Toezicht instellen om je Google-account te blijven gebruiken

Als je de geldende minimumleeftijd in je land nog niet hebt bereikt, heb je toestemming van een ouder nodig om je Google-account te blijven gebruiken.

De ouder die toestemming geeft, kan je ook helpen je Google-account te beheren. We hechten veel waarde aan je privacy en daarom leggen we je graag uit hoe dit toegevoegde toezicht precies werkt.

Opmerking: Als je niet wilt dat er toezicht op je account wordt gehouden, kun je je gegevens downloaden en je account verwijderen.

Wat ouders kunnen zien en doen

Als je ouder je toestemming geeft om je Google-account te blijven gebruiken, kan je ouder ook toezicht op je account houden totdat je de geldende minimumleeftijd voor het beheren van je eigen Google-account hebt bereikt.

Een ouder die toezicht houdt op je account, kan Family Link gebruiken om het volgende te beheren:

Filters in Google Chrome, Zoeken en Play

Tip: Instellingen voor aankoopgoedkeuringen gelden alleen voor aankopen via het factureringssysteem van Google Play.

Wat ouders niet kunnen zien of doen

Met Family Link kunnen ouders het volgende niet doen:

• Op afstand je telefoongesprekken beluisteren
  • Op afstand zien wat er op je scherm staat

Ter herinnering: Je ouders kunnen altijd je accountwachtwoord wijzigen en toegang tot je account krijgen, maar dit kan niet zonder dat je het weet. Google stuurt je dan een e-mail en logt je uit van je account.

Vereisten

Om wettelijk vereist toezicht in te stellen voor je bestaande Google-account, moet je ouder aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Een Google-account hebben. Als je ouder nog geen Google-account heeft, kan die er kosteloos een maken.
  • 18 jaar of ouder zijn (of de geldende minimumleeftijd in je land hebben bereikt).
  • In hetzelfde land als jij wonen.

Als je een ouder toezicht wilt laten houden op je bestaande Google-account, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Akkoord gaan met ouderlijk toezicht.
  • In hetzelfde land als je ouder wonen.

Toestemming vragen en toezicht instellen

1. Roep je ouder er even bij.
  2. Klik hier op je apparaat.
  3. Klik op Toezicht instellen en dan Volgende.
  4. Vraag je ouder in te loggen met het eigen Google-account en dan op Volgende te klikken.
  5. Bekijk samen met je ouder de schermen Over toezicht en Wijzigingen in de Google-services van je kind.
  6. Bevestig het wachtwoord van je account en klik op Akkoord.
  7. Vraag je ouder de privacyverklaring te lezen en vervolgens op Akkoord te klikken.
  8. Vraag je ouder het eigen wachtwoord te bevestigen en vervolgens op Volgende te klikken.
  9. Jullie accounts zijn nu gekoppeld. Vraag je ouder de stappen te volgen om toezicht op je account in te stellen.

De foutmelding 'Kan account niet gebruiken' oplossen

Eventuele andere accounts moeten van je Android-apparaat worden verwijderd om toezicht te kunnen toevoegen. Let erop dat je niet per ongeluk het account verwijdert waarop je ouder toezicht wil houden.

Belangrijk: Als je een account van je apparaat verwijdert, wordt alles wat bij dat account hoort ook van het apparaat verwijderd. Dus ook alle e-mails, contacten en instellingen.

1. Open de app Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Accounts. Zie je deze optie niet, tik dan op Gebruikers en accounts.
  3. Tik op het account dat je wilt verwijderen en dan Account verwijderen.
  4. Tik op het scherm Actie voor account vereist, en volg de stappen om toezicht aan een Android-apparaat toe te voegen.

Als je een Google Classroom-account hebt

Nadat het toezicht is toegevoegd, kun je het Google Classroom-account opnieuw toevoegen.

Je gegevens downloaden en je account verwijderen

Als je niet wilt dat er toezicht op je account wordt gehouden, kun je je gegevens downloaden en je account verwijderen.