Hva bør jeg vite om å betale kontaktløst med Fitbit-enheten?

Du kan legge til kreditt- og debetkort på noen Fitbit-enheter og betale kontaktløst direkte med enheten – selv i utlandet.
Google Wallet er nå tilgjengelig for alle Fitbit-enheter som støtter kontaktløs betaling. Fitbit Pay blir utilgjengelig fra 29. juli 2024*. Konfigurer Google Wallet i Fitbit-appen for å fortsette å betale kontaktløst med Fitbit-enheten.
* Vær oppmerksom på at hvis du befinner deg i Saudi-Arabia, Japan eller Taiwan, bruker enheten fortsatt Fitbit Pay etter 29. juli

Google Wallet er nå tilgjengelig for alle Fitbit-enheter som støtter kontaktløs betaling. Fitbit Pay blir utilgjengelig fra 29. juli 2024*. Konfigurer Google Wallet i Fitbit-appen for å fortsette å betale kontaktløst med Fitbit-enheten.

* Vær oppmerksom på at hvis du befinner deg i Saudi-Arabia, Japan eller Taiwan, bruker enheten fortsatt Fitbit Pay etter 29. juli

For å sjekke om et kort fungerer på Fitbit-enheten din, kan du se her:

* Vær oppmerksom på at denne listen gjelder spesifikt for Fitbit-enheter og er forskjellig fra listen over banker og land som er kompatible med Google Wallet på telefonen.

Vis alt Skjul alt

Hvilke Fitbit-enheter støtter kontaktløs betaling?

Du kan betale kontaktløst med Fitbit Charge 4, Fitbit Charge 5, Fitbit Charge 6, Fitbit Sense, Fitbit Sense 2, Fitbit Versa 2, Fitbit Versa 3, Fitbit Versa 4 samt Fitbit Charge 3- og Fitbit Versa-utgavene med NFC-brikke. Slik kan du sjekke om enheten din støtter kontaktløs betaling:

• Fitbit Versa: Snu klokken og se om det står «Fitbit Pay» i teksten rundt pulssensoren.

The text printed around the sensors on the back of the device with Fitbit Pay highlighted

• Fitbit Charge 3: Fjern den nederste remmen og se om det står «Fitbit Pay» skrevet på enden av enheten.
Hvor kan jeg bruke kontaktløs betaling?

Bruk Fitbit-enheten din når du kjøper produkter i butikker som tilbyr kontaktløs betaling, eller når du kjører med utvalgt kollektivtransport. Hvis du lurer på om butikken godtar kontaktløs betaling, kan du se etter symbolet nedenfor på betalingsterminalen:

Icon that's used on contactless readers, which looks like someone tapping a card

Du kan også bruke Fitbit-enheten din på transportterminaler som tilbyr kontaktløs betaling via kreditt- eller debetkort, for eksempel fergene og bybanenettverket i Sydney. Du finner mer informasjon under Hvordan bruker jeg Fitbit-enheten til å betale for kollektivtransport?

Hvorfor ber Fitbit-appen meg om å konfigurere Google Wallet?

Fitbit oppdaterer funksjonen for kontaktløs betaling fra Fitbit Pay til Google Wallet. Denne oppdateringen øker antallet banker og kort som er tilgjengelige for kontaktløs betaling på Fitbit-enheten, slik at du kan betale raskt overalt der Google Wallet godtas. Google Wallet er tilgjengelig på Charge-serien, Sense-serien og enheter i Versa-serien som støtter kontaktløs betaling.

Slik bytter du til Google Wallet:

1. På I dag-fanen  i Fitbit-appen trykker du på enhetsikonet   enheten din.
  2. Trykk på Lommebok-infobrikken.
  3. Trykk på Oppdater til Google Wallet, og logg på Google-kontoen din.
  4. Følg veiledningen på skjermen for å legge til et kort i Google Wallet. Merk at kortene dine ikke overføres fra Fitbit Pay, så du må legge dem til i Google Wallet.

Når Google Wallet er konfigurert, blir Lommebok-infobrikken i Fitbit-appen endret til Google Wallet-brikken. Hvis du har spørsmål om Google Wallet som ikke er knyttet til Fitbit-enheten, kan du gå til support.google.com.

