Aktivér originalitetsrapporter

Administratorer: Skolematch er som standard slået FRA og kan aktiveres for din organisation. Få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer skolematch for originalitetsrapporter i Classroom.

Denne artikel er for undervisere.

Du og dine elever kan bruge originalitetsrapporter til at tjekke originaliteten af elevopgaver. Når du kører en rapport, sammenlignes en elevs Google Docs-, Google Slides- og Microsoft Word-filer med websider og bøger på internettet. Rapporten linker til registrerede kilder og markerer tekst, der ikke er citeret. Hvis din administrator har aktiveret skolematches, tjekker rapporten også tidligere elevers afleveringer fra din skole eller dit distrikt. Derudover kopieres dine elevers opgaver til det overordnede skolematch, så de kan sammenlignes med andre elevers opgaver, når alle følgende er gældende:

• Skolematches er aktiveret for domænet
  • Originalitetsrapporter er aktiveret for opgaven
  • Filtypen understøttes

Tilgængelige sprog

Originalitetsrapporter er kun tilgængelige for Google Workspace for Education-konti, der er indstillet til:
  • Arabisk
  • Kinesisk (forenklet)
  • Kinesisk (traditionelt)
  • Dansk
  • Nederlandsk
  • Engelsk
  • Filippinsk
  • Finsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Hebræisk
  • Hindi
  • Indonesisk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Koreansk
  • Malajisk
  • Norsk
  • Polsk
  • Portugisisk
  • Rumænsk
  • Spansk
  • Svensk
  • Thai
  • Ukrainsk

Før du går i gang

• Hvis du har en Google Workspace for Education Fundamentals-konto, kan du aktivere originalitetsrapporter for fem opgaver pr. kursus. Hvis du vil have et ubegrænset antal originalitetsrapporter, skal du anmode din Google Workspace-administrator om at få Teaching and Learning Upgrade eller om at opgradere til Google Workspace for Education Plus.
  • Du kan se originalitetsrapporter i 45 dage. Derefter kan du køre en ny rapport i bedømmelsesværktøjet.
  • Når du har aktiveret originalitetsrapporter for en opgave, kan eleverne køre 3 rapporter på deres opgave, før de afleverer den. Du kan ikke se de rapporter, som eleverne kører. Når eleverne har kørt deres sidste rapport, kan de fortsætte med at arbejde på opgaven, inden de afleverer den.
  • Filstørrelsen på dokumenter i originalitetsrapporter må ikke overstige 2 MB.

Aktivér originalitetsrapporter, når du opretter en opgave

1. Gå til classroom.google.com på en computer.
  2. Klik på holdetog derefterClassroom.
  3. Klik på Opretog derefterOpgave.
  4. Markér afkrydsningsfeltet Tjek for plagiering (originalitet).

Aktivér originalitetsrapporter, når du har modtaget elevopgaver

Hvis du aktiverer originalitetsrapporter, efter en elev har afleveret sin opgave, kan eleven ikke køre en rapport, før du har returneret opgaven. Hvis du vil lade eleverne køre en rapport, skal du returnere deres opgaver og give dem mulighed for at indsende opgaverne igen.

1. Gå til classroom.google.com på en computer.
  2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Ud for opgaven skal du klikke på Mere og derefterRediger.
  4. Markér afkrydsningsfeltet Tjek for plagiering (originalitet).

Gennemgå en originalitetsrapport

Når en elev har afleveret sin opgave, kører Classroom automatisk en originalitetsrapport, som kun kan ses af dig, for hver afleveret Docs- eller Slides-fil. Hvis en elev annullerer afleveringen af en opgave og derefter afleverer en opgave igen, kører Classroom en ny originalitetsrapport for underviseren.

1. Gå til classroom.google.com på en computer.
  2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på opgavenog derefterSe opgaveog derefterelevens fil.
  4. Klik på # ikke-originale tekststykker til højre.

Relaterede emner