Koble Classroom til systemet for elevinformasjon

Denne artikkelen er for administratorer. Gå hit hvis du er lærer.

For å bruke funksjonen for eksport av karakterer må alle lærere ha én av disse lisensene innen 1. juli 2024:

• Google Workspace for Education Plus-lisens
  • G Suite Enterprise for Education-lisens
  • Teaching and Learning Upgrade-lisens

Hvis systemet for elevinformasjon er integrert med Classroom via One Roster API, kan du koble Classroom til systemet for elevinformasjon. Når du har opprettet tilkoblingen, kan lærere tilknytte kurs og eksportere karakterer til systemet for elevinformasjon.

Viktig: Eksport til systemer for elevinformasjon er tilgjengelig for disse partnerne:

• Infinite Campus-brukere med Campus Learning-lisens
  • Skyward SMS 2.0-brukere med LMS API-lisens
  • Skyward Qmlativ-brukere med OneRoster® API-lisens
  • Brukere som har Follet Aspen versjon 6.2 eller nyere

Brukerstøtte er kun tilgjengelig for kunder som bruker en løsning av typen Programvare som tjeneste (SaaS – Software as a Service) som leverandøren av systemet for elevinformasjon er vert for og administrerer.

Finn ut mer om tilgangen til eksport fra systemer for elevinformasjon. Andre partnerskap med leverandører av systemer for elevinformasjon er under utvikling.

For å koble til trenger du denne informasjonen fra leverandøren av systemet for elevinformasjon:

• vertsnettadressen
  • tilgangsnøkkelen
  • den hemmelige koden

Åpne alle | Lukk alle

Koble Classroom til systemet for elevinformasjon

Følg veiledningen for systemet for elevinformasjon.

Koble Classroom til Infinite Campus

Kriterier

Du kan koble Classroom til Infinite Campus hvis du bruker

• Infinite Campus med en Campus Learning-lisens
  • en SaaS-løsning som Infinite Campus er vert for og administrerer

Google kan ikke tilby brukerstøtte hvis du representerer en skoleregion som bruker

• Infinite Campus-programvare via lokal distribusjon
  • skydistribusjoner som ikke administreres direkte av Infinite Campus, for eksempel virtuelle maskiner i AWS/GCP

Administratorer som har spørsmål om første gangs konfigurering i Infinite Campus-portalen, kan kontakte disse ressursene:

Trinn 1: Hent OAuth-legitimasjonen din

1. Logg på systemadministratorsiden din for Infinite Campus.
  2. Søk etter og velg Digital Learning Applications (Apper for digital læring).
  3. Klikk på Add application (Legg til app).
  4. Under Browse Applications (Bla gjennom apper) klikker du på Google Classroom.
  5. Valgfritt: Hvis du ikke ser Browse Applications, bør du sjekke Campus Learning-lisensen din:
    • Søk etter og velg Campus Learning Licensing (Campus Learning-lisensiering) og deretter sjekk lisensstatusen din øverst til høyre.
    • Hvis du ikke har lisens, kan du søke om en engangs prøvelisens som er gyldig i 45 dager.
    • Hvis du har lisensen, men fortsatt ikke kan generere legitimasjonen, kan du kontakte Campus-brukerstøtten.
  6. Klikk på Generate New OneRoster Connection (Generer en ny OneRoster-tilkobling).

7. Velg OneRoster 1.2.

8. Dokumenter denne OAuth-legitimasjonen som skal brukes i neste trinn:

• forbrukernøkkel (OAuth-nøkkel)
    • forbrukerhemmelighet (OAuth-hemmelighet)
    • grunnleggende OneRoster-nettadresse (vertsnettadresse)

Trinn 2: Koble til Classroom

1. Gå til classroom.google.com/admin.
  2. Klikk på rullegardinpilen  ved siden av «Velg systemet ditt for elevinformasjon».
  3. Velg systemet for elevinformasjon.
  4. Klikk på Connect to Google (Koble til Google).

