Dimensions and metrics

[GA4] Om Analytics-økter

Finn ut mer om Google Analytics 4-økter, deriblant hvordan økt-ID-er og -numre genereres når hendelser startes.

En økt er en periode da brukerinteraksjoner forekommer på nettstedet ditt eller i appen din.

Hva telles som en økt?

I Analytics startes en økt når brukeren enten åpner appen din i forgrunnen eller ser på en side eller skjerm uten at det allerede er innledet en økt (den forrige økten er f.eks. tidsavbrutt).

Som standard blir økter avsluttet eller får tidsavbrudd etter 30 minutter med inaktivitet. Det finnes ingen øvre grense for hvor lenge økter kan vare.

Juster tidsavbrudd for økter

Juster tidsavbrudd for appøkter

Nedtellingen mot tidsavbrudd innledes så fort appen flyttes til bakgrunnen, men du kan velge å forlenge den aktuelle økten ved å ta med en extend_session-parameter (med «1» som verdi) i hendelser du overfører mens appen er i bakgrunnen. Dette er nyttig hvis folk ofte bruker appen i bakgrunnen (som jo er vanlig med navigasjons- og musikkapper).

Endre standardinnstillingen for tidsavbrudd i appøkter (som er 30 minutter) via setSessionTimeoutDuration-metoden.

Juster tidsavbrudd for nettøkter

Slik endrer du standardinnstillingen på 30 minutter for tidsavbrudd i nettøkter:

1. Klikk på Datastrømmer i Område-kolonnen.
  2. Velg en nettdatastrøm.
  3. Klikk på Konfigurer taginnstillinger nederst på siden.
  4. I Innstillinger-delen klikker du på Vis alle for å se alle tilgjengelige alternativer.
  5. Klikk på Juster tidsavbrudd for økter.
    • Juster tidsavbrudd for økter: Her kan du angi tidsavbrudd for økter i timer og minutter.
    • Juster tidtaker for økter med engasjement: Velg hvor mange sekunder som må gå før en økt anses som en økt med engasjement.
  6. Klikk på Lagre.

Slik blir hendelser forbundet med økt-ID-er og -numre

Når en økt starter, samler Google automatisk inn en session_start-hendelse og genererer en økt-ID (ga_session_id) og et øktnummer (ga_session_number) via session_start-hendelsen.

• Økt-ID-en er et tidsstempel som viser når økten startet. Hvis du vil analysere andre økter utenfor Google Analytics, kan du vurdere å slå sammen user_id eller user_pseudo_id med session_id for å få en unik identifikator for hver økt.
  • Øktnummeret viser hvor mange økter brukeren har hatt frem til den nåværende økten (vedkommende har f.eks. hatt tre eller fem tidligere økter på nettstedet).

Både økt-ID-en og øktnummeret knyttes automatisk til hver hendelse i en økt via gtag.js og Google Analytics for Firebase SDK. Identifikatoren blir imidlertid ikke tatt med automatisk i hendelser fra Dataimportering eller Measurement Protocol.

Noen ganger er ikke økt-ID-en forbundet med session_start-hendelsen, for eksempel hvis hendelsen filtreres ut fra et underområde. I slike tilfeller genererer Analytics fortsatt en økt-ID.

Slik beregnes antallet økter

Analytics beregner antallet unike økt-ID-er i appen din eller på nettstedet ditt ved å anslå antallet unike økt-ID-er.

Slik fungerer øktattribusjon

session_start-hendelsen inneholder informasjonen som avgjør attribusjonen for økten, for eksempel gclid-parameteren, UTM-parametere og henvisningsadresse.

Attribusjonsmodellen for økter er fortsatt modellen for siste ikke-direkte klikk, og konverteringsvinduet fastsettes av «Alle andre konverteringshendelser»-innstillingen, som er 90 dager som standard. Finn ut mer om hvordan du velger eller oppdaterer attribusjonsinnstillinger.

