Aiheiden lisääminen Tehtävät-sivulle

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Tehtävät-sivulla voit ryhmitellä tehtäviä, kysymyksiä ja ryhmän materiaaleja aiheittain.

Aiheita voi käyttää moduulien tai opetusjaksojen tapaan, jolloin tehtävät ja materiaalit puolestaan ovat kuin yksittäisiä oppitunteja. Viestit voi järjestää uudelleen aiheen mukaan ja aiheet edelleen opetussuunnitelman mukaan.

Viesteissä ei välttämättä tarvitse käyttää aiheita. Jos et määritä viestille aihetta, se näytetään Tehtävät-sivun yläreunassa.

Huom. Jos et tiedä, onko ryhmälläsi käytössä Tehtävät-sivu, tutustu ohjeartikkeliin Onko ryhmälläni Tehtävät-sivu?

Aiheen luominen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa yläreunasta Luo ja sitten Aihe.
    Luo aihe
  4. Kirjoita aiheen nimi ja valitse Lisää.

Oppilaat näkevät vain sellaiset aiheet, joissa on julkaistuja viestejä.

Aiheen lisääminen aiempiin tehtäviin tai kysymyksiin

Huom. Jos tehtävä on julkaistu usealle ryhmälle, sen muokkaaminen yhden ryhmän sivulla ei aiheuta muutoksia muiden ryhmien tehtäviin.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa tehtävän tai kysymyksen vierestä Lisää Lisää ja sitten Muokkaa.
    Valitse Muokkaa
  4. Klikkaa Ei aihetta ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
    Valitse aihe
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.

Huom. Voit lisätä tehtävään tai kysymykseen vain yhden aiheen.

Jos tarvitset ohjeita tehtävien ja kysymysten luomiseen, katso artikkelit Tehtävän luominen ja Kysymyksen luominen.

Aiheen lisääminen ryhmän materiaaliin

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Klikkaa haluamasi ryhmän materiaalin vierestä Lisää Lisääja sitten Muokkaa.
    Valitse Muokkaa
  4. Klikkaa Ei aihetta ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli.
    Valitse aihe
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.

Huom. Voit lisätä kuhunkin viestiin vain yhden aiheen.

Jos tarvitset ohjeita ryhmän materiaalien luomiseen, katso artikkeli Materiaalin lisääminen Tehtävät-sivulle.

Suodattaminen aiheen mukaan

Voit nähdä kaikki tiettyyn aiheeseen liittyvät viestisi ja siirtyä nopeasti aiheesta toiseen aihesuodattimien avulla.
  1. Siirry ryhmään ja klikkaa Tehtävät.Etkö näe Tehtävät-sivua?
  2. Klikkaa aihetta vasemmalta nähdäksesi kaikki siihen liittyvät viestisi.
    All topics on Classwork page
  3. Palaa kaikkien aiheiden näkymään klikkaamalla vasemmalta Kaikki aiheet.

Aiheiden järjestyksen muuttaminen

Jos siirrät aihetta, myös kaikki aiheen sisältö siirretään.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Klikkaa mitä tahansa aiheen kohtaa ja sitten vedä aihetta ylös- tai alaspäin.
    • Valitse aiheen nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Siirrä ylöspäin tai Siirrä alaspäin.
      Siirrä aihe

Aiheeseen liittyvien viestien järjestyksen muuttaminen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Klikkaa mitä tahansa viestin kohtaa ja sitten vedä viestiä ylös- tai alaspäin.
    • Valitse viestin nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Siirrä ylöspäin tai Siirrä alaspäin.
      Siirrä postaus

Aiheen nimeäminen uudelleen

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten TehtävätEtkö näe Tehtävät-sivua?
  3. Valitse aiheen nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Nimeä uudelleen.
    Klikkaa Nimeä uudelleen
  4. Nimeä aihe uudelleen ja valitse Nimeä uudelleen.