Classroom koppelen aan je LIS

Dit artikel is bestemd voor beheerders. Docenten klikken hier.

Vanaf 1 juli 2024 moeten docenten een van de volgende licenties hebben om de functie voor de export van beoordelingen te kunnen gebruiken:

• Een Google Workspace for Education Plus-licentie
  • Een G Suite Enterprise for Education-licentie
  • Een Teaching and Learning Upgrade-licentie

Als je leerlinginformatiesysteem (LIS) momenteel geïntegreerd is met Classroom via de One Roster API, kun je Classroom koppelen aan je LIS. Daarna kunnen docenten hun lesgroepen koppelen en cijfers exporteren naar het LIS.

Belangrijk: Export van het LIS is beschikbaar voor deze partners:

• Infinite Campus-gebruikers met een Campus Learning-licentie
  • Skyward SMS versie 2.0-gebruikers met een LMS API-licentie
  • Skyward Qmlativ-gebruikers met de OneRoster® API-licentie
  • Gebruikers van Follett Aspen versie 6.2 of hoger

Support is alleen beschikbaar voor klanten die een Software as a Service-oplossing (SaaS) gebruiken die volledig wordt gehost en beheerd door hun LIS-provider.

Meer informatie over de beschikbaarheid van de functie om cijfers te exporteren naar het LIS. Andere LIS-partnerschappen zijn in ontwikkeling.

Je hebt de volgende informatie nodig van je LIS-partner om Classroom te kunnen koppelen:

• Host-URL
  • Toegangssleutel
  • Geheime code

Alles openen | Alles sluiten

Classroom koppelen aan je LIS

Volg de instructies voor je LIS.

Classroom koppelen met Infinite Campus

Criteria

Je kunt Classroom koppelen aan Infinite Campus als je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je gebruikt Infinite Campus met een Campus Learning-licentie.
  • Je gebruikt een SaaS-oplossing die volledig wordt gehost en beheerd door Infinite Campus.

Je kunt geen support krijgen van Google als je school Infinite Campus op de volgende manier uitvoert:

• Via een implementatie op locatie.
  • Via een implementatie in de cloud die niet rechtstreeks wordt beheerd door Infinite Campus, zoals virtuele machines in AWS/GCP.

Beheerders die vragen hebben over de eerste installatie in de Infinite Campus-portal, kunnen contact opnemen met een van de volgende:

Stap 1: Je OAuth-inloggegevens ophalen

1. Log in op de beheerpagina van Infinite Campus.
  2. Zoek en selecteer Digital Learning Applications (Digitale leer-apps).
  3. Klik op Add application (App toevoegen).
  4. Klik onder Browse Applications (Browsen in apps) op Google Classroom.
  5. Optioneel: Als Browse Applications (Browsen in apps) niet wordt getoond, check je je Campus Learning-licentie:
    • Zoek en selecteer Campus Learning Licensing (Campus Learning-licentie) and then check rechtsboven de licentiestatus.
    • Als je geen licentie hebt, kun je een eenmalige proeflicentie van 45 dagen aanvragen.
    • Als je wel een licentie hebt, maar nog steeds geen inloggegevens kunt maken, neem je contact op met Campus-support.
  6. Klik op Generate New OneRoster Connection (Nieuwe OneRoster-koppeling maken).

7. Selecteer OneRoster 1.2.

8. Noteer deze OAuth-inloggegevens om te gebruiken in de volgende stap:

• Consumer key (OAuth key) (Gebruikerssleutel, OAuth-sleutel)
    • Consumer secret (OAuth secret) (Consumentengeheim, OAuth-geheim)
    • OneRoster Base URL (Host URL) (Basis-URL OneRoster, Host-URL)

Stap 2: Classroom koppelen

1. Ga naar classroom.google.com/admin.
  2. Klik naast Je LIS selecteren op de pijl-omlaag .
  3. Selecteer je LIS.
  4. Klik op Koppelen met Google.

Connect to Google

5. Klik onder 'LIS instellen' op Koppelen.
  6. Voer de OAuth-inloggegevens in die je in stap 1 hierboven hebt genoteerd:
    • Host-URL
    • Toegangssleutel
    • Geheime code

7. Als je wilt dat Google je domeinnaam kan delen met je LIS-provider, vink je het vakje aan naast Ondersteuning voor het LIS aanzetten.
    • Als deze functie aanstaat, wordt je domeinnaam gedeeld met je LIS-provider om systeemfouten vast te stellen en op te lossen.
  8. Klik op Autoriseren.
    • Als je een foutmelding krijgt, vernieuw je de pagina.

