Arvosanojen antaminen rubriikin avulla

Rubriikkien käyttö edellyttää rekisteröitymistä betaohjelmaan. Lisätietoja on kohdassa Classroomin betaohjelmiin rekisteröityminen.

Voit käyttää rubriikkia arvosanojen ja palautteen antamiseen Classroomissa.

Jos olet valinnut rubriikkiarvosteluja tai antanut rubriikkipisteitä arvioinnin aikana, et voi muokata tehtävän rubriikkia tai poistaa sitä.

Rubriikin katseleminen arvioinnin aikana

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Jos ryhmälläsi on Tehtävät-sivu, klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
    • Jos ryhmälläsi ei ole Tehtävät-sivua, klikkaa ryhmää ja sitten Striimi
  3. Valitse tehtävät ja sitten Näytä tehtävä ja sitten oppilaan tiedosto.
    Tiedosto avautuu Classroomin arviointityökalussa.
  4. Klikkaa oikeasta sarakkeesta Arvostelu Grading.
  5. Laajenna tai tiivistä ehdon kuvausta klikkaamalla alanuolta Alanuoli tai ylänuolta Nuoli ylös.

Pisteytyksen valitseminen kullekin ehdolle

Rubriikkipisteet päivittyvät automaattisesti, kun valitset osaamistasot.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Jos ryhmälläsi on Tehtävät-sivu, klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
    • Jos ryhmälläsi ei ole Tehtävät-sivua, klikkaa ryhmää ja sitten Striimi
  3. Valitse tehtävät ja sitten Näytä tehtävä ja sitten oppilaan tiedosto.
    Tiedosto avautuu Classroomin arviointityökalussa.
  4. Klikkaa oikeasta sarakkeesta Arvostelu Grading.
  5. Voit määrittää kullekin ehdolle rubriikkitason seuraavilla tavoilla:
    • Klikkaa kunkin ehdon arviointitasoa.
    • Jos käytät ehtoa pisteytyksessä, lisää numero.

Kokonaisarvosanan muuttaminen käsin

Rubriikkiarvosanoja ei lisätä automaattisesti arvosanakenttään.

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen classroom.google.com.
  2. Valitse sopiva vaihtoehto:

• Jos ryhmälläsi on Tehtävät-sivu, klikkaa ryhmää ja sitten Tehtävät.
    • Jos ryhmälläsi ei ole Tehtävät-sivua, klikkaa ryhmää ja sitten Striimi
  3. Valitse tehtävät ja sitten Näytä tehtävä ja sitten oppilaan tiedosto.
    Tiedosto avautuu Classroomin arviointityökalussa.
  4. Klikkaa oikeasta sarakkeesta Arvostelu Grading.
  5. Syötä Arvosana-kohtaan rubriikin kokonaispistemäärä tai mukautettu pistemäärä tehtävälle.

Onko sinulla vielä kysyttävää rubriikeista? Siirry rubriikkien usein kysyttyihin kysymyksiin