For assistance with Fitbit Ace LTE, visit support.google.com/fitbitacelte.

Hva er Aktiv-sone-minutter eller aktive minutter på Fitbit-enheten?

Få Aktiv-sone-minutter eller aktive minutter basert på enheten din med aktiviteter som øker pulsen, i løpet av dagen.

SPORER FITBIT-ENHETEN AKTIV-SONE-MINUTTER ELLER AKTIVE MINUTTER?

Disse enhetene sporer Aktiv-sone-minutter :

• Fitbit Charge 4
  • Fitbit Charge 5
  • Fitbit Charge 6
  • Fitbit Inspire 2
  • Fitbit Inspire 3
  • Fitbit Luxe
  • Fitbit Sense-serien
  • Fitbit Versa-serien
  • Google Pixel Watch-serien

Alle andre enheter sporer aktive minutter .

Vis alt Skjul alt

AKTIV-SONE-MINUTTER

Hvordan får jeg Aktiv-sone-minutter?

Få Aktiv-sone-minutter for tiden du tilbringer i moderat sone (fettforbrenning), intensiv sone (kardio) eller makspulssone. For å utnytte tiden best mulig oppnår du 2 Aktiv-sone-minutter for hvert minutt du er i intensiv sone eller makssone. Pulssonene er personlig tilpasset etter kondisjonsnivå og alder.

Pulssone Aktiv-sone-minutter
1 minutt i moderat sone 1 Aktiv-sone-minutt
1 minutt i intensiv sone eller makssone 2 Aktiv-sone-minutter*

Du finner mer informasjon om pulssoner i Hvordan sporer jeg puls med Fitbit-enheten?

*Fitbit-enheten sporer ikke pulsen under svømmeøkter. Du får 1 Aktiv-sone-minutt for hvert minutt med svømming.

Hva er målet mitt for Aktiv-sone-minutter på Fitbit-enheten?
Som standard er målet å oppnå 150 Aktiv-sone-minutter hver uke. American Heart Association anbefaler minst 150 minutters moderat aktivitet eller 75 minutters intensiv aktivitet – eller en kombinasjon av begge deler – per uke. Du kan oppfylle disse anbefalingene med 22 Aktiv-sone-minutter i gjennomsnitt per dag, men du kan også endre målet etter behov.
Hvordan endrer jeg målet for Aktiv-sone-minutter?
Oppdater målet ditt i Fitbit-appen. Du finner mer informasjon i Hvordan sporer jeg helse- og treningsmål med Fitbit?
Hvorfor fikk jeg flere Aktiv-sone-minutter enn lengden på treningsøkten?

For mer intense treningsøkter, for eksempel spinning, intervalltrening eller løping, kan antallet Aktiv-sone-minutter du får, overstige lengden på treningsøkten. Hvis du for eksempel løper i 20 minutter og tilbringer 10 minutter i fettforbrenningssonen og 10 minutter i kardio- eller makssonen, får du 30 Aktiv-sone-minutter.

Treningsøkt Pulssone Aktiv-sone-minutter
5-minutters oppvarming Moderat sone (1x) 5
10-minutters løpetur Intensiv sone og makssone (2x) 20
5-minutters rolig nedjogg Moderat sone (1x) 5
20-minutters treningsøkt TOTALT 30
Hvordan ser jeg pulssonevarsler på Fitbit-enheten?
Charge 4 og Inspire 2

Enheten varsler deg om Aktiv-sone-minutter på to måter:

• Treningsøkter: like etter at du går inn i en ny pulssone i Trening-appen , slik at du vet hvor hardt du trener.
    Cardio exercise screen
    Antallet vibrasjoner fra enheten indikerer hvilken sone du er i:
    Antall vibrasjoner Pulssone
    1 vibrasjon Fettforbrenningssone
    2 vibrasjoner Kardiosone
    3 vibrasjoner Makssone
  • Daglig aktivitet: 7 minutter etter at du går inn i en pulssone i løpet av dagen (for eksempel under en rask gåtur).