Als je problemen hebt met de installatie van Infinite Campus, neem je contact op met:

Classroom koppelen aan Skyward SMS 2.0

Criteria

In de volgende gevallen kun je Classroom koppelen aan Skyward SMS 2.0:

• Je organisatie is een school die Skyward 2.0 gebruikt met de LMS API-licentie.
  • Je gebruikt een SaaS-oplossing die volledig wordt gehost en beheerd door Skyward.

Klanten met een oplossing op locatie kunnen LIS-integratie gebruiken, maar geen contact opnemen met Google Support.

Neem bij vragen over de eerste installatie via de Skyward-portal contact op met het Customer Support Team van Skyward.

Stap 1: Stel Google in als OneRoster-partnerleverancier en noteer je OAuth-inloggegevens

1. Klik op de pagina Skyward Product Setup (Skyward-productinstallatie) onder System (Systeem) op Product Setup (PS) (Productinstallatie) and then Contact Access (CA) (Contacttoegang).
  2. Selecteer onder Security (SE) (Beveiliging) en Subgroup Users (US) (Subgroep gebruikers) de optie Secured User (SU) (Beveiligde gebruiker) and then klik op Add (Toevoegen).
  3. Selecteer onder Add Secured User (Beveiligde gebruiker toevoegen) het naamtype dat wordt gevolgd voor leveranciers and then voer een naam in voor Google. Voer bijvoorbeeld Google in bij de organisatienaam.

Tip: Noteer de naam, je hebt deze in een latere stap weer nodig.

1. Klik op Add Entered Name to Secured Users (Naam toevoegen aan beveiligde gebruikers) om door te gaan.
  2. Klik onder Security Information (Beveiligingsgegevens) op Account Information (Accountgegevens). De inlognaam GOOGLE is de API-sleutel.
  3. Klik op Save (Opslaan).
  4. Zoek in Secured Users List (Lijst met beveiligde gebruikers) de naam die je in stap 3 hierboven hebt ingevoerd:
    • Controleer of de naam wordt vermeld als Active Secured User (Y) (Actieve beveiligde gebruiker).
    • Klik rechtsonder op API.
  5. Klik in het venster API Access (API-toegang) op Generate a New Secret (Nieuw geheim maken). Noteer de sleutel en het geheim. Met deze informatie en de API-URL wordt er verbinding gemaakt met Classroom.
  6. Ga nadat het nieuwe geheim is gemaakt terug naar de pagina Skyward Product Setup (Skyward-productinstallatie). Ga naar Product Setup (PS) (Productinstallatie) and thenContact Access (CA) (Contacttoegang) and then District Setup (DS) (Disctrictinstellingen) and thenConfiguration (CF) (Configuratie) and then selecteer API Configuration (AP) (API-configuratie).
  7. Schrijf de Application URL (App-URL) en Authentication URL (Verificatie-URL) op. Deze gegevens zijn uniek voor jouw school. Als het veld Application URL (App-URL) leeg is, neem je contact op met Skyward-support.

Tip: De OneRoster API-URL bestaat uit de Application URL (App-URL) die uniek is voor jouw school en het OneRoster-eindpunt (altijd /ims/oneroster/v1p1/). Voorbeeld:

Voorbeeld van de Application URL (App-URL): https://esdemo1.skyward.com
Officieel OneRoster-eindpunt /ims/oneroster/v1p1/
Voorbeeld van de OneRoster API-URL:

https://esdemo1.skyward.com/api/ims/oneroster/v1p1/

1. Stel onder OneRoster API Line Item Configuration (Regelitemconfiguratie voor OneRoster API) de Default Category (Standaardcategorie) in op Assignments (Opdrachten) of selecteer een andere optie.
    Tip: De Default Category (Standaardcategorie) wordt ingevuld in de cijferlijst van Skyward voor opdrachten die worden geëxporteerd vanuit Classroom. Als je Default Category (Standaardcategorie) niet ziet in de lijst, neem je contact op met Skyward-support.
  2. Noteer de volgende OAuth-inloggegevens voor Classroom om te gebruiken in de volgende stap:
    • Key (Access key) (Sleutel, toegangssleutel)
    • Secret (Secret code) (Geheim, geheime code)
    • OneRoster API URL (Host URL) (OneRoster API-URL, Host-URL)
  3. Klik op Save (Opslaan).

