Delta i ett videomöte för undervisning

Den här artikeln är avsedd för elever och andra mötesdeltagare. Lärare och mötesarrangörer läser den här artikeln

Du kan gå med i ett videomöte för distansundervisning med Google Meet på en dator eller mobil enhet. Du kan gå med på olika sätt beroende på hur mötet har konfigurerats, till exempel via en länk eller genom att ange ett mötesnamn.

Innan du börjar

• Om du har ett Education-konto och din skoltyp är grundskola/gymnasium (K-12) får du inte gå med i Google Meet-videosamtal skapade av personliga Google-konton.
  • Anonyma användare eller användare som inte är inloggade på ett Google-konto får inte gå med i möten som organiseras av Google Workspace for Education-användare. Användare kan dock fortfarande ringa in per telefon.
  • Beroende på vilka inställningar läraren har angett för videomötet kanske du behöver be om att få gå med i mötet innan du kan göra det.
  • Du kan inte begära att gå med i ett videomöte om du redan har nekats åtkomst två gånger.

Olika sätt att gå med

Öppna alla  |  Stäng alla

Gå med i ett videomöte i Classroom

Om läraren aktiverar Meet för Classroom kan du delta i videomöten med klassen. Du kan gå med i ett videomöte med klassen när läraren har startat mötet.

Du måste logga in på Classroom med ett skolkonto om du vill använda Meet. Kontot ser ut så här: du@dinskola.edu.

1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på klassen.
  3. Välj ett alternativ:
    • Tryck på Meet högst upp på sidan Flöde eller Klassuppgifter
    • Tryck på länken till videomötet i ett meddelande eller inlägg.
  4. (Valfritt) Du kan ge Meet åtkomst till din kamera och mikrofon genom att trycka på Tillåt.
  5. Kontrollera att du är inloggad med skolkontot innan du går med. Kontot visas längst ned. Om du behöver byta konto trycker du på Bytföljt avväljer Classroom-kontot.
  6. Gå med i klassens videomöte genom att trycka på Gå med i möte.
Gå med via en möteslänk eller inbjudan
  1. Välj ett alternativ:
    • Om läraren har delat en möteslänk kan du trycka på den eller klistra in den i webbläsaren.
    • Om läraren har skickat en inbjudan via e-post trycker du på möteslänken under Anslut till Google Meet i meddelandet.
  2. Kontrollera att du är inloggad med skolkontot innan du går med. Kontot visas längst ned. Om du behöver byta konto trycker du på Bytföljt avväljer Classroom-kontot.
  3. Tryck på Gå med i möte
Gå med genom att ange ett mötesnamn
Om läraren eller mötesarrangören delade ett mötesnamn med dig kan du gå med i mötet genom att ange namnet.
  1. Öppna Google Meet på meet.google.com eller i Meet-appen.
  2. (Valfritt) Om du redan är inloggad i Meet och behöver byta till ett annat konto trycker du på menyn högst upp och väljer eller lägger till skolkontot.
  3. Tryck på Möteskodföljt avange mötesnamnet.
  4. Tryck på Gå med i möte.

Tips! Du kan se tidigare möten i Meet-appen genom att svepa uppåt.

Gå med i ett möte via en kalenderhändelse

Om läraren eller mötesarrangören delar en händelse i Google Kalender med dig kan du gå med i mötet via Kalender. Besök calendar.google.com eller använd Kalender-appen.

1. Öppna Google Kalender.
  2. Logga in med ditt skolkonto.
  3. Tryck på händelsen i kalendern följt avGå med i videosamtal.
  4. Kontrollera att du är inloggad med skolkontot innan du går med. Kontot visas längst ned. Om du behöver byta konto trycker du på Bytföljt avväljer Classroom-kontot.
  5. Tryck på Gå med i möte.
Gå med i ett möte från Gmail

Du kan starta eller gå med i videomöten i Gmail på datorn eller en mobil enhet. Mer information finns i Starta eller gå med i ett videosamtal från Gmail.

Tips! Kontakta Google Workspace-administratören om du inte ser det här alternativet.

Använda andra Meet-funktioner

Handuppräckning med Google Meet

Använd Handuppräckning i Google Meet för att informera moderatorn att du vill tala.

Läs mer om Handuppräckning med Google Meet.

Relaterade ämnen