Dimensions and metrics

[GA4] Om Analytics-sessioner

Få flere oplysninger om Google Analytics 4-sessioner, heriblandt oplysninger om, hvordan sessions-id'er og -numre genereres, når hændelser aktiveres.

En session er det tidsrum, inden for hvilket en bruger interagerer med dit website eller din app.

Hvornår registreres der en session?

I Analytics startes en session, når en bruger enten åbner din app i forgrunden eller får vist en side eller en skærm, og der ikke er nogen aktiv session. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis der er opstået timeout for den forrige session.

Som standard afsluttes en session (den får timeout) efter 30 minutters inaktivitet. Der er ingen grænse for, hvor længe en session kan vare.

Juster sessionstimeout

Juster timeout for appsessioner

Der opstår timeout for en appsession, når en app flyttes til baggrunden, men du har mulighed for at forlænge sessionen ved at inkludere parameteren extend_session (med værdien 1) for de hændelser, der sendes, mens appen er i baggrunden. Det er nyttigt, hvis din app ofte bruges i baggrunden, (som det eksempelvis er tilfældet med navigations- og musikapps.

Du kan ændre standardtidsrummet for timeout for appsessioner (30 minutter) via metoden setSessionTimeoutDuration.

Juster timeout for websessioner

Sådan ændrer du standardtidsrummet for timeout for websessioner (30 minutter):

1. Klik på Datastrømme i kolonnen Ejendom.
  2. Vælg en webdatastrøm.
  3. Klik på Konfigurer tagindstillinger nederst på siden.
  4. Klik på Vis alle i sektionen Indstillinger for at se alle tilgængelige muligheder.
  5. Klik på Juster sessionstimeout.
    • Juster sessionstimeout: Angiv sessionstimeout i timer og minutter.
    • Justér timer for engagerede sessioner: Vælg det antal sekunder, det tager for en session at blive betragtet som en engageret session.
  6. Klik på Gem.

Sådan knyttes hændelser til et sessions-id og -nummer

Når en session starter, indsamler Google automatisk en session_start-hændelse og genererer et sessions-id (ga_session_id) og et sessionsnummer (ga_session_number) via session_start-hændelsen.

• Sessions-id er et tidsstempel for, hvornår en session begyndte. Hvis du vil analysere forskellige sessioner uden for Google Analytics, kan du overveje at knytte user_id eller user_pseudo_id til session_id for at få et unikt id for hver session.
  • Sessionsnummeret angiver, hvor mange sessioner en bruger har aktiveret frem til den aktuelle session, f.eks. en brugers tredje eller femte session på dit website.

Både sessions-id'et og sessionsnummeret knyttes automatisk til hver hændelse i en session via gtag.js og Google Analytics til Firebase-SDK'en. Id'et inkluderes dog ikke automatisk i hændelser fra Measurement Protocol eller Dataimport.

Sommetider knyttes sessions-id'et ikke til hændelsen session_start, f.eks. hvis hændelsen filtreres ud fra en underejendom. I disse tilfælde genererer Analytics stadig et sessions-id.

Sådan beregnes antallet af sessioner

Analytics beregner antallet af sessioner, der finder sted på dit website eller i din app, ved at estimere antallet af unikke sessions-id'er.

Sådan fungerer sessionstilskrivning

Hændelsen session_start indeholder de oplysninger, der bestemmer tilskrivning i sessionen, f.eks. glid, UTM-parametre og henvisningsadresse.

Tilskrivningsmodellen for sessioner forbliver den ikke-direkte sidste klik-tilskrivningsmodel, og konverteringsperioden bestemmes af indstillingen "Alle øvruge konverteringshændelser", som er 90 dage som standard. Få flere oplysninger om, hvordan du vælger eller opdaterer tilskrivningsindstillinger.

