Giv karakterer med en rubrik

Denne artikel er for undervisere.

Du kan bruge en rubrik til at give karakterer og feedback. Du kan give karakterer i rubrikker på siden Elevers opgaver eller i bedømmelsesværktøjet.

Når du er begyndt at give karakterer, kan du hverken redigere eller slette rubrikken for opgaven.

Du behøver ikke at vedhæfte rubrikker for at bedømme opgaver.

Du kan få flere oplysninger om, hvordan elever kan tjekke deres rubrikker, i Tjek din opgavebesvarelse ved hjælp af rubrikker.

Bedøm i rubrikker i bedømmelsesværktøjet

Se en rubrik i forbindelse med bedømmelse

1. Gå til classroom.google.com på en computer.
  2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på opgavenog derefterSe opgaveog derefterelevens fil.
  4. Klik på Bedømmelse i kolonnen til højre.
  5. Hvis du vil udvide eller skjule beskrivelsen af et kriterie, skal du klikke på den nedadvendte pil eller den opadvendte pil .

Vælg en bedømmelse for hvert kriterie

Rubrikresultatet opdateres automatisk, når du vælger bedømmelsesniveauer.

1. Gå til classroom.google.com på en computer.
  2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på opgavenog derefterSe opgaveog derefterelevens fil.
  4. Klik på Bedømmelse i kolonnen til højre.
  5. Hvis du vil tildele et bedømmelsesniveau for hvert enkelt kriterie, skal du vælge en af mulighederne:
    • Klik på et bedømmelsesniveau for hvert af kriterierne.
      Bemærk! Hvis du vil fortryde dit valg, skal du klikke på Ryd i det udvidede kriterie .
    • Hvis du bruger kriteriet med pointværdier, skal du angive et tal.

Rediger den samlede karakter manuelt

Du kan manuelt angive en ny karakter for en elevs opgave uden at ændre dine niveauvalg.

1. Gå til classroom.google.com på en computer.
  2. Klik på holdetog derefterOpgaver.
  3. Klik på opgavenog derefterSe opgaveog derefterelevens fil.
  4. Klik på Bedømmelse i kolonnen til højre.
  5. Under Karakter skal du manuelt angive en karakter for elevens opgave.

Bedøm i rubrikker på siden Elevers opgaver

Se en rubrik i forbindelse med bedømmelse

1. Klik på holdetog derefterOpgaver og derefteropgaven.
  2. Klik på Se opgave.
  3. Til venstre på siden Elevopgaver skal du klikke på en elevs navn.
  4. Vælg en af mulighederne:
    • Hvis du vil udvide eller skjule alle kriterier, skal du i højre side klikke på Udvid kriterier  eller Skjul kriterier .
    • Hvis du vil udvide eller skjule enkelte kriterier, skal du ud for et kriterie klikke på Udvid  eller Skjul .

Vælg en bedømmelse for hvert kriterie

Du kan vælge bedømmelsesniveauer, uanset om kriterierne er udvidet eller skjult. Classroom gemmer automatisk dine valg og beregner en samlet karakter.

1. Klik på holdetog derefterOpgaver og derefteropgaven.
  2. Klik på Se opgave.
  3. Til venstre på siden Elevopgaver skal du klikke på en elevs navn.
  4. Hvis du vil vælge et bedømmelsesniveau, skal du vælge en mulighed:
    • Klik på et bedømmelsesniveau under et kriterie.
    • Angiv elevens point ud for et kriteries point.
      Classroom vælger bedømmelsesniveauet for de point, du angiver.
  5. (Valgfrit) Hvis du vil fortryde dit valg, skal du klikke på Ryd i det udvidede kriterie.

Rediger den samlede karakter manuelt

Du kan manuelt angive en ny karakter for en elevs opgave uden at ændre dine niveauvalg.

1. Klik på holdetog derefterOpgaver og derefteropgaven.
  2. Klik på Se opgave.
  3. På siden Elevopgaver skal du klikke på den elevkarakter, du vil ændre.
  4. Angiv en ny karakter for eleven.
    Karakteren gemmes automatisk.
  5. (Valgfrit) Hvis du vil returnere elevens nye karakter, skal du ud for karakteren klikke på Mere og derefter Returner.