Varför kan jag inte ansluta Google Workspace

Tillägg är bara tillgängliga via ett personligt Google-konto. Du kan inte ansluta Google Workspace när du är inloggad på ett Google Workspace-konto för skolor, företag eller andra organisationer.

Obligatoriska inställningar i Gmail kanske är inaktiverade. Om Gemini-appar ska kunna anslutas till Google Workspace måste både smarta funktioner och anpassning ha aktiverats i Gmail-inställningarna. Om du aktiverar de inställningarna kan du läsa in Gemini-apparna på nytt och ansluta igen.

Läs mer om hur du ändrar inställningarna för smarta funktioner och anpassning.

Nämn Gmail, Google Dokument eller Google Drive i prompten. För varje ny konversation måste du uttryckligen be Gemini-appen att hämta personligt innehåll från Google Workspace. Du kan nämna Gmail eller e-post, Dokument eller dokument och Drive eller PDF-filer i prompten. Du behöver inte göra detta för följdfrågor. Exempel:

• Första prompten: Sammanfatta mina senaste mejl från förskolan.
  • Nästa prompt: När är det utflykt?
Det här kan Gemini-appar inte göra med Google Workspace

Gemini-appar kan inte

• komma åt bilagor, kommentarer eller bilder i Dokument eller Gmail
  • komma åt mappar, presentationer, kalkylark, bilder eller videor på Drive
    • Detta omfattar allt innehåll som inte finns i ett dokument eller en PDF-fil.
  • skapa ett e-postutkast eller radera e-postmeddelanden i Gmail
  • skapa, göra utkast av eller radera kalkylark, PDF-filer, dokument eller presentationer
  • hantera innehåll på Drive, till exempel att skapa mappar eller flytta innehåll mellan mappar
  • räkna dina objekt på Drive eller berätta hur mycket lagringsutrymme du har
  • bearbeta eller svara på frågor om stora filer
  • svara på promptar om Presentationer eller Kalkylark
  • svara på promptar om bilder eller kommentarer i ett dokument eller en PDF-fil.

Ansluta YouTube Music till Gemini-apparna

Viktigt: YouTube Music-tillägget är inte tillgängligt för Gemini i Google Messages. YouTube Music-tillägget fungerar för närvarande endast med promptar på engelska.

När du ansluter ditt YouTube Music-konto kan du be Gemini-apparna att visa, hitta eller spela upp musik från YouTube Music. Du kan till exempel be om en låt, ett album, en spellista med mera.

Så här ansluter du YouTube Music i en chatt:

1. Kontrollera att du är inloggad på samma konto som du använder med YouTube Music.
  2. Be Gemini-appen att hitta eller spela upp musik från YouTube Music.
  3. Om du inte har anslutit YouTube Music får du möjlighet att ansluta det.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Du kan även aktivera eller inaktivera YouTube Music i inställningarna för tillägg.

Exempel
  • Show some rock music
  • Turn on White Noise @YouTubeMusic
  • Play music that I like
  • Play rock music radio
  • Show me songs from modern artists keeping classic blues alive

You can also use these prompt formats:

• Find [song name] by [artist name]
  • Find the album [album title] by [artist name]
  • Find [playlist name] playlist
  • Find [genre] music
  • Search for songs similar to [song name] by [artist name]
  • Find the song that goes [song lyrics]
  • Find the [song name] music video
  • Start a radio based on the song [song name]
  • Search for [artist name] songs
Om din visningshistorik på YouTube Music

När du använder YouTube Music-tillägget lagras din visningshistorik på YouTube Music utifrån dina inställningar. Du kan se och hantera din visningshistorik på YouTube Music. Läs mer om hur du hanterar din visningshistorik.

Så här fungerar tillägg i Gemini-appar

• Gemini-appar använder bara tillägg som du har aktiverat i inställningarna för tillägg. Detta gäller även tillägg som du aktiverar när du anger dem i prompten med ett @-omnämnande.
  • Gemini-appar söker efter tillägg som kan hjälpa dem att generera ett mer användbart svar. Om en Gemini-app hittar ett användbart tillägg skickas information automatiskt från konversationen och annan relevant information till tillägget. Gemini-appar skickar till exempel din platsdata till Google Maps om du ber om kaféer i närheten och Google Maps-tillägget är aktiverat.
  • Gemini-appar kommer inte att få åtkomst till ditt personliga innehåll i andra tjänster utan din tillåtelse.
  • Om du interagerar direkt med en annan tjänst från Google i Gemini-appar kan din aktivitet sparas av den andra tjänsten. Om du till exempel tittar på en YouTube-video i en Gemini-app kan YouTube

Läs mer om hur dina personuppgifter används med tillägg.