Inkludera inte personlig eller känslig hälsoinformation, såsom steg-, kalori-, hjärtfrekvens-, sömn- eller träningsdata eller hjärthälsoinformation när du ställer frågor i gemenskapen.

Hantera behörigheter för Google Fitness

När vissa behörigheter har aktiverats registreras aktiviteter mer exakt i Google Fitness och du kan få bättre information om hälsa och aktivitet. Om du till exempel tappar bort en enhet kan du ändra inställningarna för Google Fitness på den enheten från en annan.

Aktivera registrering av fysisk aktivitet

När aktivitetsregistrering är aktiverat kan Fitness känna av aktiviteter som steg eller repetitioner.

Om du inaktiverar detta registreras aktiviteten inte automatiskt i Google Fitness. Den enda information som visas är den som du har lagt in själv eller som registrerats i en ansluten app.

1. Öppna appen Inställningar på Android-telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Google Fitness Google Fitness.
  3. Tryck på Behörigheter följt av Fysisk aktivitet följt av  Tillåt.
  4. Öppna Google Fitness Google Fitness.
  5. Tryck på Profil längst ned.
  6. Tryck på Inställningar Inställningar högst upp.
  7. Aktivera eller inaktivera Registrera dina aktiviteter under Inställningar för aktivitetsregistrering.

Ändra platsregistrering

Med platsinformationens hjälp kan aktiviteter som att springa eller cykla registreras mer exakt och en karta över rundan visas i Google Fitness. Om du inaktiverar detta kan aktivitetens plats inte registreras i Google Fitness.
Viktigt! Fitness sparar inte platsdata för barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land).
  1. Öppna appen Inställningar på Android-telefonen.
  2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Google Fitness Google Fitness.
  3. Tryck på Behörigheter följt av Plats.
  4. Välj hur du vill att platsen ska registreras:
    • Tillåt eller Tillåt alltid: Google Fitness registrerar din plats, även när du inte har appen öppen. På så sätt kan aktivitet som när du går på promenad registreras automatiskt i Google Fitness.
    • Tillåt bara när appen används: Platsen används bara i Google Fitness när du har öppnat appen. På så sätt registreras platsen bara när du själv väljer det.
    • (Endast Android 11) Fråga varje gång: Google Fitness ber om behörighet att registrera din plats varje gång du använder appen.
    • Neka: Inaktivera platsregistrering helt. Om du väljer det här alternativet hoppar du över de följande fyra stegen.
  5. Öppna Google Fitness Google Fitness på telefonen.
  6. Tryck på Profil längst ned.
  7. Tryck på Inställningar Inställningar högst upp.
  8. Under Inställningar för aktivitetsregistrering: Välj hur du vill att platsen ska registreras och aktivera eller inaktivera några av följande inställningar:
    • Registrera dina aktiviteter
    • Använd din plats
    • Inkludera kartor för alla aktiviteter
Tips! På telefoner med Android 11: Om du inte har aktiverat registrering av fysisk aktivitet och du inte använder appen på 90 dagar återgår Google Fitness till Neka, vilket innebär att aktivitet inte registreras med platsinformation i Google Fitness.

Radera behörigheter för din data

1. Öppna Google Fitness-appen Google Fitness på en Android-telefon.
  2. Tryck på Profil följt av Inställningar Inställningar följt av Radera behörigheter för data i Fitness.
  3. Du kan styra lagringen av data genom att aktivera eller inaktivera följande:
    • Inställningen Lagra data om vitalparametrar för till exempel
      • puls
      • vilopuls
      • andningsfrekvens
      • blodsocker
      • syremättnad
      • temperatur
      • blodtryck.
    • Inställningen Lagra data om menscykeln

Tips!

• När du ändrar databehörigheter påverkar det hur datan spåras i fortsättningen. Om du vill radera tidigare data raderar du datan i Google Fitness.
  • När du raderar din data för aktivitet, sömn eller guidad andning tas även de tillhörande posterna bort från loggboken.

Ändra kamerabehörigheter

1. Öppna Google Fitness-appen Google Fitness på en Android-telefon.
  2. Tryck på Profil följt av Inställningar Inställningar följt av Hantera behörigheter för data i Fitness.
  3. Aktivera eller inaktivera Lagra data om vitalparametrar.

Ändra inställningar på andra enheter

Ändra behörigheter för Google Fitness på en Wear OS-klocka
Om du använder Google Fitness på en Wear OS-klocka kan du inaktivera aktivitets- och platsregistrering på klockan.

Inaktivera aktivitetsregistrering

1. Om skärmen är nedtonad trycker du på skärmen för att aktivera klockan.
  2. Öppna Google Fitness Google Fitness.
  3. Scrolla och tryck på Inställningar följt av Fitness-konto.
  4. Tryck på Logga ut.

Inaktivera platsregistrering

Viktigt! Fitness sparar inte platsdata för barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land).
  1. Om skärmen är nedtonad trycker du på skärmen för att aktivera klockan.
  2. Svep uppifrån och ned på skärmen.
  3. Tryck på Inställningar följt av Appar och aviseringar följt av Appens behörigheter följt av Systemappar.
  4. Tryck på Google Fitness Google Fitness.
  5. Inaktivera Plats.
Ändra behörigheter för Google Fitness på en annan enhet
  1. Öppna Google Fitness Google Fitness på telefonen.
  2. Tryck på Profil längst ned.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar högst upp.
  4. Tryck på Inställningar för andra enheter under Inställningar för aktivitetsregistrering.
  5. Välj enheten.
    • Om du väljer en Android-enhet: Tryck på Inaktivera under Registrera aktivitet eller Använd din plats följt av Inaktivera.
    • Om du väljer en iOS-enhet: Tryck på Koppla från under Anslut Google Fitness till Hälsa följt av Koppla från.