Stap 2: Classroom koppelen

1. Ga naar classroom.google.com/admin.
  2. Klik naast Je LIS selecteren op de pijl-omlaag .
  3. Selecteer je LIS.
  4. Klik op Koppelen met Google.

Connect to Google

5. Klik onder 'LIS instellen' op Koppelen.
  6. Voer de OAuth-inloggegevens in die je in stap 1 hierboven hebt genoteerd:
    • Host-URL
    • Toegangssleutel
    • Geheime code

7. Als je wilt dat Google je domeinnaam kan delen met je LIS-provider, vink je het vakje aan naast Ondersteuning voor het LIS aanzetten.
    • Als deze functie aanstaat, wordt je domeinnaam gedeeld met je LIS-provider om systeemfouten vast te stellen en op te lossen.
  8. Klik op Autoriseren.
    • Als je een foutmelding krijgt, vernieuw je de pagina.
Classroom koppelen aan Skyward Qmlativ

Criteria

Je kunt Classroom koppelen aan Skyward Qmlativ als je aan de volgende vereisten voldoet:

• Je organisatie is een school die Skyward Qmlativ gebruikt met de OneRoster® API-licentie.
  • Je gebruikt een SaaS-oplossing die volledig wordt gehost en beheerd door Skyward.
  • Je bent een school die Skyward Qmlativ zelf host.

Klanten die een oplossing op locatie of een zelf gehoste oplossing gebruiken, kunnen LIS-integratie gebruiken maar kunnen geen hulp krijgen van Google Support.

Neem bij vragen over de eerste installatie via de Skyward-portal contact op met het klantenserviceteam van Skyward.

Stap 1: Stel Google in met integratietoegang en noteer je OAuth-inloggegevens

1. Stel de One Roster Vendor (One Roster-leverancier) in:
    1. Selecteer in het Skyward Qmlativ-menu de optie Administrative Access (Beheerderstoegang) en dan API.
    2. Klik op Vendor (Leverancier).
    3. Zoek Google in de lijst.
      • Doe het volgende als Google niet in de lijst staat:
        1. Klik op Add One Roster Vendor (One Roster-leverancier toevoegen).
        2. Voer in de workflow Add One Roster Vendor (One Roster-leverancier toevoegen) de waarde Google in.
    4. Klik op Save (Opslaan).
  2. Stel de One Roster Configuration (One Roster-configuratie) in:
    1. Selecteer in het Skyward Qmlativ-menu de optie Administrative Access (Beheerderstoegang) en dan API.
    2. Klik op One Roster Configuration (One Roster-configuratie).
    3. Zoek de rij met de code GGLCL en de leverancier Google.
      • Doe het volgende als je GGLCL niet kunt vinden:
        1. Klik op Add One Roster Configuration (One Roster-configuratie toevoegen).
        2. Stel onder Add One Roster Configuration (One Roster-configuratie toevoegen) de optie One Roster Vendor (One Roster-leverancier) in op Google.
        3. Voer in het veld Code de waarde GGLCL in.
        4. Voer in het veld Beschrijving de waarde Google Classroom in.
        5. Selecteer je school in de kiezer District.
        6. Vink het vakje aan naast Allow Grade Pass Back (Cijfers terugsturen toestaan).
          • Als je een standaardcategorie hebt ingesteld voor cijfers terugsturen, kun je deze selecteren in de kiezer Default Category (Standaardcategorie).
    4. Klik op Save (Opslaan).
  3. Stel integratietoegang in en maak je geheim:
    1. Selecteer in het Skyward Qmlativ-menu de optie Administrative Access (Beheerderstoegang) en dan APIen dan Integration (Integratie).
    2. Ga naar de rij met de leveranciersnaam Google Dev Team en de productnaam Google Classroom.
    3. Klik om de integratie te zoeken op Open (Openen) en dan Integration Access (Integratietoegang).
    4. Klik op Add Integration Access (Integratietoegang toevoegen).
    5. Voer de informatie in de workflow Add Integration Access (Integratietoegang toevoegen) in:
      1. Voer in het veld Name (Naam) een naam in voor de integratietoegang, zoals Google Classroom.
      2. Voer in het veld Key (Sleutel) de waarde GOOGLE in.
      3. Selecteer in het veld Authentication Type (Verificatietype) de optie OA2 – OAuth 2.0.
      4. Vink het vakje aan naast Is active (Is actief).
      5. Stel de Effective Date (Ingangsdatum) in op de datum waarop je de toegang wilt starten.
        • Als je meteen toegang wilt geven, laat je de standaardwaarde staan.
      6. Stel de Expiration Date (Vervaldatum) in op de datum waarop je de toegang wilt laten verlopen. Deze datum is standaard ingesteld op één jaar vanaf de ingangsdatum, maar je kunt deze ook verwijderen als je dat wilt.
        • Skyward raadt je aan minimaal elk jaar een nieuwe integratietoegang te maken, om beveiligingsredenen. Voor deze transitie kun je meerdere integratietoegangsrecords maken met overlappende ingangs- en vervaldatums. Ze krijgen dan verschillende sleutels of geheimen.
      7. Zoek onder Configuration (Configuratie) de kiezer OneRoster Configuration (OneRoster-configuratie).
      8. Selecteer de code GGLCL en de leverancier Google.
      9. Klik op Save (Opslaan).
      10. Zorg dat in het veld Successful Record (Geslaagde Record), bij Review Results (Resultaten beoordelen), de waarde 1 staat.
      11. Klik op Generate Secret (Geheim maken).
      12. Klik op Copy (Kopiëren) om de gegevens van de sleutel en het geheim voor integratietoegang naar het klembord te kopiëren.
        • Bewaar deze informatie goed, je kunt deze later niet meer terugkrijgen. Maar als je een nieuw geheim maakt met de workflow Generate Secret (Geheim maken), wordt het vorige geheim vervangen door het nieuwe geheim dat je instelt.
      13. Klik op Run Process (Proces uitvoeren) en dan Close (Sluiten).
  4. Maak het geheim:
    1. Selecteer in het Skyward Qmlativ-menu de optie Administrative Access (Beheerderstoegang) en dan API.
    2. Klik op Integration (Integratie).
    3. Ga naar de rij met de leveranciersnaam Google Dev Team en de productnaam Google Classroom.
    4. Klik om de integratie te zoeken op Open (Openen) en dan Integration Access (Integratietoegang).
    5. Selecteer de integratietoegang waarvoor je een geheim wilt maken.
    6. Klik op de pijl voor het menu en dan Generate Secret (Geheim maken).
    7. Als je de gegevens van de sleutel en het geheim voor integratietoegang naar het klembord wilt kopiëren, klik je in de workflow Generate Secret (Geheim maken) op Copy (Kopiëren).
      • Bewaar deze informatie goed, je kunt deze later niet meer terugkrijgen. Maar als je een nieuw geheim maakt met de workflow Generate Secret (Geheim maken), wordt het vorige geheim vervangen door het nieuwe geheim.
    8. Klik op Run Process (Proces uitvoeren) en dan Close (Sluiten).

