Google Maps og barnets Google-konto

Google Maps er tilgjengelig for barn med Google-kontoer som administreres via Family Link.

Slik fungerer Google Maps

For det meste er Google Maps likt for barn og voksne. Hvis barnet ditt er under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt), kan hen ikke gjøre ting som å

• bidra med innhold, inkludert bilder, vurderinger, anmeldelser og medfølgende tekst samt spørsmål og svar
  • publisere offentlige stedslister
  • legge til eller redigere steder på kartet
  • se en tidslinje med steder der hen har vært

Posisjonsdeling i Google Maps

Det er mulig å dele posisjonen din med andre i Google Maps. Du kan styre om barnet ditt kan dele posisjonen sin, ved å slå posisjonsinnstillingene til barnet på eller av.

Barn under aldersgrensen for samtykke

Barn under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) med konto som administreres via Family Link, kan bare dele posisjonen sin i sanntid med foreldrene sine.

All annen posisjonsdeling i sanntid fra Google Maps blir slått av der tilsyn er konfigurert for en konto et barn under aldersgrensen hadde fra før.

Barn kan ikke se hvor de har vært med enhetene sine eller få anbefalinger basert på steder de har besøkt.

Barn som er eldre enn aldersgrensen for samtykke, og som har fått tilsyn lagt til for en Google-konto de hadde fra før

Barn over 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) kan dele posisjonen sin i sanntid med foreldrene sine og andre.

Foreldre kan stoppe fremtidig posisjonsdeling for barna sine ved å slå av enhetens posisjonsinnstillinger.

Når kan barn slå av posisjonsdeling?

Barn over 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt) som har fått tilsyn lagt til for en Google-konto de hadde fra før, kan når som helst slå av posisjonsdeling. Det kan de gjøre ved å avslutte tilsynet eller, avhengig av tilsynsinnstillingene, ved å slå av posisjonsloggen.

Merk: Barn med foreldre som har gitt samtykke til at barnet fortsatt bruker Google-kontoen sin, kan ikke avslutte tilsynet før de når den gjeldende aldersgrensen og velger å administrere sin egen konto.