Rett oppgaver ved hjelp av rubrikker

Denne artikkelen er for lærere.

Du kan bruke rubrikker til å sette karakterer og gi tilbakemeldinger. Du kan karaktersette rubrikker fra Elevarbeid-siden eller retteverktøyet.

Når du har begynt å vurdere en oppgave, kan du ikke redigere eller slette rubrikken for oppgaven.

Du trenger ikke å legge ved rubrikker for å sette karakter på oppgaver.

Hvis du vil vite mer om hvordan elever kan sjekke rubrikkene sine, kan du gå til Sjekk arbeidet ditt med rubrikker.

Merk: Det kan hende du oppdager små visuelle forskjeller mellom nettbrettet og telefonen.

På mobilenheter kan du og elevene dine kun se på rubrikker, ikke opprette nye. Hvis du vil opprette en rubrikk eller bruke den til å rette oppgaver, må du bruke datamaskinen.

Se på rubrikker

Du kan se rubrikker på mobilenheter etter å ha opprettet dem i nettversjonen av Classroom.
  1. Trykk på Classroom og deretter kurset.
  2. Trykk på Kursarbeid.
  3. Klikk på oppgaven og deretter Veiledning  rubrikken.
  4. Rull bortover for å se på nivåbeskrivelsene for et kriterium.

Velg et vurderingsnivå for hvert kriterium

Dette elementet er ikke tilgjengelig for mobilenheter. Vi vet at mange ønsker denne funksjonen, og vi jobber med å utvide funksjonaliteten for rubrikker.

Klikk på På datamaskinen for å gå til veiledningen for nettversjonen.

Endre den samlede karakteren manuelt

Du kan angi en samlet karakter for en elevs oppgave manuelt.
  1. Trykk på Classroom og deretter kurset.
  2. Trykk på Kursarbeid og deretter oppgaven.
  3. Trykk på karakteren til en elev ved siden av elevens navn.
  4. Skriv inn en ny eller endret karakter.
    Karakteren lagres som et utkast.
  5. (Valgfritt) For å returnere karakteren går du til elevens navn, merker av i boksen og deretter trykker på Returner og bekrefter.