Tip: De OneRoster® API-URL bestaat uit de Application URL (App-URL) die uniek is voor jouw school en eindigt op API, en het OneRoster®-eindpunt (altijd /ims/oneroster/v1p1/). Voorbeeld:

Voorbeeld van de Application URL (App-URL): https://demo.skyward.com/demo
Voorbeeld van de API-URL: https://demo.skyward.com/demoAPI
Officieel OneRoster®-eindpunt /ims/oneroster/v1p1/
Voorbeeld van de OneRoster® API-URL:

https://demo.skyward.com/demoapi/ims/oneroster/v1p1/

Stap 2: Koppel Classroom

1. Ga naar classroom.google.com/admin.
  2. Klik naast Je LIS selecteren op de pijl-omlaag .
  3. Selecteer je LIS.
  4. Klik op Koppelen met Google.

Connect to Google

1. Klik onder LIS instellen op Koppelen.
  2. Voer de OAuth-inloggegevens in die je in stap 1 hierboven hebt genoteerd:
    • Host-URL
    • Toegangssleutel
    • Geheime code

1. Als je wilt dat Google je domeinnaam kan delen met je LIS-provider, vink je het vakje aan naast Ondersteuning voor het LIS aanzetten.
    • Als deze functie aanstaat, wordt je domeinnaam gedeeld met je LIS-provider om systeemfouten vast te stellen en op te lossen.
  2. Klik op Autoriseren.
    • Als je een foutmelding krijgt, vernieuw je de pagina.

Classroom koppelen aan Aspen

Criteria

Je schooldistrict kan Classroom koppelen aan Aspen als je aan deze vereisten voldoet:

• Je gebruikt Follett Aspen versie 6.2 of hoger.
  • Je gebruikt een SaaS-oplossing die volledig wordt gehost en beheerd door Follett Aspen.

Beheerders die vragen hebben over de eerste installatie voor Aspen, kunnen terecht bij:

• De geautoriseerde LIS-beheerder van je schooldistrict.
  • De technische support van Aspen. Zie Pando voor meer informatie.

