Toestemming geven en toezicht toevoegen aan het Google-account van je kind

Kinderen en tieners die de geldende minimumleeftijd in hun land nog niet hebben bereikt, moeten toestemming van een ouder hebben om de services van Google te gebruiken. De ouder die toestemming geeft, moet ermee instemmen toezicht op het Google-account te houden.

Wil je je kind geen toestemming geven om de services van Google te blijven gebruiken, dan kun je ook het Google-account van je kind verwijderen.

Hoe toezicht werkt

Wat ouders kunnen zien en doen

Als je als ouder ermee akkoord gaat dat je kind de Google-services blijft gebruiken en ermee instemt toezicht te houden op het Google-account van je kind, kun je Family Link gebruiken om onder andere het volgende te beheren:

Accountinstellingen en -beheer Apps op apparaten die onder toezicht staan Locatie van Android-apparaten Schermtijd op apparaten die onder toezicht staan Filters in Google Chrome, Zoeken en Play

Tip: Instellingen voor aankoopgoedkeuringen gelden alleen voor aankopen via het factureringssysteem van Google Play.

Wat ouders niet kunnen zien of doen

• Ouders kunnen niet op afstand de telefoongesprekken van hun kind beluisteren
  • Ouders kunnen niet op afstand het scherm van hun kind zien

Ouders kunnen altijd het wachtwoord van het account van hun kind wijzigen en toegang tot het account krijgen, maar dit kan niet zonder dat je kind het weet. Google stuurt het kind in dat geval een e-mail en logt het uit van het account.

Wat je nodig hebt

Om het wettelijk verplichte toezicht aan het bestaande Google-account van een kind toe te voegen, moet de ouder aan de volgende vereisten voldoen:

• Je hebt een Google-account. Als je nog geen Google-account hebt, kun je er kosteloos een maken.
  • 18 jaar of ouder zijn (of de geldende minimum leeftijd in het land).
  • In hetzelfde land als het kind wonen.

Als je kind een ouder toezicht wil laten houden op een bestaand Google-account, moet het kind:

• Akkoord gaan met ouderlijk toezicht
  • In hetzelfde land als de ouder wonen

Voordat je begint

Misschien is het een goed idee als jij en je kind samen het toezicht instellen. De ouder moet een Google-account hebben (of een Google-account maken) om toezicht in te stellen.

Tip: Als je kunt inloggen bij Google-producten, zoals Gmail, dan heb je al een Google-account.

Toezicht instellen

1. Klik hier op het apparaat van je kind.
  2. Klik op Toezicht instellen en dan Volgende.
  3. Log in met je ouderaccount. Klik op Volgende.
  4. Bekijk samen met je kind de schermen Over toezicht en Wijzigingen in de Google-services van je kind.
  5. Bevestig het accountwachtwoord van je kind en klik op Akkoord.
  6. Lees de Privacyverklaring en klik dan op Akkoord.
  7. Bevestig het wachtwoord van je ouderaccount.
  8. Klik op Volgende om jullie accounts te koppelen.
  9. Volg de stappen om toezicht in te stellen op het account van je kind.

De foutmelding 'Kan account niet gebruiken' oplossen

Andere accounts moeten van het Android-apparaat van je kind worden verwijderd om toezicht te kunnen toevoegen. Verwijder niet het account waarop je toezicht wilt houden.

Tip: Als een account van het apparaat wordt verwijderd, wordt alles wat bij dat account hoort ook van het apparaat verwijderd. Dus ook alle e-mails, contacten en instellingen.

Voer samen de volgende stappen uit:

1. Open de app Instellingen op het Android-apparaat van je kind.
  2. Tik op Accounts.
    • Als je Accounts niet ziet, tik je op Gebruikers en accounts.
  3. Tik op het account dat je wilt verwijderen en dan Account verwijderen.
  4. Toezicht toevoegen aan een Android-apparaat

Als je kind een Google Classroom-account heeft

Je kind kan het account weer toevoegen aan het Android-apparaat nadat het toezicht is ingesteld.