Gi samtykke og legg til tilsyn for Google-kontoen til barnet ditt

Barn og tenåringer som er under aldersgrensen i landet sitt, må ha samtykke fra en forelder for å kunne bruke Googles tjenester. Når samtykket gis, må forelderen samtykke i å ha tilsyn med Google-kontoen.

Hvis du ikke vil samtykke i at barnet fortsetter å bruke Googles tjenester, kan du også slette barnets Google-konto.

Slik fungerer tilsyn

Dette kan foreldre se og gjøre

Hvis du som forelder gir samtykke til at barnet ditt fortsetter å bruke Googles tjenester, og du godtar at du skal ha tilsyn med Google-kontoen til barnet ditt, kan du bruke Family Link til å administrere ting som å

Kontoinnstillinger og -kontroller Apper på enheter med tilsyn Posisjon for Android-enheter Skjermtid på administrerte enheter Filtre i Google Chrome, Søk og Play

Tips: Innstillingene for godkjenning av kjøp gjelder bare for kjøp som gjøres via faktureringssystemet for Google Play.

Dette kan ikke foreldre se og gjøre

• Foreldre kan ikke høre på barnets telefonsamtaler fra en annen enhet
  • Foreldre kan ikke se hva som er på barnets enhet, via en annen enhet

Vi minner om at foreldre når som helst kan endre barnets kontopassord og få tilgang til kontoen, men barnet får vite om det hvis det skjer. Google sender barnet en e-post og logger hen av kontoen.

Du trenger

For å legge til lovpålagt tilsyn for en Google-konto barnet har fra før, må foreldre

For at en forelder skal kunne ha tilsyn med et barns Google-konto, må barnet

• godta foreldretilsynet
  • bo i samme land som forelderen

Før du begynner

Det kan være lurt at du og barnet ditt konfigurerer tilsynet sammen. For å fullføre konfigureringen av tilsyn må du (forelderen) ha eller opprette en Google-konto.

Tips: Hvis du logger på Google-produkter, som Gmail, har du allerede en Google-konto.

Konfigurer tilsyn

1. Klikk her fra barnets enhet.
  2. Klikk på Konfigurer tilsyn og så Neste.
  3. Logg på med foreldrekontoen din. Deretter klikker du på Neste.
  4. Gå gjennom skjermbildene «Om tilsyn» og «Endringer i Google-tjenestene til barnet ditt» sammen med barnet.
  5. Bekreft barnets passord og klikk på Godta.
  6. Gå gjennom merknaden om personvern, og klikk deretter på Godta.
  7. Bekreft passordet til foreldrekontoen din.
  8. Hvis du vil koble sammen kontoene deres, klikker du på Neste.
  9. Følg veiledningen for å konfigurere tilsyn med barnets konto.

Løs feilen «kan ikke bruke kontoen»

For å konfigurere tilsyn med Android-enheten til barnet ditt, må hen fjerne eventuelle andre kontoer fra enheten. Barnet må ikke fjerne kontoen som er under tilsyn.

Tips: Når barn fjerner en konto fra enheten sin, blir alt som er knyttet til den kontoen, også slettet fra barnets enhet. Dette inkluderer e-post, kontakter og innstillinger.

Be barnet om å gjøre dette:

1. Åpne Innstillinger-appen på Android-enheten din (barnets enhet).
  2. Trykk på Kontoer.
    • Hvis du ikke ser «Kontoer», trykker du på Brukere og kontoer.
  3. Trykk på kontoen du vil fjerne og så Fjern kontoen.
  4. Legg til tilsyn for en Android-enhet.

Hvis barnet ditt har Google Classroom-konto

Barnet ditt kan legge den til på Android-enheten sin igjen etter at konfigureringen av tilsynet er fullført.