Rett oppgaver ved hjelp av rubrikker

Denne artikkelen er for lærere.

Du kan bruke rubrikker til å sette karakterer og gi tilbakemeldinger. Du kan karaktersette rubrikker fra Elevarbeid-siden eller retteverktøyet.

Når du har begynt å vurdere en oppgave, kan du ikke redigere eller slette rubrikken for oppgaven.

Du trenger ikke å legge ved rubrikker for å sette karakter på oppgaver.

Hvis du vil vite mer om hvordan elever kan sjekke rubrikkene sine, kan du gå til Sjekk arbeidet ditt med rubrikker.

Bruk rubrikker til å rette oppgaver i retteverktøyet

Se rubrikker mens du retter oppgaver

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på kursetog deretterKursarbeid.
  3. Klikk på oppgaven og deretterSe oppgavenog deretter elevens fil.
  4. I kolonnen til høyre klikker du på Karaktersetting .
  5. For å vise eller skjule beskrivelsen for et kriterium, klikk på nedoverpilen  eller oppoverpilen .

Velg et vurderingsnivå for hvert kriterium

Rubrikkpoengene oppdateres automatisk når du velger vurderingsnivåer.

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på kursetog deretterKursarbeid.
  3. Klikk på oppgaven og deretterSe oppgavenog deretter elevens fil.
  4. I kolonnen til høyre klikker du på Karaktersetting .
  5. For å tilordne et vurderingsnivå til hvert kriterium velger du et av disse alternativene:
    • Klikk på et vurderingsnivå for hvert kriterium.
      Merk: For å angre valget, gå til kriteriet som vises, og klikk på Fjern .
    • Hvis du bruker kriteriet for poengsummer, skriver du inn et tall.

Endre den samlede karakteren manuelt

Du kan angi en ny karakter for en elevs oppgave manuelt uten å endre nivåvalgene dine.

1. Gå til classroom.google.com på en datamaskin.
  2. Klikk på kursetog deretterKursarbeid.
  3. Klikk på oppgaven og deretterSe oppgavenog deretter elevens fil.
  4. I kolonnen til høyre klikker du på Karaktersetting .
  5. Under Karakter skriver du inn en karakter manuelt for elevens oppgave.

Bruk rubrikker til å rette oppgaver på Elevarbeid-siden

Se rubrikker mens du retter oppgaver

1. Klikk på kursetog deretterKursarbeidog deretteroppgaven.
  2. Klikk på Se oppgaven.
  3. Elevarbeid-siden klikker du på en elevs navn til venstre.
  4. Velg et alternativ:
    • For å vise eller skjule alle kriteriene, klikk på Vis kriteriene  eller Skjul kriteriene  til høyre.
    • For å vise eller skjule enkeltkriterier, klikk på Vis  eller Skjul  ved siden av et kriterium.

Velg et vurderingsnivå for hvert kriterium

Du kan velge vurderingsnivåer mens kriteriene vises eller skjules. Classroom lagrer valgene dine automatisk og beregner en samlet karakter.

1. Klikk på kursetog deretterKursarbeidog deretteroppgaven.
  2. Klikk på Se oppgaven.
  3. Elevarbeid-siden klikker du på en elevs navn til venstre.
  4. Velg et vurderingsnivå på en av disse måtene:
    • Klikk på et vurderingsnivå under et kriterium.
    • Ved siden av poengene for et kriterium skriver du inn elevens poeng.
      Classroom velger vurderingsnivået for poengene du angir.
  5. (Valgfritt) For å angre valget ditt, gå til kriteriet som vises, og klikk på Fjern .

Endre den samlede karakteren manuelt

Du kan angi en ny karakter for en elevs oppgave manuelt uten å endre nivåvalgene dine.

1. Klikk på kursetog deretterKursarbeidog deretteroppgaven.
  2. Klikk på Se oppgaven.
  3. Elevarbeid-siden klikker du på elevkarakteren du vil endre.
  4. Skriv inn en ny karakter for eleven.
    Karakteren lagres automatisk.
  5. (Valgfritt) For å returnere elevens nye karakter, gå til karakteren og klikk på Mer og deretterReturner.