* Hvis du bruker et iPass-kort (Taiwan) eller Suica-kort (Japan) på Fitbit-enheten, bør du fortsette å bruke Fitbit Pay.

Hvorfor ser jeg ikke Google Wallet-infobrikken?

Hvis du ikke ser alternativet for å konfigurere Google Wallet når du trykker på Lommebok-infobrikken i Fitbit-appen, kan du prøve dette:

1. Sjekk om Google Wallet er tilgjengelig i landet ditt: Her kan du bruke Google Wallet
  2. Sørg for at Fitbit-enheten er oppdatert. Du kan finne veiledning for dette under Hvordan oppdaterer jeg Fitbit-enheten?
  3. Hvis du nylig har oppdatert Fitbit-enheten, kan du sjekke Lommebok-infobrikken igjen etter 24 timer.

Vær oppmerksom på at hvis du befinner deg i Saudi-Arabia, Japan eller Taiwan, bruker enheten Fitbit Pay.

Må jeg installere Google Wallet-appen på telefonen?
Du trenger ikke å installere Google Wallet på telefonen for å bruke Google Wallet på Fitbit-enheten.
Bruker Fitbit-enheten min Fitbit Pay eller Google Wallet?

På I dag-fanen  i Fitbit-appen trykker du på enhetsikonet enheten din  Lommebok.

• Hvis du ser Google Wallet-infobrikken, bruker du Google Wallet til kontaktløs betaling.
  • Hvis du ser Lommebok-infobrikken, bruker du Fitbit Pay til kontaktløs betaling.

For å bytte til Google Wallet, følg instruksjonene i Hvorfor ber Fitbit-appen meg om å konfigurere Google Wallet?

Hvordan konfigurerer jeg kontaktløs betaling?

Først må du legge til minst ett kreditt- eller debetkort fra en deltakende bank i Fitbit-appen:

1. Ha enheten i nærheten, gå til I dag-fanen  i Fitbit-appen og trykk på enhetsikonet .
  2. Trykk på enheten din og så på Google Wallet-infobrikken.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å legge til et betalingskort. I noen tilfeller kan banken kreve ekstra verifisering. Hvis du konfigurerer kontaktløs betaling for første gang, kan du bli bedt om å lage en firesifret PIN-kode for enheten. Vær oppmerksom på at du også må ha beskyttelse med adgangskode aktivert for telefonen din.
  4. Når du har lagt til et kort, følger du veiledningen på skjermen for å slå på varsler for telefonen (hvis du ikke allerede har gjort det) og fullføre konfigurasjonen.

Du kan legge til flere kort og velge hvilket kort som skal være standard betalingsalternativ på enheten din, fra Google Wallet-infobrikken.

Hvordan betaler jeg med Fitbit-enheten?

Åpne betalingsskjermen på enheten:

• Charge 5 og Charge 6: Sveip ned fra urskiven, og trykk på Betalinger eller Google Wallet.
  • Versa og Versa 2: Hvis du valgte Fitbit Pay som knappesnarvei, holder du inne knappen på klokken i to sekunder for å aktivere den. Hvis ikke sveiper du ned fra toppen av skjermen. Når varslene vises, sveiper du ned igjen for å åpne kontrollsenteret. Trykk på Wallet-ikonet .
  • Sense og Versa 3: Åpne Lommebok-appen . For å få raskere tilgang til betalinger kan du legge det til som en knappesnarvei i Innstillinger-appen Snarveier.
  • Sense 2 og Versa 4: Åpne Google Wallet-appen  eller Wallet-appen . For å få raskere tilgang til betalinger kan du legge det til som en knappesnarvei i Innstillinger-appen Snarvei.
  • Alle andre enheter: Når du er klar til å betale, trykker du på og holder inne den venstre knappen på enheten i to sekunder. Sveip til betalingsskjermen hvis den ikke dukker opp.
  1. Angi den firesifrede PIN-koden for enheten dersom du blir bedt om det. Standardkortet vises på skjermen.
    Choosing a contactless payment card

2. For å betale med standardkortet holder du håndleddet i nærheten av betalingsterminalen. Sånn betaler du med et annet kort:
    • Charge 3 og Charge 4: Trykk på skjermen for å finne kortet du vil bruke, og hold så håndleddet i nærheten av betalingsterminalen.
    • Charge 5 og Charge 6: Sveip for å finne kortet du vil bruke, og hold håndleddet i nærheten av betalingsterminalen.
    • Sense 2, Versa, Versa 2 og Versa 4: Sveip opp for å finne kortet du vil bruke, og hold så håndleddet i nærheten av betalingsterminalen.
    • Sense og Versa 3: Sveip opp for å finne kortet du vil bruke, og trykk på det. Hold så håndleddet i nærheten av betalingsterminalen.