Charge 5, Charge 6, Inspire 3 og Luxe

Enheten varsler deg om Aktiv-sone-minutter på to måter:

• Treningsøkter: like etter at du går inn i en ny pulssone, mens du bruker Trening-appen . Antallet vibrasjoner fra enheten indikerte hvilken sone du er i:
    Antall vibrasjoner Pulssone
    1 vibrasjon Fettforbrenningssone
    2 vibrasjoner Kardiosone
    3 vibrasjoner Makssone
    Notification that the wearer's heart rate is in the cardio zone
  • Daglig aktivitet: 7 minutter etter at du går inn i en ny pulssone i løpet av dagen (for eksempel under en rask gåtur)

Merk: På Inspire 3 og Luxe er pulsvarsler slått av som standard. For å slå dem på, se Kan jeg slå sonevarsler på eller av på Fitbit-enheten?

Versa, Versa Lite Edition og Versa 2

Det finnes to måter å få pulssonevarsler på når du går inn i en pulssone under treninger, i Trening-appen :

• Angi et mål for Aktiv-sone-minutter for treningsøkten. På enheten åpner du Trening-appen  trykker på en trening MålAktiv-sone-minutter angir et mål, og starter treningsøkten.
  • Slå på sonevarsler for treningen. På enheten åpner du Trening-appen  trykker på en trening  trykker på tannhjulikonet Sonevarsler.

Antallet vibrasjoner fra enheten indikerer hvilken pulssone du er i:

Antall vibrasjoner Pulssone
1 lett vibrasjon Under soner
1 vibrasjon Fettforbrenningssone
2 vibrasjoner Kardiosone
3 vibrasjoner Makssone
Sense og Versa 3
Når du bruker Trening-appen , varsler klokken deg kort tid etter at du har nådd en annen pulssone. Antallet vibrasjoner fra enheten indikerer hvilken sone du er i:
Antall vibrasjoner Pulssone
1 vibrasjon Under soner
2 vibrasjoner Fettforbrenningssone
3 vibrasjoner Kardiosone
4 vibrasjoner Makssone
Sense 2 og Versa 4

Når du bruker Trening-appen , varsler klokken deg kort tid etter at du har nådd en annen pulssone. Antallet vibrasjoner fra enheten indikerer hvilken sone du er i:

Antall vibrasjoner Pulssone
1 vibrasjon Fettforbrenningssone
2 vibrasjoner Kardiosone
3 vibrasjoner Makssone
Google Pixel Watch 2
Når du bruker Trening-appen, varsler klokken deg kort tid etter at du har nådd en annen pulssone, og når du når målsonen.
Kan jeg slå sonevarsler på eller av på Fitbit-enheten?
Charge 4
Scenario Hvordan slår jeg varsler på eller av?
Pulsvarsler under treningsøkter i Trening-appen
  1. Åpne Trening-appen  på Charge 4, og sveip for å finne en trening.
  2. Sveip opp på pilen, og trykk på Pulssonevarsler.
    Walk exercise screen

For å slå varsler av eller på for en annen trening, slå på Ikke forstyrr  på Charge 4.

