Hantera barnets Google-konto med Family Link

Föräldrar i din familjegrupp kan använda Family Link för att hantera kontoinställningar i ditt barns Google-konto.

Övervaka inställningarna för Google-kontot

Obs! Tjänsterna för föräldrakontroll i Family Link kan variera beroende på barnets enhet.

Viktigt! Inställningarna för godkännande av köp via Family Link gäller endast för köp som görs via Google Plays faktureringssystem.

Google kan spara viss aktivitet på barnets Google-konto baserat på de aktivitetsinställningar du har valt för ditt barn.

Om du ändrar inställningarna för att förhindra att Google sparar ditt barns aktivitet kanske vissa Family Link-funktioner och andra Google-tjänster inte fungerar.

Välj ditt barns aktivitetsinställningar för Google

Om du vill öppna inställningen direkt i appen kan du trycka på knappen nedan:

Välj ditt barns aktivitetsinställningar för Google

Tips! Knappen tar dig till den här inställningen för den barnprofil du senast besökte i appen.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Kontoinställningar följt av Integritetsinställningar följt av Datainställningar för konto.
  4. Följ anvisningarna på skärmen.
Välj om ditt barn kan ändra sina aktivitetsinställningar för Google

Du och ditt barn kan ändra aktivitetsinställningarna för Google. Du kan även ändra inställningarna så att bara föräldrar kan hantera aktivitetskontroller.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt avKontoinställningar följt av Integritetsinställningar följt av Datainställningar för konto.
  4. I aktivitetsinställningarna kan du tillåta eller förhindra att barnet uppdaterar de här inställningarna.

Tips!

• Inställningarna påverkar inte om ditt barn kan styra sina egna kontoinställningar. Vi rekommenderar att föräldrar kontrollerar att inställningarna är korrekta när de har ändrat den här kontrollen.
  • Du kan även hantera barnets konto genom att klicka på barnets namn på g.co/YourFamily.
Hitta eller radera ditt barns sparade aktivitet

Viktigt! Om du har lagt till kontroll på ditt barns befintliga Google-konto behöver du barnets hjälp för att göra detta.

1. Öppna sidan Min aktivitet på ditt barns enhet.
  2. Sök efter appen som du vill hitta aktivitet för.
  3. Tryck på Mer Mer högst upp till höger.
    • Om du vill se ditt barns aktivitet trycker du på Detaljer.
    • Om du vill ta bort barnets aktivitet trycker du på Radera.

Redigera barnets Google-kontouppgifter

Obs! De här alternativen är bara tillgängliga om ditt barn är under 13 år (eller tillämplig ålder i ditt land) och inte har valt att hantera sitt konto själv.

Ändra namn, födelsedatum eller kön för barnet

Om du vill öppna inställningen direkt i appen kan du trycka på knappen nedan:

Ändra namn, födelsedatum eller kön för barnet

Tips! Knappen tar dig till den här inställningen för den barnprofil du senast besökte i appen.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontroller följt av Kontoinställningar följt av Kontouppgifter.
  4. Tryck på Redigera Redigera högst upp till höger.
  5. Ändra barnets kontouppgifter.
  6. Tryck på Spara uppe till höger.

Tips!

• Inställningarna påverkar inte om ditt barn kan styra sina egna kontoinställningar. Vi rekommenderar att föräldrar kontrollerar att inställningarna är korrekta när de har ändrat den här kontrollen.
  • Du kan även hantera barnets konto genom att klicka på barnets namn på g.co/YourFamily.
Byt foto för barnet
Viktigt! Det här alternativet är inte tillgängligt om du har lagt till kontroll efter att ditt barns Google-konto skapades.
  1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på hens profilbild högst upp på sidan.
  4. Välj ett foto eller ta ett nytt.
Återställ barnets lösenord

Om du vill öppna inställningen direkt i appen kan du trycka på knappen nedan:

Återställ barnets lösenord

Tips! Knappen tar dig till den här inställningen för den barnprofil du senast besökte i appen.

Om du ändrar barnets lösenord kan hen loggas ut från sina enheter. Inställningar för kontroll som du kanske har aktiverat fungerar inte förrän barnet loggar in igen.

1. Öppna Family Link-appen Family Link.
  2. Välj ditt barn.
  3. Tryck på Kontrollerföljt avKontoinställningarföljt avKontouppgifterföljt avByt lösenord.
  4. Logga in med uppgifterna för ditt Google-konto.
  5. Ange ett nytt lösenord.
  6. Tryck på Ändra.
  7. Om ditt barn har tvåstegsverifiering aktiverat, trycker du på OK för att bekräfta popup-aviseringen.

Tips!

• Inställningarna påverkar inte om ditt barn kan styra sina egna kontoinställningar. Vi rekommenderar att föräldrar kontrollerar att inställningarna är korrekta när de har ändrat den här kontrollen.
  • Du kan även hantera barnets konto genom att klicka på barnets namn på g.co/YourFamily.

Tvåstegsverifiering för barnets konto

• Om barnet har aktiverat tvåstegsverifiering för sitt konto och du ändrar barnets lösenord, inaktiveras tvåstegsverifiering och ett extra lager av säkerhet tas bort från barnets konto.

• När tvåstegsverifiering har stängts av skickas ett e-postmeddelande till både dig och ditt barn.

• Ditt barn kan aktivera tvåstegsverifiering igen när han eller hon loggar in på sitt konto. Läs mer.

Radera eller ångra borttagning av barnets Google-konto