Google Maps och ditt barns Google-konto

Google Maps är tillgängligt för barn med Google-konton som hanteras med Family Link.

Så här fungerar Google Maps

För det mesta är Google Maps detsamma för barn som för vuxna. Om ditt barn är under 13 eller tillämplig ålder i ditt land kan barnet inte göra sådant som att

• bidra med innehåll som foton, betyg, recensioner och tillhörande text samt frågor och svar
  • publicera offentliga platslistor
  • lägga till eller redigera platser på kartan
  • se en tidslinje över platser där barnet har varit.

Platsdelning i Google Maps

Det går att dela din plats med andra i Google Maps. Hantera om ditt barn kan dela sin plats genom att slå på eller av ditt barns platsinställningar.

Barn under samtyckesåldern

Barn under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land), vars konton hanteras med Family Link, kan bara dela sin plats i realtid med sina föräldrar.

Annan platsdelning i realtid från Google Maps stängs av om kontroll har ställts in för ett befintligt konto som inte har uppnått samtyckesåldern.

Ett barn ser inte var han eller hon har varit med sina enheter och får heller inte rekommendationer som baseras på besökta platser.

Barn som är över samtyckesåldern och har kontroll tillagd på sitt befintliga Google-konto

Barn över 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) kan dela sin plats i realtid med sina föräldrar och andra.

Föräldrarna kan stoppa framtida platsdelning för barnet genom att stänga av platsinställningarna på enheten.

När kan barnet inaktivera platsdelning?

Barn över 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) som har haft kontroll tillagt på sitt Google-konto kan stoppa platsdelningen när som helst. Detta kan de göra genom att stoppa kontrollen eller, om kontrollinställningarna tillåter det, genom att inaktivera platshistoriken.

Viktigt! Barn vars föräldrar har gett sitt samtycke till att barnet ska få fortsätta att använda deras Google-konto kan inte stoppa kontrollen förrän de har nått tillämplig ålder och valt att hantera sitt eget Google-konto.