Google Maps en het Google-account van je kind

Google Maps is beschikbaar voor kinderen met een Google-account dat wordt beheerd met Family Link.

Hoe Google Maps werkt

Google Maps werkt voor kinderen grotendeels hetzelfde als voor volwassenen. Als je kind jonger is dan 13 jaar (of de geldende minimumleeftijd in je land), kan het kind onder andere het volgende niet doen:

• Content, waaronder foto's, beoordelingen, reviews en bijbehorende tekst, en vragen en antwoorden bijdragen
  • Openbare plaatslijsten publiceren
  • Plaatsen toevoegen of bewerken op de kaart
  • Een tijdlijn bekijken van bezochte plaatsen

Locatie delen in Google Maps

Google Maps biedt de mogelijkheid om je locatie met anderen te delen. Als je wilt dat je kind de eigen locatie kan delen (of juist niet), schakel je de locatie-instellingen van het kind in of uit.

Kinderen jonger dan de geldende minimum leeftijd

Kinderen die jonger zijn dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land) en een account hebben dat wordt beheerd met Family Link, kunnen hun realtime locatie alleen met hun ouders delen.

Alle overige functies van Google Maps waarmee locaties in realtime worden gedeeld, worden uitgeschakeld als toezicht wordt ingesteld voor een bestaand account van een kind dat jonger is dan de geldende minimum leeftijdt.

Kinderen kunnen niet zien waar ze zijn geweest met hun apparaat. Ze krijgen ook geen aanbevelingen op basis van bezochte plaatsen.

Kinderen ouder dan de geldende minimum leeftijd met een bestaand Google-account waaraan later toezicht is toegevoegd

Kinderen die ouder zijn dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land), kunnen hun realtime locatie zowel met hun ouders als met anderen delen.

Ouders kunnen ervoor zorgen dat de locatie van hun kind niet meer wordt gedeeld door de locatie-instellingen van het apparaat uit te schakelen.

Wanneer kinderen het delen van de locatie kunnen uitschakelen

Kinderen die ouder zijn dan dertien jaar (of dan de geldende minimum leeftijd in je land) en een bestaand Google-account hebben waaraan later toezicht is toegevoegd, kunnen het delen van hun locatie op elk gewenst moment beëindigen. Dit doen ze door het toezicht te stoppen of de locatiegeschiedenis uit te schakelen (dit laatste hangt af van de instellingen voor toezicht).

Belangrijk: Kinderen die van hun ouders toestemming hebben gekregen om hun Google-account te blijven gebruiken, kunnen het toezicht pas beëindigen als ze de geldende minimum leeftijd hebben bereikt en ervoor kiezen het eigen account zelf te beheren.