Delta i ett videomöte för undervisning

Den här artikeln är avsedd för elever och andra mötesdeltagare. Lärare och mötesarrangörer läser den här artikeln

Du kan gå med i ett videomöte för distansundervisning med Google Meet på en dator eller mobil enhet. Du kan gå med på olika sätt beroende på hur mötet har konfigurerats, till exempel via en länk eller genom att ange ett mötesnamn.

Innan du börjar

• Om du har ett Education-konto och din skoltyp är grundskola/gymnasium (K-12) får du inte gå med i Google Meet-videosamtal skapade av personliga Google-konton.
  • Anonyma användare eller användare som inte är inloggade på ett Google-konto får inte gå med i möten som organiseras av Google Workspace for Education-användare. Användare kan dock fortfarande ringa in per telefon.
  • Beroende på vilka inställningar läraren har angett för videomötet kanske du behöver be om att få gå med i mötet innan du kan göra det.
  • Du kan inte begära att gå med i ett videomöte om du redan har nekats åtkomst två gånger.

Välja hur du vill gå med i ett möte

Öppna alla Stäng alla

Gå med i ett videomöte i Classroom
Om läraren aktiverar Meet för Classroom kan du delta i videomöten med klassen. Du kan gå med i ett videomöte med klassen när läraren har startat mötet.
Logga in i Classroom med ett skolkonto om du vill använda Meet. Kontot ser ut så här: du@dinskola.edu.
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen.
  3. Välj ett alternativ:
    • Klicka på Meet-länken högst upp på sidan Flöde.
    • Klicka på Meet högst upp på sidan Klassuppgifter .
      Click Meet link
    • Klicka på länken för videomötet i ett meddelande eller inlägg.
  4. (Valfritt) Du kan ge Meet åtkomst till din kamera och mikrofon genom att klicka på Tillåt.
  5. Kontrollera att du är inloggad med ditt skolkonto. Kontot visas högst upp i Meet. Om du behöver byta konto klickar du på Byt kontoföljt av väljer Classroom-kontot.
  6. Gå med i klassens videomöte genom att klicka på Gå med nu.
Gå med via en möteslänk eller inbjudan
  1. Välj ett alternativ:
    • Om läraren har delat en möteslänk kan du klicka på den eller klistra in den i webbläsaren.
    • Om läraren har skickat en inbjudan via e-post klickar du på länken under Anslut via Google Meet i meddelandet.
  2. Kontrollera att du är inloggad med ditt skolkonto. Kontot visas högst upp i Meet. Om du redan är inloggad och behöver byta konto klickar du på Byt kontoföljt av väljer Classroom-kontot.
  3. Klicka på Gå med nu.
Gå med genom att ange ett mötesnamn
Om läraren eller mötesarrangören har delat ett mötesnamn kan du använda det för att gå med i mötet.
  1. Öppna Google Meet.
  2. Logga in med ditt skolkonto.
    Om du redan är inloggad och behöver byta konto klickar du på Byt konto följt av väljer Classroom-kontot.
  3. Klicka på Gå med i eller starta ett möte följt av ange mötesnamnet följt av klicka på Fortsätt.
  4. Klicka på Gå med nu.
Gå med i ett möte via en kalenderhändelse

Om läraren eller mötesarrangören delar en händelse i Google Kalender med dig kan du gå med i mötet via Kalender.

1. Öppna Google Kalender.
  2. Logga in med ditt skolkonto.
  3. Klicka på händelsen för videomötet i kalendern.
    Om händelsen inte visas kontrollerar du att du är inloggad med skolkontot. Kontot visas högst upp.
  4. Klicka på Anslut via Google Meet.
  5. Klicka på Gå med nu i Meet.
Gå med i ett möte från Gmail

Du kan starta eller gå med i videomöten i Gmail på datorn eller en mobil enhet. Mer information finns i Starta eller gå med i ett videosamtal från Gmail.

Tips! Kontakta Google Workspace-administratören om du inte ser det här alternativet.

Använda andra Meet-funktioner

Ställa en fråga i Meet
Som mötesdeltagare kan du lägga till frågor i ett möte. Alla i mötet kan se dina frågor tills du raderar dem.
Mötesmoderatorn kan
  • dölja dina frågor
  • visa dina raderade frågor.
Läs mer om hur du ställer frågor i möten.
Svara på en omröstning i Meet
Som mötesdeltagare i Meet kan svara på en omröstning.
När läraren eller mötesmoderatorn startar en omröstning får du en avisering i mötet. Skicka in ditt svar innan omröstningen eller mötet avslutas.
I ett videomöte:
  1. Klicka på Aktiviteter uppe till höger följt av Enkäter.
  2. Välj ditt svar i omröstningen följt av klicka på Rösta.
    Obs! När du har klickat på Rösta kan du inte ändra svaret.
Handuppräckning med Google Meet
Använd Handuppräckning i Google Meet för att informera moderatorn att du vill tala.

Relaterade ämnen