Connect to Google

5. Under «SIS Setup» (Konfigurering av system for elevinformasjon) klikker du på Connect (Koble til).
  6. Skriv inn OAuth-legitimasjonen du skrev inn i trinn 1 ovenfor:
    • vertsnettadressen
    • tilgangsnøkkelen
    • Hemmelige kode

7. Hvis du vil tillate at Google deler domenenavnet ditt med leverandøren av systemet for elevinformasjon, må du passe på at det er merket av for «Få brukerstøtte med systemet for elevinformasjon».
    • Når denne funksjonen er slått på, deles domenenavnet ditt med leverandøren av systemet for elevinformasjon, slik at det er enklere å diagnostisere og feilsøke systemfeil.
  8. Klikk på Authorize (Godkjenn).
    • Hvis du ser en feilmelding, laster du inn siden på nytt.

Hvis du har problemer med konfigureringen av Infinite Campus, kan du kontakte:

Koble Classroom til Skyward SMS 2.0

Kriterier

Du kan koble Classroom til Skyward SMS 2.0 hvis du

• representerer et skoledistrikt som bruker Skyward 2.0 med LMS API-lisens
  • bruker en SaaS-løsning som Skyward er vert for og administrerer

Kunder som bruker systemer for elevinformasjon lokalt, kan integrere systemet for elevinformasjon, men de får ikke tilgang til Google Brukerstøtte.

Hvis du har spørsmål om innledende konfigurering via Skyward-portalen, kan du kontakte brukerstøtteteamet ditt hos Skyward.

Trinn 1: Konfigurer Google som OneRoster-partnerforhandler, og hent OAuth-legitimasjonen din

1. På siden for produktkonfigurering i Skyward går du til «System» og velger Product Setup (PS) (Produktkonfigurering) og deretter Contact Access (CA) (Kontakttilgang).
  2. Under «Security» (SE) (Sikkerhet) og «Subgroup Users» (US) (Undergruppebrukere) velger du Secured User (SU) (Sikret bruker) og deretter klikk på Add (Legg til).
  3. Under «Add Secured User» (Legg til sikret bruker) velger du navnetypen som registreres for forhandlere og deretter skriv inn et navn for Google. Du kan for eksempel angi Google som organisasjonsnavn.

Tips: Noter navnet for bruk i et senere trinn.

1. Gå videre ved å klikke på Add Entered Name to Secured Users (Legg til det angitte navnet blant sikrede brukere).
  2. Under «Security Information» (Sikkerhetsinformasjon) klikker du på Account Information (Kontoinformasjon). Påloggingen «GOOGLE» er API-nøkkelen.
  3. Klikk på Save (Lagre).
  4. I Secured Users List (Liste over sikrede brukere) finner du navnet du skrev inn i trinn 3 ovenfor.
    • Sjekk at navnet står oppført som Active Secured User (Y) (Aktiv sikret bruker).
    • Klikk på API nederst til høyre.
  5. I API Access-vinduet (API-tilgang) klikker du på Generate a New Secret (Generer en ny hemmelighet). Noter nøkkelen og hemmeligheten. Sammen med API-nettadressen blir denne informasjonen brukt til å koble til Classroom.
  6. Når den nye hemmeligheten er generert, går du tilbake til siden for produktkonfigurering i Skyward. Gå til «Product Setup» (PS) (Produktkonfigurering) og deretter «Contact Access» (CA) (Kontakttilgang) og deretter «District Setup» (DS) (Konfigurering av skoleregion) og deretter «Configuration» (CF) (Konfigurering) og deretter og velg API Configuration (AP) (API-konfigurering).
  7. Registrer Application URL (Appnettadresse) og Authentication URL (Autentiseringsnettadresse). Denne informasjonen er unik for skoleregionen din. Hvis feltet Application URL er tomt, kan du kontakte brukerstøtten for Skyward.

