Het Google-account van je kind beheren met Family Link

Ouders in je gezinsgroep kunnen Family Link gebruiken om de Google-accountinstellingen van je kind te beheren.

Google-accountinstellingen controleren

Opmerking: De beschikbare Family Link-services voor ouderlijk toezicht kunnen variëren. Dit is afhankelijk van het apparaat van je kind.

Belangrijk: De instellingen voor aankoopgoedkeuringen van Family Link zijn alleen van toepassing op aankopen die worden gedaan via het factureringssysteem van Google Play.

Afhankelijk van de activiteitsinstellingen die je voor je kind hebt gekozen, kan Google bepaalde activiteit in het Google-account van je kind opslaan.

Als je de instellingen wijzigt waardoor Google de activiteit van je kind niet meer kan opslaan, werken bepaalde functies van Family Link en andere Google-services misschien niet meer.

De Google-activiteitsinstellingen van je kind kiezen

Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:

De Google-activiteitsinstellingen van je kind kiezen

Tip: Met deze knop ga je naar deze instelling voor het kind dat de app het laatst heeft gebruikt.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Privacyinstellingen en dan Instellingen voor accountgegevens.
  4. Volg de instructies op het scherm.
Kiezen of je kind de eigen Google-activiteitsinstellingen kan wijzigen

Jij en je kind kunnen allebei de Google-activiteitsinstellingen wijzigen. Je kunt ook instellen dat alleen ouders de activiteitsopties kunnen beheren.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Privacyinstellingenen dan Instellingen voor accountgegevens.
  4. Via Activiteitsopties kun je je kind toestaan deze instellingen te wijzigen.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.
De opgeslagen activiteit van je kind bekijken of verwijderen

Belangrijk: Als je toezicht hebt toegevoegd aan het al bestaande Google-account van je kind, heb je hierbij de hulp van je kind nodig.

1. Ga op het apparaat van je kind naar de pagina Mijn activiteit.
  2. Zoek de app waarvoor je de activiteit wilt bekijken.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer.
    • Tik op Details om de activiteit van je kind te bekijken.
    • Tik op Verwijderen om de activiteit van je kind te verwijderen.

De Google-accountgegevens van je kind bewerken

Opmerking: Deze opties zijn alleen beschikbaar als je kind jonger is dan dertien jaar (of de geldende minimum leeftijd in je land) en er niet voor heeft gekozen het eigen account zelf te beheren.

De naam, de geboortedatum of het geslacht van je kind wijzigen

Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:

De naam, geboortedatum of gender van je kind wijzigen

Tip: Met deze knop ga je naar deze instelling voor het kind dat de app het laatst heeft gebruikt.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Accountgegevens.
  4. Tik rechtsboven op Bewerken Bewerken.
  5. Wijzig de accountgegevens van je kind.
  6. Tik rechtsboven op Opslaan.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.
De foto van je kind wijzigen
Belangrijk: Deze optie is niet beschikbaar als je toezicht hebt toegevoegd nadat het Google-account van je kind werd gemaakt.
  1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op de profielfoto boven aan de pagina.
  4. Selecteer een foto of maak een nieuwe foto.
Het wachtwoord van je kind resetten

Tik op de knop hieronder om rechtstreeks in de app naar deze instelling te gaan:

Het wachtwoord van je kind resetten

Tip: Met deze knop ga je naar deze instelling voor het kind dat de app het laatst heeft gebruikt.

Als je de wachtwoorden van je kinderen wijzigt, kan het zijn dat ze worden uitgelogd bij hun apparaten. De toezichtinstellingen die je hebt ingeschakeld, werken pas weer als je kind weer is ingelogd.

1. Open de Family Link-app Family Link.
  2. Selecteer je kind.
  3. Tik op Bediening en dan Accountinstellingen en dan Accountgegevens en dan Wachtwoord wijzigen.
  4. Log in met je Google-accountgegevens.
  5. Geef een nieuw wachtwoord op.
  6. Tik op Wijzigen.
  7. Als verificatie in 2 stappen aanstaat voor je kind, tik je op OK om de pop-upmelding te bevestigen.

Tips:

• De instellingen zelf veranderen niet, of je kind hun eigen accountinstellingen nu wel of niet kan beheren. We raden ouders aan te checken of de instellingen kloppen nadat ze deze beheeroptie hebben gewijzigd.
  • Je kunt het account van je kind ook beheren door op g.co/YourFamily op de naam van je kind te klikken.

Authenticatie in twee stappen voor het account van je kind

• Als je kind authenticatie in twee stappen heeft ingeschakeld voor het eigen account en je het wachtwoord wijzigt, wordt deze authenticatie uitgeschakeld waardoor een extra beveiligingslaag van het account wordt verwijderd.

• Jij en je kind ontvangen allebei een e-mail nadat authenticatie in twee stappen is uitgeschakeld.

• Je kind kan authenticatie in twee stappen weer inschakelen zodra het inlogt op het eigen account. Meer informatie

Het Google-account van je kind verwijderen of de verwijdering daarvan ongedaan maken