A person tapping their watch on a contactless reader

Når betalingen er vellykket, vibrerer enheten, og du ser en bekreftelse på skjermen.

Hvis betalingsterminalen ikke gjenkjenner Fitbit-enheten, må du sørge for at enheten er i nærheten av terminalen, og at kassemedarbeideren skjønner at du bruker kontaktløs betaling.

Merk at betalingsskjermen kan være skjult hvis du ikke har konfigurert kontaktløs betaling. Hvis du ikke kan se betalingsskjermen, følger du veiledningen i Hvordan konfigurerer jeg kontaktløs betaling? for å legge til et kort på Fitbit-enheten.

Kunder i Australia som bruker Fitbit Pay: Hvis du har et kreditt- eller debetkort fra en australsk bank, må du holde enheten nær betalingsterminalen for å betale. Hvis kortet ditt er fra en bank utenfor Australia, eller hvis du ønsker å betale med et kort som ikke er standardkortet ditt, må du utføre trinn 1–3 over.

Hvis kjøpet overskrider AUD 100, må du følge instruksjonene på betalingsterminalen. Hvis du blir bedt om å angi en PIN-kode, angir du PIN-koden for kortet (ikke enheten).

Hva gjør jeg hvis banken eller kortet ikke støttes?

I mange land kan du bruke betalingsapper. Last ned appen på telefonen, og knytt den til bankkontoen din. Legg til den nye digitale kontoen på Fitbit-enheten ved å følge veiledningen i Hvordan konfigurerer jeg kontaktløs betaling?

Merk: Vi legger til støtte for nye kort regelmessig. Støtte for American Express-kort i USA blir for eksempel tilgjengelig i løpet av de neste ukene.

Du finner mer informasjon her:

Hvordan bruker jeg Fitbit-enheten til å betale for kollektivtransport?

Bruk Fitbit-enheten til å betale for kollektivtransport ved på- og avstigning via terminaler som godtar kontaktløse betalingsmåter. For å betale med enheten din følger du veiledningen i Hvordan betaler jeg med Fitbit-enheten?

Merk: Betal med samme kort på Fitbit-enheten når du holder den foran transportterminalen ved starten og slutten av reisen. Husk å lade enheten før du legger ut på reisen.

Kan jeg bruke Fitbit-enheten til å betale med OMNY i New York City?

Du kan bruke alle støttede kort på OMNY-terminaler på bestemte MTA-stasjoner og -busser i New York. Du finner mer informasjon om OMNY i artikkelen om emnet fra MTA.

Kan jeg bruke Fitbit-enheten min til å betale for kollektivtransport i Singapore?

Du kan bruke Fitbit-enheten på tog og busser i Singapore. Du finner en liste over kort som støttes, i Singapore-delen av listen over banker som støttes.

