Onderwerpen toevoegen aan de pagina Schoolwerk

Dit artikel is bedoeld voor docenten

Op de pagina Schoolwerk kun je opdrachten, vragen en lesmateriaal groeperen met onderwerpen.

Je kunt onderwerpen zien als de modules of hoofdstukken. De opdrachten of het materiaal zijn de individuele lessen daarin. Je kunt de volgorde van posts in een onderwerp wijzigen en de volgorde van onderwerpen wijzigen, zodat deze aansluit bij je lesprogramma.

Je hoeft geen onderwerpen te gebruiken voor een post. Als je geen onderwerp toewijst, wordt de post bovenaan de pagina Schoolwerk weergegeven.

Een onderwerp maken

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgens Schoolwerk
  3. Klik bovenaan op Maken en vervolgens Onderwerp.
    Onderwerp maken
  4. Voer de naam in van het onderwerp en klik op Toevoegen.

Leerlingen zien alleen onderwerpen met gepubliceerde posts.

Een onderwerp toevoegen aan bestaande opdrachten of vragen

Opmerking: Als een opdracht in verschillende lesgroepen is gepost en je wijzigt deze in één lesgroep, wordt deze niet gewijzigd in de andere lesgroepen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgens Schoolwerk
  3. Klik naast de opdracht of vraag op Meer Meer en vervolgens Bewerken.
    Selecteer Bewerken
  4. Klik naast Geen onderwerp op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    Selecteer een onderwerp
  5. Kies een optie:
    • Als je een onderwerp wilt maken, klik je op Onderwerp maken en voer je een onderwerpnaam in.
    • Als je een onderwerp in de lijst wilt selecteren, klik je erop.

Opmerking: Je kunt slechts één onderwerp toevoegen aan een opdracht of vraag.

Zie Een opdracht maken en Een vraag maken voor instructies voor het maken van opdrachten of vragen.

Een onderwerp toevoegen aan lesmateriaal

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgens Schoolwerk
  3. Klik naast het lesmateriaal op Meer Meer en vervolgens Bewerken.
    Selecteer Bewerken
  4. Klik naast Geen onderwerp op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    Selecteer een onderwerp
  5. Kies een optie:
    • Als je een onderwerp wilt maken, klik je op Onderwerp maken en voer je een onderwerpnaam in.
    • Als je een onderwerp in de lijst wilt selecteren, klik je erop.

Opmerking: Je kunt slechts één onderwerp toevoegen per post.

Zie Materiaal toevoegen aan de pagina Schoolwerk voor instructies voor het maken van lesgroepmateriaal.

Filteren op onderwerp

Met de onderwerpfilters kun je al je posts voor een onderwerp bekijken en snel schakelen tussen onderwerpen.
  1. Klik in een lesgroep op Schoolwerk.
  2. Klik links op de naam van een onderwerp om al je posts voor dat onderwerp te zien.
  3. Klik links op Alle onderwerpen om terug te gaan naar al je onderwerpen.

Onderwerpen in een andere volgorde zetten

Wanneer je een onderwerp verplaatst, wordt alle bijbehorende content ook verplaatst. Alleen docenten kunnen onderwerpen in een andere volgorde zetten.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgens Schoolwerk
  3. Maak een keuze:
    • Klik op het onderwerp en vervolgens sleep het naar boven of beneden.
    • Klik naast de naam van het onderwerp op Meer Meer en vervolgens Omhoog verplaatsen of Omlaag verplaatsen.
      Onderwerp verplaatsen
      Opmerking: Je kunt geen onderwerpen verplaatsen vanuit een onderwerp. Zorg op de pagina Schoolwerk dat aan de linkerkant Alle onderwerpen is geselecteerd.

Posts in een onderwerp in een andere volgorde zetten

Alleen docenten kunnen de posts in een onderwerp in een andere volgorde zetten.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgens Schoolwerk
  3. Maak een keuze:
    • Klik op de post en vervolgens sleep deze naar boven of beneden.
    • Klik naast de naam van de post op Meer Meer en vervolgens Omhoog verplaatsen of Omlaag verplaatsen.
      Post verplaatsen
      Opmerking: Je kunt geen posts verplaatsen vanuit een onderwerp. Zorg op de pagina Schoolwerk dat aan de linkerkant dat Alle onderwerpen is geselecteerd.

De naam van een onderwerp wijzigen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en vervolgens Schoolwerk.
  3. Klik naast de naam van het onderwerp op Meer Meer en vervolgens Naam wijzigen.
    Klik op
  4. Voer de nieuwe naam in van het onderwerp en klik op Naam wijzigen.