Tips: OneRoster API-nettadressen din er en kombinasjon av appnettadressen (som er unik for skoleregionen din) og OneRoster-endepunktet (som alltid er «/ims/oneroster/v1p1/»). Eksempler:

Eksempel på appnettadresse: https://esdemo1.skyward.com
Offisielt OneRoster-endepunkt /ims/oneroster/v1p1/
Eksempel på OneRoster API-nettadresse:

https://esdemo1.skyward.com/api/ims/oneroster/v1p1/

1. Under «OneRoster API Line Item Configuration» (Konfigurering av OneRoster API-ordrelinje) setter du «Default Category» (Standardkategori) til Assignments (Oppgaver) eller velger et annet alternativ.
    Tips: For oppgaver som eksporteres fra Classroom, blir karakterboken i Skyward fylt ut med standardkategorien. Hvis du ikke har noen Default Category (Standardkategori) i listen, kan du kontakte brukerstøtten for Skyward.
  2. Registrer følgende OAuth-legitimasjon for Classroom for bruk i neste trinn:
    • nøkkel (tilgangsnøkkel)
    • hemmelighet (hemmelig kode)
    • OneRoster API-nettadresse (vertsnettadresse)
  3. Klikk på Save (Lagre).

Trinn 2: Koble til Classroom

1. Gå til classroom.google.com/admin.
  2. Klikk på rullegardinpilen  ved siden av «Velg systemet ditt for elevinformasjon».
  3. Velg systemet for elevinformasjon.
  4. Klikk på Connect to Google (Koble til Google).

Connect to Google

5. Under «SIS Setup» (Konfigurering av system for elevinformasjon) klikker du på Connect (Koble til).
  6. Skriv inn OAuth-legitimasjonen du skrev inn i trinn 1 ovenfor:
    • vertsnettadressen
    • tilgangsnøkkelen
    • Hemmelige kode

7. Hvis du vil tillate at Google deler domenenavnet ditt med leverandøren av systemet for elevinformasjon, må du passe på at det er merket av for «Få brukerstøtte med systemet for elevinformasjon».
    • Når denne funksjonen er slått på, deles domenenavnet ditt med leverandøren av systemet for elevinformasjon, slik at det er enklere å diagnostisere og feilsøke systemfeil.
  8. Klikk på Authorize (Godkjenn).
    • Hvis du ser en feilmelding, laster du inn siden på nytt.
Koble Classroom til Skyward Qmlativ

Kriterier

Du kan koble Classroom til Skyward Qmlativ hvis

• du representerer et skoledistrikt som bruker Skyward Qmlativ med OneRoster® API-lisensen
  • du bruker en SaaS-løsning som Skyward er vert for og administrerer
  • du representerer et skoledistrikt som er vert for Skyward Qmlativ

Kunder som bruker lokale løsninger eller løsninger de selv er vert for, kan integrere systemet for elevinformasjon, men de kan ikke be om hjelp fra Google Brukerstøtte.

Hvis du har spørsmål om første gangs konfigurering i Skyward-portalen, kan du kontakte brukerstøtteteamet ditt hos Skyward.

Trinn 1: Konfigurer Google med integreringstilgang, og hent OAuth-legitimasjonen din