Hvis du vil betale med et Visa-kort som du la til på Fitbit-enheten før 26. februar 2019, må du fjerne kortet i Fitbit-appen og deretter legge det til på nytt som om det er første gang du gjør det. Hvis problemene vedvarer, ber vi deg kontakte banken for mer informasjon.
Hvordan endrer jeg standardkortet på Fitbit-enheten?
Når du skal betale, vises standardkortet på skjermen til enheten. Slik endrer du standardkortet:
Google Wallet
  1. På I dag-fanen  i Fitbit-appen trykker du på enhetsikonet   enheten din.
  2. Trykk på Google Wallet-brikken.
  3. Trykk på kortet du vil bruke som standardkort.
  4. Trykk på Detaljer.
  5. Trykk på Gjør til standard for kontaktløs på klokken.
Fitbit Pay
  1. På I dag-fanen  i Fitbit-appen trykker du på enhetsikonet   enheten din.
  2. Trykk på Lommebok-infobrikken.
  3. Trykk på kortet du vil bruke som standardkort.
  4. Trykk på Angi som standard.
Hvordan endrer jeg rekkefølgen til kortene på Fitbit-enheten?
Slik endrer du rekkefølgen til kortene på enheten:
Google Wallet
  1. På I dag-fanen  i Fitbit-appen trykker du på enhetsikonet   enheten din.
  2. Trykk på Google Wallet-brikken. Kortene dine vises i den rekkefølgen de vises på Fitbit-enheten.
  3. Hold inne og dra et kort for å endre rekkefølgen til kortene. Slipp kortet der du vil ha det.
Fitbit Pay
  1. På I dag-fanen  i Fitbit-appen trykker du på enhetsikonet   enheten din.
  2. Trykk på Lommebok-infobrikken.
  3. Trykk på Endre.
  4. Hold inne og dra strekene  for å endre rekkefølgen til kortene. Det første kortet blir standardkortet.
  5. Trykk på Ferdig.
Må jeg angi en PIN-kode for å kunne betale?

Når du konfigurerer kontaktløs betaling, blir du bedt om å lage en personlig, firesifret PIN-kode.

Når du skal bekrefte en betaling, må du angi PIN-koden hvis det er første gang du betaler kontaktløst etter at du har hatt enheten av håndleddet, eller hvis det har gått 24 timer siden sist du foretok en betaling.

Du finner mer informasjon om denne funksjonen i Hvordan bruker jeg enhetslåsen på Fitbit-enheten?

Må jeg ha telefonen i nærheten for å betale med Fitbit-enheten?
Du trenger ikke ha telefonen i nærheten for å betale med Fitbit-enheten. Når du har konfigurert kontaktløs betaling, kan du betale med enheten og la telefonen ligge hjemme.
Hvor finner jeg en liste over transaksjoner gjort med Fitbit-enheten?

Mange banker lar deg se de tre siste transaksjonene som er gjort med Fitbit-enheten i Fitbit-appen.

Slik kan du se de siste transaksjonene:

1. På I dag-fanen  i Fitbit-appen trykker du på enhetsikonet   enheten din.
  2. Trykk på Google Wallet- eller Lommebok-brikken.
  3. Trykk på kortet du la til på enheten, og sveip opp for å se de tre siste transaksjonene.

Hvis denne funksjonen ikke er tilgjengelig for kortet, eller hvis du vil se alle transaksjonene, kan du sjekke kontoutskriften.

Hvorfor ble transaksjonen avvist?
Hvis betalingen ble avvist, ber vi deg kontakte banken for mer informasjon.
Er kontaktløs betaling på Fitbit-enheten trygt?

Fitbit Pay har mange sikkerhetsfunksjoner. Fitbit Pay bruker en tokeniseringsplattform av bransjestandard for å sikre at kortinformasjonen din aldri avsløres eller deles med selgere eller med Fitbit. Fitbit Pay krever også at du har en personlig, firesifret PIN-kode som et ekstra sikkerhetstiltak.

Google Wallet beskytter betalingsinformasjonen din med flere sikkerhetslag ved hjelp av en av verdens mest avanserte sikkerhetsinfrastrukturer for å holde kontoen din trygg. Når du betaler i butikker, deler ikke Google Wallet det faktiske kortnummeret ditt, så informasjonen din forblir trygg. Bruk av kontaktløs betaling på Fitbit-enheten krever også at du bruker en personlig firesifret PIN-kode for ekstra beskyttelse.

Hvordan fjerner jeg et kort fra Fitbit-enheten?

Når du har slettet et kort, fjernes kortet fra Fitbit-appen, og du kan ikke lenger bruke det når du betaler med enheten.

Google Wallet
  1. På I dag-fanen  i Fitbit-appen trykker du på enhetsikonet   enheten din.
  2. Trykk på Google Wallet-brikken.
  3. Trykk på kortet du vil slette.
  4. Trykk på DetaljerFjern betalingsmåten.
Fitbit Pay

Slik fjerner du et kort fra Fitbit-enheten:

1. På I dag-fanen  i Fitbit-appen trykker du på enhetsikonet   enheten din.
  2. Trykk på Lommebok-infobrikken.
  3. Trykk på kortet du vil slette.
  4. Trykk på Fjern kortet.