Eksempel

Standardkonverteringsperiode på 90 dage

Dag 1: Brugeren ankommer til websitet via et organisk Google-link => sessionen tilskrives til "google/organisk"
Dag 68: Brugeren vender direkte tilbage til websitet => sessionen tilskrives også til "google/organisk"

Her kan du se sessionsrelaterede metrics

Sessions- og brugermetrics beregnes ud fra et estimat. I Google Analytics er der adgang til en række forskellige sessionsrelaterede metrics, heriblandt Session, Engagerede sessioner og Engagerede sessioner pr. bruger. Disse metrics giver dig mulighed for at se data for, hvor mange sessioner der er blevet aktiveret på dit website eller i din app.

Disse metrics vises i rapporter, f.eks. Oversigt over anskaffelse, Brugeranskaffelse og Engagementsoversigt. Du kan også se sessionsrelaterede metrics i Udforskninger.

Forskelle på antal sessioner

I oktober 2021 begyndte Google Analytics at opdatere beregningsmetoden for sessions-metrics i standardrapporter og tilpassede rapporter samt i Udforskninger og Looker Studio med henblik på at sikre mere præcis optælling af sessioner og lavere fejlmargen. Du kan derfor opleve en lille forskel i antallet af sessioner i forhold til den tidligere beregningsmetode.

Denne nye beregningsmetode anvendes på sessionsdata fra og med oktober 2021. Analytics viser ikke data, hvis datointervallet for din rapport indeholder data fra før oktober 2021. Du kan dog stadig få adgang til historiske data i din hændelsesrapport ved at filtrere efter event=session_start.

BigQuery-overvejelser

Du kan ikke bare se antallet af sessioner i Google Analytics, men også eksportere dine data til BigQuery, så du kan sende forespørgsler om antallet af sessioner via en SQL-lignende syntaks. I BigQuery er der en tilstrækkelig mængde tid og ressourcer til beregning af det præcise antal sessioner, og den effektive beregningsmetode (algoritmen HyperLogLog++) anvendes derfor ikke til sessions-metrics. Få flere oplysninger om tilnærmelse af unikt antal i Google Analytics

Da den mest effektive beregningsmetode ikke anvendes i BigQuery, kan du muligvis konstatere små forskelle i antal sessioner, når du sammenligner resultaterne med resultaterne fra dine standardrapporter og tilpassede rapporter samt Udforskninger og Looker Studio.

Når du skal vælge, hvor dataene skal vises, kan du overveje følgende:

• Se resultaterne i BigQuery, når du vil have mere præcise resultater fra dine rådata.
  • Når du vil have de mest effektive resultater, kan du se resultaterne i dine standardrapporter og i tilpassede rapporter samt i Udforskninger og Looker Studio.

Ved de fleste af dine forespørgsler giver resultaterne af den nye beregningsmetode dig mulighed for effektivt at sammenligne sessionsmetrics over tid.

Eksempel
Når du får vist antal sessioner fra sidste uge, kan du se 1.463 sessioner i dine rapporter og 1.501 sessioner i BigQuery. Når du får vist antal sessioner for denne uge, kan du se 1.828 sessioner i dine rapporter og 1.876 sessioner i BigQuery. Selvom det specifikke antal varierer lidt, vil du bemærke en stigning på 25 % i antallet af sessioner. Uanset hvilken datakilde du vælger, får du med andre ord et klart og tydeligt fingerpeg om tendensen for antal sessioner.
Kilde Sidste uge (sessioner) Denne uge (sessioner)
Rapporter 1.463 1.828 (+25 %)
BigQuery 1.501 1.876 (+25 %)

Forskelle ift. Universal Analytics

Antallet af sessioner i din Google Analytics 4-ejendom kan være lavere end antallet af sessioner i din Universal Analytics-ejendom. Det skyldes, at Google Analytics 4 ikke opretter en ny session, når kampagnekilden ændres midt i sessionen, hvorimod Universal Analytics i dette tilfælde opretter en ny session.

Hvis en session strækker sig over to dage (hvis den f.eks. starter kl. 23.55 og slutter kl. 00.05 næste dag), betragtes den som en enkelt session, selvom den tælles én gang for hver dag. Få flere oplysninger om forskelle i sessioner.