1. Konfigurer OneRoster-leverandøren:
    1. I Skyward Qmlativ-menyen velger du Administrative Access (Administratortilgang) og så API.
    2. Klikk på Vendor (Leverandør).
    3. Finn «Google» på listen.
      • Gjør dette hvis «Google» ikke står på listen:
        1. Klikk på Add OneRoster Vendor (Legg til OneRoster-leverandør).
        2. Skriv inn Google i arbeidsflyten «Add OneRoster Vendor» (Legg til OneRoster-leverandør).
    4. Klikk på Save (Lagre).
  2. Sett opp en OneRoster-konfigurasjon:
    1. I Skyward Qmlativ-menyen velger du Administrative Access (Administratortilgang) og så API.
    2. Klikk på OneRoster Configuration (OneRoster-konfigurasjon).
    3. Finn raden med koden «GGLCL» og leverandøren «Google».
      • Gjør dette hvis du ikke finner «GGLCL»:
        1. Klikk på Add OneRoster Configuration (Legg til OneRoster-konfigurasjon).
        2. Under «Add OneRoster Configuration» (Legg til OneRoster-konfigurasjon) setter du «OneRoster Vendor» (OneRoster-leverandør) til Google.
        3. Skriv inn GGLCL i «Code»-feltet (Kode).
        4. Skriv inn Google Classroom i «Description»-feltet (Beskrivelse).
        5. Velg distriktet ditt i «District»-velgeren (Distrikt).
        6. Merk av for «Allow Grade Pass Back» (Tillat tilbakeføring av karakterer).
          • Hvis du har konfigurert en standardkategori for tilbakeføring av karakterer, kan du velge den i «Default Category»-velgeren.
    4. Klikk på Save (Lagre).
  3. Konfigurer integreringstilgang og generer hemmeligheten:
    1. I Skyward Qmlativ-menyen velger du Administrative Access (Administratortilgang) og så API og så Integration (Integrering).
    2. Finn raden med leverandørnavnet «Google Dev Team» og produktnavnet «Google Classroom».
    3. Du kan finne integreringen ved å klikke på Open (Åpne) og så Integration Accesses (Integreringstilganger).
    4. Klikk på Add Integration Access (Legg til integreringstilgang).
    5. Fyll ut informasjonen i arbeidsflyten «Add Integration Access» (Legg til integreringstilgang).
      1. Skriv inn et navn på integreringstilgangen, for eksempel «Google Classroom».
      2. Skriv inn GOOGLE i «Key»-feltet (Nøkkel).
      3. Velg OA2 – OAuth 2.0 i «Authentication Type»-feltet (Autentiseringstype).
      4. Merk av i boksen ved siden av «Is Active» (Er aktiv).
      5. Angi «Effective Date» (Iverksettelsesdato) som datoen når du vil at tilgangen skal begynne.
        • Hvis du vil at iverksettelsesdatoen skal være umiddelbart, lar du standardverdien være som den er.
      6. Angi «Expiration Date» (Utløpsdato) som datoen når tilgangen skal utløpe. Denne datoen settes som standard til ett år fra iverksettelsesdatoen, men du kan fjerne den hvis du ønsker det.
        • Minimumsanbefalingen for Skyward er at det av sikkerhetshensyn opprettes en ny integreringstilgang hvert skoleår. For å tillate denne overgangen kan du opprette flere poster for integreringstilgang med overlappende iverksettelses- og utløpsdatoer. Disse har forskjellige nøkler eller hemmeligheter.
      7. Finn «OneRoster Configuration»-velgeren (OneRoster-konfigurasjon) under «Configuration» (Konfigurasjon).
      8. Velg koden GGLCL og leverandøren Google.
      9. Klikk på Save (Lagre).
      10. Sjekk at antallet vellykkede poster er «1» under «Review Results» (Gjennomgå resultatene).
      11. Klikk på Generate Secret (Generer hemmelighet).
      12. For å kopiere nøkkelen og den hemmelige informasjonen for integreringstilgang til utklippstavlen klikker du på Copy (Kopiér).
        • Ta godt vare på denne informasjonen. Du kan nemlig ikke få den på nytt senere. Men når du oppretter en ny hemmelighet med «Generate Secret»-arbeidsflyten, blir den forrige hemmeligheten erstattet med den nye.
      13. Klikk på Run Process (Kjør prosess) og så Close (Lukk).
  4. Generer hemmeligheten:
    1. I Skyward Qmlativ-menyen velger du Administrative Access (Administratortilgang) og så API.
    2. Klikk på Integration (Integrering).
    3. Finn raden med leverandørnavnet «Google Dev Team» og produktnavnet «Google Classroom».
    4. Du kan finne integreringen ved å klikke på Open (Åpne) og så Integration Accesses (Integreringstilganger).
    5. Velg integreringstilgangen du vil generere en hemmelighet for.
    6. Klikk på menypilknappen og så Generate Secret (Generer hemmelighet).
    7. For å kopiere nøkkelen og den hemmelige informasjonen for integreringstilgang til utklippstavlen klikker du på Copy (Kopiér) i arbeidsflyten «Generate Secret» (Generer hemmelighet).
      • Siden du ikke har tilgang til denne informasjonen senere, må du ta godt vare på den. Men når du oppretter en ny hemmelighet med «Generate Secret»-arbeidsflyten, blir den forrige hemmeligheten erstattet med den nye.
    8. Klikk på Run Process (Kjør prosess) og så Close (Lukk).

