Administrer Google-kontoen til barnet ditt med Family Link

Foreldre i familiegruppen din kan bruke Family Link til å administrere kontoinnstillinger i Google-kontoen til barnet ditt.

Hold øye med innstillingene for Google-kontoen

Merk: Tjenestene for foreldretilsyn i Family Link kan variere avhengig av hvilken enhet barnet ditt har.

Hold øye med Google-aktivitet på barnets konto

Google kan lagre noe aktivitet til barnets Google-konto basert på aktivitetsinnstillingene du har valgt for barnet.

Du kan endre innstillingene til barnet ditt slik at Google ikke lagrer denne typen aktivitet, men hvis du gjør det, kan det føre til at enkelte Family Link-funksjoner og andre Google-tjenester ikke fungerer.

Velg innstillinger for Google-aktiviteter for barnet ditt
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. På «Innstillinger»-kortet trykker du på Administrer innstillinger og så Mer Mer og så Personverninnstillinger.
  4. Trykk på Administrer Google-aktiviteter og så Administrer aktivitetskontroller.
  5. Du kommer da til myaccount.google.com, der du finner innstillinger for aktivitetslagring for barnet.
  6. Trykk på en innstilling for aktivitetslagring for å slå den på eller av.
Velg om barnet ditt skal kunne endre innstillingene sine for Google-aktiviteter

Du og barnet ditt kan endre barnets innstillinger for Google-aktiviteter. Du kan også endre innstillingene dine slik at bare foreldre kan administrere aktivitetslagringen.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. På «Innstillinger»-kortet trykker du på Administrer innstillinger og så Mer Mer og så Personverninnstillinger.
  4. Trykk på Administrer Google-aktiviteter.
  5. Under «Hvem kan endre aktivitetskontroller?» velger du Kun foreldre eller [Barnets navn] og foreldre.
Tips: Du kan også administrere kontoen til barnet ditt når du klikker på barnets navn på families.google.com.
Finn eller slett de lagrede aktivitetene til barnet ditt

Viktig: Hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet ditt hadde fra før, trenger du hjelp fra barnet til å gjøre dette.

1. Gå til Min aktivitet-siden på barnets enhet.
  2. Søk etter appen du vil finne aktivitet for.
  3. Trykk på Mer Mer øverst til høyre.
    • For å finne barnets aktivitet, trykk på Detaljer.
    • For å fjerne barnets aktivitet, trykk på Slett.

Endre Google-kontoinformasjonen til barnet ditt

Merk: Disse alternativene er bare tilgjengelige hvis barnet ditt er under 13 år (eller yngre enn aldersgrensen i landet ditt) og ikke har valgt å administrere sin egen konto.

Endre barnets navn, fødselsdag eller kjønn
  1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. På «Innstillinger»-kortet trykker du på Administrer innstillinger og så Kontoinformasjon.
  4. Trykk på Endre Rediger øverst til høyre.
  5. Utfør endringene for barnets konto.
  6. Trykk på Lagre øverst til høyre.

Tips: Du kan også administrere kontoen til barnet ditt når du klikker på barnets navn på families.google.com.

Bytt barnets bilde

Merk: Dette alternativet er ikke tilgjengelig hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet hadde fra før.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. Trykk på Bilde Last opp profilbilde på bildet barnet bruker nå.
  4. Velg et bilde eller ta et nytt.
Tilbakestill passordet til barnet ditt

Merk: Dette alternativet er ikke tilgjengelig hvis du har lagt til tilsyn for en Google-konto barnet hadde fra før.

Hvis du endrer passordet til barnet ditt, kan barnet bli logget av enhetene sine. Eventuelle innstillinger for tilsyn du har slått på, fungerer ikke før barnet logger på igjen.

1. Åpne Family Link-appen Family Link.
  2. Velg barnet ditt.
  3. På «Innstillinger»-kortet trykker du på Administrer innstillinger og så Kontoinformasjon og så Endre passordet.
  4. Logg på med Google-kontoen din.
  5. Skriv inn et nytt passord.
  6. Trykk på Endre.
  7. Hvis totrinnsbekreftelse er slått på for barnet ditt, trykker du på «Den er grei» for å bekrefte forgrunnsvarselet.

Tips: Du kan også administrere kontoen til barnet ditt når du klikker på barnets navn på families.google.com.

Totrinnsbekreftelse for kontoen til barnet ditt

• Hvis totrinnsbekreftelse er slått på for kontoen til barnet ditt, og du endrer barnets passord, blir totrinnsbekreftelsen slått av, og et ekstra lag med sikkerhet blir fjernet fra kontoen hans eller hennes.

• Når totrinnsbekreftelse slås av, sendes et e-postvarsel til både deg og barnet ditt.

• Barnet ditt kan slå på totrinnsbekreftelse igjen når han eller hun logger på kontoen sin. Finn ut mer.

Slett eller opphev slettingen av Google-kontoen til barnet ditt