Liittyminen videokokoukseen etäopetusta varten

Tämä artikkeli on tarkoitettu oppilaille ja muille kokouksen osallistujille. Jos olet opettaja tai kokouksen järjestäjä, siirry tänne

Voit osallistua etäopetuksen videokokoukseen tietokoneella tai mobiililaitteella Google Meetin avulla. Voit liittyä esimerkiksi linkin tai kokouksen lyhytnimen avulla riippuen siitä, miten kokous on järjestetty.

Ennen kuin aloitat

• Jos sinulla on Education-version tili ja koulusi on perus- tai keskiasteen oppilaitos (K-12), et voi liittyä Google Meet ‑videopuheluihin, jotka on luotu henkilökohtaisella Google-tilillä.
  • Anonyymit käyttäjät tai sellaiset käyttäjät, jotka eivät ole kirjautuneet Google-tilille, eivät voi liittyä Google Workspace for Education ‑käyttäjien järjestämiin kokouksiin. Käyttäjät voivat kuitenkin edelleen osallistua kokoukseen soittamalla.
  • Riippuen siitä, miten opettajasi on järjestänyt videokokouksen, saatat joutua pyytämään lupaa ennen kuin voit liittyä siihen.
  • Et voi pyytää liittymistä videokokoukseen, jos pyyntösi on hylätty jo kahdesti.

Eri tavat liittyä kokoukseen

Avaa kaikki Sulje kaikki

Videokokoukseen liittyminen Classroomissa
Jos opettajasi laittaa Meetin päälle Classroomissa, voit liittyä ryhmäsi videokokoukseen. Voit liittyä ryhmän videokokoukseen sen jälkeen, kun opettaja on aloittanut kokouksen.
Voit käyttää Meetiä kirjautumalla Classroomiin koulutilillä. Tilin muoto on sinä@oppilaitoksesi.edu.
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää.
  3. Valitse seuraavista:
    • Klikkaa Meet-linkkiä Striimi-sivun yläreunasta.
    • Valitse Tehtävät-sivun yläreunasta Meet .
      Click Meet link
    • Klikkaa ryhmän videokokouksen linkkiä ilmoituksesta tai postauksesta.
  4. (Valinnainen) Voit antaa Meetille kameran ja mikrofonin käyttöoikeuden klikkaamalla Salli.
  5. Varmista Meetin yläreunasta, että olet kirjautunut sisään koulutilillä. Jos haluat vaihtaa tiliä, klikkaa Vaihda tiliä ja sitten valitse Classroom-tili.
  6. Voit liittyä ryhmän videokokoukseen klikkaamalla Liity nyt.
Kokouslinkillä tai kutsulla liittyminen
  1. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos opettaja jakoi kokouslinkin, klikkaa linkkiä tai liitä se selaimeen.
    • Jos opettaja lähetti kutsun sähköpostiviestissä, klikkaa linkkiä viestistä Liity Google Meetin avulla ‑kohdasta.
  2. Varmista Meetin yläreunasta, että olet kirjautunut sisään koulutilillä. Jos olet jo kirjautunut sisään ja sinun täytyy vaihtaa tiliä, klikkaa Vaihda tiliä ja sitten valitse Classroom-tili.
  3. Valitse Liity nyt.
Kokouksen lyhytnimellä liittyminen
Jos opettaja tai kokouksen järjestäjä on jakanut kokouksen lyhytnimen, voit liittyä kokoukseen lyhytnimellä.
  1. Avaa Google Meet.
  2. Kirjaudu sisään koulutilillä.
    Jos olet jo kirjautunut sisään ja sinun täytyy vaihtaa tiliä, klikkaa Vaihda tiliä ja sitten valitse Classroom-tili.
  3. Valitse Liity kokoukseen tai aloita oma ja sitten kirjoita kokouksen lyhytnimi ja sitten valitse Jatka.
  4. Valitse Liity nyt.
Kokoukseen liittyminen kalenteritapahtumasta

Jos opettaja tai kokouksen järjestäjä jakaa sinulle Google Kalenterin tapahtuman, voit liittyä kokoukseen Kalenterista.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Kirjaudu sisään koulutilillä.
  3. Klikkaa kalenterista videokokoustapahtumaa.
    Jos et näe tapahtumaa, tarkista yläreunasta, että olet kirjautunut sisään koulutililläsi.
  4. Klikkaa Liity Google Meetin avulla.
  5. Klikkaa Meetissä Liity nyt.
Kokoukseen liittyminen Gmailista

Voit aloittaa videokokouksia tai liittyä niihin Gmailissa tietokoneella tai mobiililaitteella. Lue lisää videopuhelun aloittamisesta tai videopuheluun liittymisestä Gmailissa.

Vinkki: Jos tätä vaihtoehtoa ei näy, ota yhteyttä Google Workspace ‑järjestelmänvalvojaan.

Muut Meetin ominaisuudet

Kysymyksen esittäminen Meetissä
Kokouksen osallistujat voivat lisätä kokoukseen kysymyksiä. Kaikki kokouksen osallistujat näkevät kysymyksesi, kunnes poistat ne.
Kokouksen moderaattori voi
  • piilottaa kysymyksesi
  • nähdä poistetut kysymyksesi.
Lue lisää kysymyksen esittämisestä kokouksessa.
Kyselyyn vastaaminen Meetissä
Meet-kokousten osallistujat voivat lähettää vastauksen kyselyyn.
Saat ilmoituksen, kun opettaja tai kokouksen moderaattori luo kyselyn. Lähetä vastauksesi, ennen kuin kysely tai kokous päättyy.
Videokokouksessa:
  1. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Toiminnotja sittenKyselyt.
  2. Valitse haluamasi vastaus ja sitten klikkaa Äänestä.
    Huom. Et voi muuttaa vastaustasi sen jälkeen, kun olet klikannut Äänestä.
Käden nostaminen Google Meetissä
Nostamalla kätesi Google Meetissä voit ilmoittaa moderaattorille, että haluat puheenvuoron.