Tips: OneRoster® API-nettadressen din er en kombinasjon av appnettadressen (som er unik for skoledistriktet ditt) med «API» på slutten og OneRoster-endepunktet (som alltid er «/ims/oneroster/v1p1/»). Eksempler:

Eksempel på appnettadresse: https://demo.skyward.com/demo
Eksempel på API-nettadresse: https://demo.skyward.com/demoAPI
Offisielt OneRoster®-endepunkt: /ims/oneroster/v1p1/
Eksempel på OneRoster® API-nettadresse:

https://demo.skyward.com/demoapi/ims/oneroster/v1p1/

Trinn 2: Koble til Classroom

1. Gå til classroom.google.com/admin.
  2. Klikk på rullegardinpilen ved siden av «Velg systemet ditt for elevinformasjon».
  3. Velg systemet ditt for elevinformasjon.
  4. Klikk på Connect to Google (Koble til Google).

Connect to Google

1. Under «SIS Setup» (Konfigurering av system for elevinformasjon) klikker du på Connect (Koble til).
  2. Skriv inn OAuth-legitimasjonen du registrerte i trinn 1 ovenfor:
    • vertsnettadressen
    • tilgangsnøkkelen
    • den hemmelige koden

1. Hvis du vil tillate at Google deler domenenavnet ditt med leverandøren av systemet for elevinformasjon, må du passe på at det er merket av for «Få brukerstøtte med systemet for elevinformasjon».
    • Når denne funksjonen er slått på, deles domenenavnet ditt med leverandøren av systemet for elevinformasjon, slik at det er enklere å diagnostisere og feilsøke systemfeil.
  2. Klikk på Godkjenn.
    • Hvis du ser en feilmelding, laster du inn siden på nytt.

Koble Classroom til Aspen

Kriterier

Skoleregionen din kan koble Classroom til Aspen hvis dere

• bruker Follett Aspen versjon 6.2 eller nyere
  • bruker en SaaS-løsning som Follett Aspen er vert for og administrerer

Administratorer som har spørsmål om første gangs konfigurering av Aspen, kan

• kontakte skoleregionens autoriserte administrator for systemet for elevinformasjon
  • kontakte den tekniske brukerstøtten for Aspen Gå til Pando for å finne mer informasjon.

Trinn 1: Hent OAuth-legitimasjonen din

1. Logg på Pando som Aspen-administrator.
  2. Klikk på Google Classroom under «Integration» (Integrering) i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Følg konfigurasjonsveiledningen i Pando-hjelpeartiklene.
  4. Merk deg klientidentifikatoren og den hemmelige klientnøkkelen din. Du trenger dem når du skal konfigurere eksport av karakterer i Google Classroom.

Trinn 2: Koble til Classroom

1. Gå til classroom.google.com/admin.
  2. Klikk på rullegardinpilen  ved siden av «Velg systemet ditt for elevinformasjon».
  3. Velg systemet for elevinformasjon.
  4. Klikk på Connect to Google (Koble til Google).