Slik fjerner du alle kort og deaktiverer kontaktløs betaling på Fitbit-enheten:

1. Gå til oversikten på fitbit.com, og klikk på Innstillinger Enheter .
  2. Klikk på Fitbit Pay.
  3. Klikk på Deaktiver Fitbit Pay. Kortene dine slettes og kan ikke lenger brukes til å utføre betalinger med enheten. Merk at hvis du bruker Suica på Fitbit-enheten din, blir Suica verken fjernet eller deaktivert når du trykker på Deaktiver Fitbit Pay-knappen i oversikten på fitbit.com. Kontakt Fitbit kundestøtte for å deaktivere Suica.

Hvis du ikke kan finne enheten din, kan du sperre kortet du la til på enheten, i stedet for å slette det fra Fitbit Pay. Når du sperrer et kort, blir det liggende i Lommebok, men du kan ikke lenger bruke det til å utføre betalinger med enheten. Hvis du finner enheten igjen, kan du oppheve sperringen av kortet og bruke det til å betale med.

Slik sperrer du et kort:

1. På I dag-fanen  i Fitbit-appen trykker du på enhetsikonet   enheten din.
  2. Trykk på Lommebok-infobrikken.
  3. Trykk på kortet du vil sperre.
  4. Trykk på Sperr kort.

For å oppheve sperringen av kortet gjentar du trinnene ovenfor og trykker på Aktiver kortet.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg mister Fitbit-enheten?

Hvis du mister enheten, kan du fjerne kortene du har lagt til på den, via Fitbit-appen. Du finner veiledning for dette under Hvordan fjerner jeg et kort fra Fitbit-enheten?

Du kan fremdeles utføre betalinger med det fysiske debet- eller kredittkortet, og vi ber deg derfor kontakte banken dersom kortene er mistet eller stjålet.

Husk at ingen kan bruke enheten din til å betale med uten å først skrive inn den personlige, firesifrede PIN-koden din.

Hvordan tilbakestiller jeg PIN-koden til Fitbit-enheten?
Tilbakestill enhetens PIN-kode i Fitbit-appen. Du finner veiledning for dette under Hvordan bruker jeg enhetslåsen på Fitbit-enheten?
Kan jeg bruke Fitbit-enheten til å betale i andre land?
Når du reiser til andre land, kan du bruke Fitbit-enheten i butikker som tilbyr kontaktløs betaling. Vær oppmerksom på at utenlandske transaksjonsgebyrer kan gjelde for kjøp som gjøres i andre land, avhengig av retningslinjene til banken din.
Tjener jeg poeng eller belønninger for kjøp som gjøres med Fitbit-enheten?
Når du kjøper noe med Fitbit-enheten, tjener du poeng eller belønninger som kreditt- eller debetkortene tilbyr.
Kan jeg bruke gavekort med kontaktløs betaling?
Gavekort fungerer for øyeblikket ikke med kontaktløs betaling.
Jeg vil gi klokken min til noen andre. Hva bør jeg gjøre?

Tilbakestill enheten til fabrikkinnstillingene for å slette apper og alle personlige data fra enheten*. Du kan finne veiledning for dette under Hvordan sletter jeg Fitbit-enheten min?

* Merk at hvis du bruker Suica på Fitbit-enheten din, fjernes ikke Suica når du sletter Fitbit-enheten. Før du gir Fitbit-enheten din til en annen person, bør du fjerne Suica i Fitbit-appen.

Jeg skrev inn feil PIN-kode. Hvordan låser jeg opp klokken med telefonen?
Hvis du har skrevet inn feil PIN-kode ti ganger, blir du bedt om å låse opp Fitbit-enheten via Fitbit-appen. Du finner veiledning for dette under Hvordan bruker jeg enhetslåsen på Fitbit-enheten?

Hvorfor kan jeg ikke legge til American Express-kortet mitt i Google Wallet?

American Express-kort kan ikke legges til i Google Wallet for Fitbit for øyeblikket, men denne funksjonen kommer snart.

Hvorfor kan jeg ikke konfigurere Google Wallet?

Google Wallet for Fitbit er kanskje ikke tilgjengelig i området ditt ennå. Vi jobber med å utvide støtten for Google Wallet for Fitbit.