Pulssonevarsler du får under daglig aktivitet. Åpne Innstillinger-appen  på Charge 4, sveip ned, og trykk på Varsler om Aktiv-sone-minutter.
Få pulssonevarsler under treninger i Trening-appen , men slå av andre varsler På Charge 4 åpner du Innstillinger-appen Ikke forstyrrTreningsvarsler.
Charge 5, Charge 6, Inspire 3 og Luxe
Scenario Hvordan slår jeg varsler på eller av?
Pulsvarsler under treningsøkter i Trening-appen
  1. Sveip til venstre eller høyre på armbåndet til Trening-appen , og sveip opp for å finne en trening.
  2. Trykk for å velge en trening, og sveip deretter opp gjennom treningsinnstillingene.
  3. Trykk på Pulsvarsler for å slå innstillingen på eller av.
Pulssonevarsler du får under daglig aktivitet
  1. Sveip ned fra klokkeskjermen på armbåndet for å finne Innstillinger-appen .
  2. Åpne Innstillinger-appen  trykk på Pulsvarsler (Charge 5 og Luxe) eller Varsler om Aktiv-sone-minutter (Charge 6 og Inspire 3) for å slå innstillingen på eller av.
Versa, Versa Lite Edition og Versa 2
Slå ukentlige varsler om Aktiv-sone-minutter av eller på i Innstillinger-appen Settings app på enheten.
Inspire 2
Slå pulssonevarsler av eller på i Innstillinger-appen  på enheten.
Sense-serien, Versa 3 og Versa 4
Scenario Hvordan slår jeg varsler på eller av?
Pulsvarsler under treningsøkter i Trening-appen
  1. Åpne Trening-appen  på klokken, og trykk på en trening.
  2. Sveip opp og trykk på bryterikonet  under Pulssonevarsler.
Ukentlige varsler om Aktiv-sone-minutter
  1. På klokken åpner du Innstillinger-appen Mål-påminnelser.
  2. Trykk på Mål for Aktiv-sone-minutter.
Google Pixel Watch 2
  1. Åpne Trening-appen på klokken.
  2. Trykk på en trening Varsler og moduser flag iconPulssone-modus.
  3. Trykk på Målsone for puls eller Varsler om endring av pulssone.
  4. Trykk på en pulssone.
  5. Trykk på varsel for å slå av sonevarsler.
Kan jeg se data om tidligere aktive minutter?

Dataene for aktive minutter vises under dataene om Aktiv-sone-minutter i Fitbit-appen:

1. På I dag-fanen  trykker du på Aktiv-sone-min.-infobrikken.
  2. Trykk på Uke øverst.
  3. Rull ned for å se dataene for aktive minutter.

AKTIVE MINUTTER

Hvordan får jeg aktive minutter?
Du får aktive minutter ved å utføre kontinuerlige moderate til intense aktiviteter i 10 minutter eller mer.
Hvordan beregner Fitbit-enheten aktive minutter?
Fitbit-enheter beregner aktive minutter via metabolske ekvivalenter (MET). Denne beregningen, som tar utgangspunkt i kroppsmassen din, brukes til å anslå treningsintensitet. MET beregnes basert på et forholdstall (kilde):
Mengde energi brukt under en aktivitet : mengde energi brukt under hvile

1 MET er mengden energi du bruker når du hviler eller sitter stille, mens du som regel bruker 3 MET eller mer når du utfører en aktivitet med moderat intensitet, for eksempel gåing. Du oppnår aktive minutter for aktiviteter med 3 MET eller mer.

Hvis Fitbit-enheten sporer puls, brukes pulsdataene til å beregne aktive minutter for aktiviteter som ikke er skrittbaserte, for eksempel vektløfting, yoga og roing. Hvis enheten ikke sporer puls, er de aktive minuttene for disse aktivitetene lavere.

Hva er målet mitt om aktive minutter på Fitbit-enheten?

Som standard er målet om aktive minutter basert på anbefalingen fra Center for Disease Control om daglig aktivitet med moderat til høy intensitet: 30 minutter for voksne og 60 minutter for barn. Du kan endre dette målet etter behovene dine.

On-device screenshot of a fire icon with 1234 cal listed below it, next to an icon of a lightning bolt with 36 listed below it

Hvordan endrer jeg målet om aktive minutter?
Oppdater målet ditt i Fitbit-appen. Du finner mer informasjon i Hvordan sporer jeg helse- og treningsmål med Fitbit?
Hvorfor får jeg forskjellige tall for aktive minutter for den samme aktiviteten?
Intensitetsnivået bidrar til å fastslå antall aktive minutter du får for en aktivitet. Hvis du får forskjellige antall aktive minutter for den samme aktiviteten (for eksempel en daglig gåtur), er det sannsynligvis forskjeller i intensitetsnivåene mellom de to treningsøktene.