Connect to Google

5. Under «SIS Setup» (Konfigurering av system for elevinformasjon) klikker du på Connect (Koble til).
  6. Skriv inn OAuth-legitimasjonen du skrev inn i trinn 1 ovenfor:
    • vertsnettadressen
    • tilgangsnøkkelen
    • Hemmelige kode

7. Hvis du vil tillate at Google deler domenenavnet ditt med leverandøren av systemet for elevinformasjon, må du passe på at det er merket av for «Få brukerstøtte med systemet for elevinformasjon».
    • Når denne funksjonen er slått på, deles domenenavnet ditt med leverandøren av systemet for elevinformasjon, slik at det er enklere å diagnostisere og feilsøke systemfeil.
  8. Klikk på Authorize (Godkjenn).
    • Hvis du ser en feilmelding, laster du inn siden på nytt.

Fullfør andre oppgaver

Slå på brukerstøtte hos leverandøren av systemet for elevinformasjon

Når du slår på brukerstøtte, kan Google dele domenenavnet ditt med systemet for elevinformasjon, slik at det er enklere å diagnostisere og feilsøke systemfeil.

1. Gå til classroom.google.com/admin.
  2. Merk av i boksen ved siden av «Få brukerstøtte».
    • Valget ditt lagres automatisk og kan oppdateres når som helst.
Koble Classroom fra systemet ditt for elevinformasjon
Hvis du fjerner tilknytningen mellom Classroom og systemet for elevinformasjon, kan ikke lærerne eksportere karakterer. Tidligere eksporterte data forblir lagret, men de blir ikke oppdatert. Hvis du kobler til systemet for elevinformasjon senere, kan det hende at fremtidige karaktereksporter dupliseres i systemet for elevinformasjon.
  1. Gå til classroom.google.com/admin.
  2. Under «Konfigurering av system for elevinformasjon» klikker du på Fjern og deretter Koble fra.
Sjekk partnerstatus for systemer for elevinformasjon
System for elevinformasjon Status
Infinite Campus Tilgjengelig for Infinite Campus-brukere med Camping Learning-lisens. Hvis du ikke har Campus Learning-lisens, kan du kontakte brukerstøtten for systemet for elevinformasjon for å finne ut mer.
Skyward SMS 2.0 Tilgjengelig for skoledistrikter som bruker Skyward SMS 2.0 med LMS API-lisens. Hvis du ikke har LMS API-lisens, kan du kontakte brukerstøtten for systemet for elevinformasjon for å finne ut mer.
Skyward Qmlativ Tilgjengelig for skoledistrikter som bruker Skyward Qmlativ med OneRoster® API-lisensen. Hvis du ikke har OneRoster® API-lisens, kan du kontakte brukerstøtten for systemet for elevinformasjon for å finne ut mer.
Follett Aspen Tilgjengelig for skoledistrikter som bruker Aspen-versjon 6.2 eller nyere.
Capita SIMS Kontakt leverandøren av systemet for elevinformasjon for å finne ut mer om integreringen.
Aeries Kontakt leverandøren av systemet for elevinformasjon for å finne ut mer om integreringen.

Det kan hende system deres for elevinformasjon ikke står oppført. Vi inngår stadig nye partnerskap med utvalgte OneRoster-kompatible systemer for elevinformasjon. Hvis du er interessert i å delta i et fremtidig pilotprogram, kan du fylle ut interesseskjemaet om eksport av karakterer.

Viktig: Vi kan ikke garantere deltakelse eller integrering selv om du sender inn skjemaet.

Sjekk om SaaS-tjenesten er kvalifisert

Eksport av karakterer til systemer for elevinformasjon er tilgjengelig for de nevnte leverandørene av systemer for elevinformasjon, men støttes for kunder som bruker en SaaS-løsning som leverandøren av systemet for elevinformasjon kunden bruker, er vert for og administrerer. For andre implementeringstyper er tjenesten vår basert på beste innsats i henhold til dokumentasjonen vi har lagt ut i brukerstøtten.

Du kan sjekke om systemet ditt for elevinformasjon støttes. Finn ut om implementeringen av systemet deres for elevinformasjon administreres av leverandøren og ligger i leverandørens eget nettskymiljø.

Hvis du er usikker:

• Lærere: Kontakt administratoren din.
  • Administratorer: Kontakt brukerstøtten for systemet for elevinformasjon.