Stap 1: Je OAuth-inloggegevens ophalen

1. Log als Aspen-beheerder in bij Pando.
  2. Klik in het linker navigatiemenu, onder Integration (Integratie), op Google Classroom.
  3. Volg de configuratie-instructies in de Help-artikelen in Pando.
  4. Noteer je client-ID en de sleutel van je clientgeheim. Je hebt die nodig om de export van cijfers in te stellen in Google Classroom.

Stap 2: Classroom koppelen

1. Ga naar classroom.google.com/admin.
  2. Klik naast Je LIS selecteren op de pijl-omlaag .
  3. Selecteer je LIS.
  4. Klik op Koppelen met Google.

Connect to Google

5. Klik onder 'LIS instellen' op Koppelen.
  6. Voer de OAuth-inloggegevens in die je in stap 1 hierboven hebt genoteerd:
    • Host-URL
    • Toegangssleutel
    • Geheime code

7. Als je wilt dat Google je domeinnaam kan delen met je LIS-provider, vink je het vakje aan naast Ondersteuning voor het LIS aanzetten.
    • Als deze functie aanstaat, wordt je domeinnaam gedeeld met je LIS-provider om systeemfouten vast te stellen en op te lossen.
  8. Klik op Autoriseren.
    • Als je een foutmelding krijgt, vernieuw je de pagina.

Andere taken

Ondersteuning voor je LIS-partner aanzetten

Als je ondersteuning aanzet, kan Google je domeinnaam delen met je LIS om systeemfouten vast te stellen en op te lossen.

1. Ga naar classroom.google.com/admin.
  2. Vink het vakje aan naast Ondersteuning aanzetten.
    • Je keuze wordt automatisch opgeslagen. Je kunt deze altijd wijzigen.
Classroom ontkoppelen van je LIS
Als je Classroom ontkoppelt van je LIS, kunnen docenten geen cijfers meer exporteren. Eerder geëxporteerde gegevens blijven bewaard, maar worden niet meer geüpdatet. Als je Classroom later weer koppelt aan je LIS, kunnen toekomstige cijferexports worden gedupliceerd in je LIS.
  1. Ga naar classroom.google.com/admin.
  2. Klik onder LIS instellen op Verwijderen and then Ontkoppelen.
LIS-partnerstatus checken
LIS Status
Infinite Campus Beschikbaar voor Infinite Campus-gebruikers met een Campus Learning-licentie. Als je geen Campus Learning-licentie hebt, neem je contact op met support van je LIS voor meer informatie.
Skyward SMS 2.0 Beschikbaar voor scholen die Skyward versie 2.0 gebruiken met een LMS API-licentie. Als je geen LMS API-licentie hebt, neem je contact op met support van je LIS voor meer informatie.
Skyward Qmlativ Beschikbaar voor scholen die Skyward Qmlativ gebruiken met de OneRoster® API-licentie. Als je geen OneRoster® API-licentie hebt, neem je contact op met support van je LIS voor meer informatie.
Follett Aspen Beschikbaar voor scholen die Aspen versie 6.2 of hoger gebruiken.
Capita SIMS Neem contact op met je LIS voor meer informatie over de integratie.
Aeries Neem contact op met je LIS voor meer informatie over de integratie.

Je LIS staat hier misschien niet bij. We gaan steeds nieuwe partnerschappen aan met selecte LIS'en die werken met OneRoster. Vul het interesseformulier voor de export van cijfers in om aan te geven dat je interesse hebt om aan een toekomstige pilot deel te nemen.

Belangrijk: Als je het formulier invult, is dit geen garantie dat je kunt meedoen of dat Classroom wordt geïntegreerd met je LIS.

Geschiktheid van de SaaS controleren

Cijfers exporteren naar het LIS is beschikbaar voor de opgegeven LIS-providers, maar wordt alleen ondersteund voor klanten die een SaaS-oplossing gebruiken die volledig wordt gehost en beheerd door hun LIS-provider. Voor andere implementatieconfiguraties is onze service best-effort, gebaseerd op de documentatie die we bieden in het Helpcentrum.

Je kunt controleren of je LIS wordt ondersteund. Controleer of je LIS-implementatie wordt beheerd door de LIS-provider en zich bevindt in de eigen cloudomgeving van de LIS-provider.

Doe het volgende als je dit niet zeker weet:

• Docenten: Neem contact op met je beheerder.
  • Beheerders: Neem contact op met het supportteam van je LIS.