Opprett en familie på Google

Når du oppretter en familiegruppe, blir du familieadministratoren. Du kan opprette en familiegruppe med opptil seks personer når du

Finn ut hvordan du oppretter en familie med Google One

Opprett en familie med Google-assistenten

1. Åpne Google Assistent Assistent på Android-enheten din.
  2. Si «Hey Google, konfigurer familien min».
  3. Følg veiledningen på skjermen.
Jeg får en feilmelding når jeg oppretter familiegruppen

Aldersgrensen er ikke nådd

Du må ha nådd myndighetsalderen i landet ditt for å administrere en familiegruppe. En familieadministrator kan invitere deg til å bli med i familiegruppen sin.

Du er allerede med i en familiegruppe

Du kan bare være med i én familiegruppe om gangen. Hvis du vil opprette en ny familiegruppe, må du slette den nåværende familiegruppen og opprette en ny.

Kontoen støttes ikke

Du kan ikke opprette en familiegruppe med en Google-konto fra jobb, skole eller en annen organisasjon.

Kunne ikke opprette familiegruppen

Du kan bare bytte familiegruppe én gang i løpet av tolv måneder. Det kan hende du må vente tolv måneder før du kan opprette eller bli med i en ny familiegruppe.

Landet støttes ikke, eller familien støttes ikke

Se til at familieadministratoren og alle familiemedlemmene er tilknyttet samme Google Play-land.

Jeg får en feilmelding når jeg legger til familiemedlemmer

E-postadressen er ikke knyttet til noen Google-konto

Hvis du oppretter en familiegruppe med Google-assistenten, er det bare e-postadresser som er knyttet til Google-kontoer, som kan være med i familiegruppen. Hvis du vil inkludere e-postadresser som ikke er tilknyttet noen Google-konto, må du opprette familiegruppen via et annet produkt.

Du kan ikke legge til en Google-konto fra jobb, skole eller en annen organisasjon i familiegruppen din.

Familiemedlemmet er allerede med i en familiegruppe

Familiemedlemmet kan bare være med i én familiegruppe om gangen. Familiemedlemmet kan forlate familiegruppen sin og bli med i familiegruppen din.

Familiemedlemmet har allerede byttet familiegruppe

Du kan bare bytte familiegruppe én gang i løpet av tolv måneder. Familiemedlemmet kan måtte vente i opptil tolv måneder før vedkommende kan forlate familiegruppen sin og bli med i din.

Landet støttes ikke, eller familien støttes ikke

Sørg for at både du og familiemedlemmene er tilknyttet samme Google Play-land.

Jeg blir bedt om å bekrefte sikkerhetskoden på kortet mitt når jeg inviterer familiemedlemmer

Hvis du har konfigurert en familiebetalingsmåte, kan du bli bedt om å bekrefte sikkerhetskoden på kredittkortet ditt når du inviterer andre til familien.

I forbindelse med denne bekreftelsen kan det hende du ser en ventende autorisasjon på kontoutskriften for kredittkortet ditt.

Slike autorisasjoner gjøres for at Google skal kunne bekrefte at kortet er gyldig. De er ikke faktiske belastninger, og du betaler ikke for dem.

Autorisasjoner kan bli liggende i kontoen din i opptil 14 virkedager. Hvis du fortsatt ser den ventende autorisasjonen etter 14 virkedager, må du kontakte banken din for å få mer informasjon.

Familiemedlemmenes roller

Familieadministrator

Når du oppretter en familiegruppe, blir du familieadministratoren. Familieadministratoren er den eneste som kan

Alle de voksne i familien kan abonnere på Google One. Familieadministratoren kan være en annen enn administratoren for Google One-abonnementet.

Forelder

Alle familieadministratoren utpeker som foreldre, må være over myndighetsalderen i landet sitt.

Foreldre kan

Viktig: Innstillingene for godkjenning av kjøp gjelder bare for kjøp som utføres via faktureringssystemet for Google Play.

Familiemedlem
  • Familiemedlemmer kan bli med i familiegrupper når de inviteres av familieadministratoren.
  • Hvis noen har invitert deg til familiegruppen sin, kan du finne ut hva som skjer når du blir med i en familiegruppe.
Familiemedlem (begrenset tilgang)

Et familiemedlem med denne statusen har begrenset tilgang til familietjenester. Når vedkommende godtar invitasjonen til å bli med i familien, får hen full tilgang til familietjenestene. Et ventende familiemedlem kan for eksempel motta e-poster som sendes til familiegruppen, men kan ikke bruke assistenten til å sende e-poster for familien før hen har godtatt invitasjonen.

Familiemedlemmer med begrenset tilgang kan godta invitasjonen sin på g.co/YourFamily.

Invitert familiemedlem

Et invitert familiemedlem har ikke tilgang til familietjenester før vedkommende har godtatt invitasjonen til å bli med i familien.

• Et invitert medlem kan bli med i familien ved å godta invitasjonen som er sendt til vedkommendes e-postadresse eller telefonnummer.
  • For å sende en invitasjon på nytt må du fjerne det inviterte medlemmet fra familien og legge til vedkommende på nytt.

Google-produkter dere kan bruke som familie

Når du har opprettet en familiegruppe, kan du gjøre følgende:

• Bruke familiebetalingsmåten: Hvis du har konfigurert en familiebetalingsmåte, kan familien din bruke den til å kjøpe innhold på Google Play.
  • Bruke familietjenester: Du kan bruke eller abonnere på familietjenester som Google One, Google Play familiebibliotek og familieabonnementet på YouTube TV. Gå til g.co/YourFamily for å finne tjenestene som er tilgjengelige for familien din.
  • Bruke delt lagringsplass: Du kan bli Google One-abonnent og dele lagringsplass med opptil fem familiemedlemmer. Finn ut hvordan familiedeling i Google One fungerer.