Kom igång med Classroom för lärare

Den här artikeln är för lärare. Information för elever finns här.

Om du inte har använt Classroom förut kan du läsa den här artikeln för att få en rundtur och hjälp att slutföra vanliga uppgifter.

Kom igång

Du ser små skillnader när du använder Classroom på en mobil enhet. Dessutom måste vissa uppgifter, t.ex. konfigureringen av betygssystemet, göras på dator.

Så här kommer du igång med Classroom på en mobil enhet:

1. Hämta Classroom-appen.
  2. Logga in i Classroom
  3. Välj ett alternativ:
  4. Bjud in elever till klassen
    Det här kan du göra senare.

När du har installerat appen och har en klass är du redo att slutföra vanliga uppgifter eller utforska Classroom.

Slutföra vanliga uppgifter

Öppna alla  |  Stäng alla

Kommunicera med elever i klassen Arbeta offline
På Android-enheter kan du använda vissa funktioner i Classroom-appen utan internetanslutning. Elever kan
  • granska klassmeddelanden och hemuppgifter
  • visa och redigera nedladdade filer som bifogats i hemuppgifter
  • hantera och ta bort offlinefiler.

Utforska Classroom

Öppna alla  |  Stäng alla

Utforska sidan Klasser
På sidan Klasser kan du visa och ange alla dina klasser. Tänk dig att det är din startsida i Classroom.
Om du vill öppna sidan Klasser när du har installerat Classroom-appen trycker du på Classroom .
På sidan Klasser har varje klass ett klasskort.
  • Öppna en klass genom att trycka på ett kort.
  • Du återgår till sidan Klasser inifrån en klass genom att trycka på menyn följt avKlasser.

Vanliga uppgifter på sidan Klasser

Utforska sidan Flöde
På sidan Flöde kan du lägga upp meddelanden till klassen. Även eleverna kan göra inlägg och kommentera, om du tillåter detta. Tänk på sidan Flöde som klassens anslagstavla.
Så här öppnar du sidan Flöde för en klass:
  1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på ett klasskort.
    Nu är du på sidan Flöde.

Vanliga uppgifter på sidan Flöde

Utforska sidan Klassuppgifter
På sidan Klassuppgifter kan du skapa och lägga upp klassuppgifter och material åt eleverna. Du kan ordna dina inlägg under ämnen du skapar.
När du har publicerat ett inlägg kan eleverna klicka på det och börja arbeta.
Så här öppnar du sidan Klassuppgifter:
  1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på ett klasskort.
  3. Tryck på Klassuppgifter längst ned.

Vanliga uppgifter på sidan Klassuppgifter

Utforska sidan Personer
På sidan Personer visas en lista över alla i klassen. Du kan även bjuda in personer att gå med i klassen och skicka e-postmeddelanden. Tänk på sidan Personer som en klasslista.
Så här öppnar du sidan Personer:
  1. Tryck på Classroom .
  2. Tryck på ett klasskort.
  3. Tryck på Personer längst ned.

Vanliga uppgifter på sidan Personer

Utforska sidan Betyg
På sidan Betyg kan du visa, ange och skicka tillbaka betyg. Det är bara lärare som har sidan Betyg.
Använd dator om du vill visa sidan Betyg.