Eksempel

Standard konverteringsvindu på 90 dager

Dag 1: Brukeren kommer til nettstedet via en organisk link i Google => økten tilskrives «google / organisk»
Dag 68: Brukeren kommer direkte tilbake til nettstedet => økten tilskrives også «google / organisk»

Her kan du se øktberegninger

Økt- og brukerberegningene beregnes ut fra et anslag. I Google Analytics er det en rekke øktberegninger. Du kan blant annet se hvor mange økter, økter med engasjement og økter med engasjement per bruker du har hatt. I disse beregningene ser du data om antallet økter som er startet i appen eller på nettstedet.

Beregningene vises i rapporter, for eksempel Oversikt over brukeranskaffelse, Brukeranskaffelse og Oversikt over engasjement. Du kan også se øktberegninger i Utforskninger.

Forskjeller i antall registrerte økter

I oktober 2021 begynte Google Analytics å oppdatere utregningen av øktberegninger i standardrapportene og de egendefinerte rapportene dine samt i Utforskninger og Looker Studio for å telle økter på en mer effektiv måte, med høyere presisjon og lavere feilprosent. På grunn av dette kan du komme til å se et lite avvik i antallet økter sammenlignet med i den forrige beregningsmetoden.

Denne nye beregningsmetoden har vært brukt på øktdata siden oktober 2021. Det vises ikke data i Analytics hvis datoperioden den aktuelle rapporten omfatter, har data fra tiden før oktober 2021. Du kan imidlertid se historiske data i hendelsesrapporten ved å filtrere etter event=session_start.

Vurderinger knyttet til BigQuery

I tillegg til at du kan se øktantallet i Google Analytics, kan du eksportere dataene dine til BigQuery for å søke i øktantallet med en SQL-lignende syntaks. BigQuery har nok tid og ressurser til å beregne det nøyaktige antallet økter og bruker derfor ikke den effektive beregningsmetoden kalt HyperLogLog++-algoritmen for øktberegninger. Finn ut mer om anslag for unikt antall i Google Analytics

Siden BigQuery ikke bruker den mer effektive beregningsmetoden, kan du komme til å se små avvik i antallet økter når du sammenligner BigQuery-resultatene med resultatene i Looker Studio, Utforskninger, standardrapporter og egendefinerte rapporter.

Når du skal avgjøre hvor du vil sjekke dataene, bør du ha følgende i bakhodet:

• Hvis du vil ha mer presise resultater fra rådataene, bør du sjekke resultatene i BigQuery.
  • Hvis du vil ha mer effektive resultater, kan du sjekke resultatene i standardrapportene og de egendefinerte rapportene samt i Utforskninger og Looker Studio.

Med den nye kalkuleringsmetoden kan du effektivt sammenligne øktberegninger over tid for de fleste søk.

Eksempel
Når du gjennomgår antallet økter i forrige uke, ser du 1463 økter i rapportene dine og 1501 økter i BigQuery. Antallet økter i den inneværende uken er 1828 økter i rapportene og 1876 økter i BigQuery. Selv om det registrerte antallet varierer noe, ser du at du fikk 25 % flere økter. Med andre ord kan du se om antallet økter stiger eller synker, på grunnlag av de samme dataene.
Kilde Forrige uke (økter) Denne uken (økter)
Rapporter 1463 1828 (opp 25 %)
BigQuery 1501 1876 (+25 %)

Forskjeller fra Universal Analytics

Antallet økter registrert i Google Analytics 4-området ditt kan være lavere enn antallet økter som er registrert i Universal Analytics-området ditt. Dette kommer av at det ikke opprettes noen ny økt i Google Analytics 4 når kampanjekilden endres underveis, mens det motsatte er tilfellet i Universal Analytics.

Hvis en økt krysser dagsgrensen, for eksempel hvis den starter kl. 23:55 og avsluttes kl. 00:05, regnes den som én økt, men den telles én gang per dag. Finn ut mer om forskjeller mellom økter.