Suostumuksen antaminen ja valvonnan lisääminen lapsen Google-tilille

Lapset ja nuoret, jotka eivät vielä ole saavuttaneet maassaan vaadittavaa vähimmäisikää, tarvitsevat vanhempansa suostumuksen voidakseen käyttää Googlen palveluja. Suostumuksen antavan vanhemman on suostuttava myös valvomaan kyseistä Google-tiliä.

Jos et halua antaa suostumusta lapsen Google-palvelujen käytön jatkamiseen, voit myös poistaa hänen Google-tilinsä.

Näin valvonta toimii

Mitä vanhemmat voivat nähdä ja tehdä

Jos vanhempana hyväksyt sen, että lapsesi jatkaa Googlen palvelujen käyttöä, ja suostut myös valvomaan lapsesi Google-tiliä, voit käyttää Family Linkiä esimerkiksi seuraaviin asioihin:

Tilin asetukset Valvottujen laitteiden sovellukset Android-laitteiden sijainti Valvottujen laitteiden käyttöaika Google Chromen, Haun ja Playn suodattimet

Mitä vanhemmat eivät voi nähdä tai tehdä

• Vanhemmat eivät voi kuunnella lapsen puheluita etäyhteydellä.
  • Vanhemmat eivät näe lapsen näytön sisältöä etäyhteydellä.

Muistathan, että vanhemmat voivat milloin tahansa vaihtaa lapsensa tilin salasanan ja päästä hänen tililleen, mutta lapsi tietää, jos näin tapahtuu. Google lähettää lapselle sähköpostin ja kirjaa hänet ulos tililtä.

Mitä tarvitset?

Jotta vanhemmat voivat ottaa käyttöön lain vaatiman valvonnan lapsen nykyiselle Google-tilille

• heillä on oltava Google-tili. Jos heillä ei ole Google-tiliä, he voivat luoda sellaisen maksutta.
  • heidän on oltava vähintään 18-vuotiaita (tai maassasi sovellettavaa ikää vanhempia).
  • heidän on asuttava samassa maassa kuin lapsi.

Jotta lapsi voi antaa vanhemman valvoa nykyistä Google-tiliään

• hänen on suostuttava käytönvalvontaan
  • hänen on asuttava samassa maassa kuin vanhempansa.

Ennen kuin aloitat

Valvonta kannattaa ottaa käyttöön yhdessä lapsen kanssa. Jotta voit ottaa valvonnan käyttöön, sinulla (vanhempi) on oltava tai sinun on luotava Google-tili.

Vinkki: Jos käytät Gmailia tai muita Googlen tuotteita, joihin kirjaudut sisään, sinulla on jo Google-tili.

Valvonnan käyttöönotto

1. Klikkaa tästä lapsen laitteella.
  2. Valitse Ota valvonta käyttöön ja sitten Seuraava.
  3. Kirjaudu sisään omalla vanhemman tililläsi. Valitse sitten Seuraava.
  4. Tutustu Tietoja valvonnasta- ja Lapsesi Google-palveluja koskevat muutokset ‑näyttöihin yhdessä lapsesi kanssa.
  5. Vahvista lapsen tilin salasana ja klikkaa Hyväksyn.
  6. Tutustu tietosuojailmoitukseen ja valitse Hyväksyn.
  7. Vahvista vanhemman tilin salasana.
  8. Linkitä tilit klikkaamalla Seuraava.
  9. Ota valvonta käyttöön lapsen tilille ohjeiden mukaisesti.

Tiliä ei voi käyttää ‑virheen korjaaminen

Jotta valvonnan voi ottaa käyttöön lapsen Android-laitteelle, kyseiseltä laitteelta on poistettava muut tilit. Valvottua tiliä ei tule poistaa.

Vinkki: Kun lapsi poistaa tilin laitteeltaan, siltä poistetaan myös kaikki tiliin liittyvä data. Poistettavaa dataa ovat esimerkiksi sähköpostit, yhteystiedot ja asetukset.

Pyydä lasta tekemään seuraavat vaiheet:

1. Avaa Asetukset-sovellus Android-laitteella.
  2. Valitse Tilit.
    • Jos Tilit-kohtaa ei näy, valitse Käyttäjät ja tilit.
  3. Napauta poistettavaa tiliä ja sitten Poista tili.
  4. Lisää valvonta Android-laitteelle.

Jos lapsella on Google Classroom ‑tili

Lapsi voi lisätä tilin takaisin Android-laitteelle valvonnan käyttöönoton jälkeen.