Aiheiden lisääminen Tehtävät-sivulle

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Tehtävät-sivulla voit ryhmitellä kotitehtäviä, kyselytehtäviä, kysymyksiä ja ryhmän materiaaleja aiheittain.

Aiheita voi käyttää moduulien tai opintokokonaisuuksien tapaan, jolloin kotitehtävät ja materiaalit ovat puolestaan kuin yksittäisiä oppitunteja. Viestit voi järjestää uudelleen aiheen mukaan ja aiheet edelleen opetussuunnitelman mukaan.

Viesteissä ei välttämättä tarvitse käyttää aiheita. Jos et määritä aihetta, viesti näytetään Tehtävät-sivun yläreunassa.

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Aiheiden luominen ja lisääminen

Aiheen luominen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Valitse yläreunasta Luo ja sitten Aihe.
    Luo aihe
  4. Kirjoita aiheen nimi ja valitse Lisää.

Oppilaat näkevät vain sellaiset aiheet, joissa on julkaistuja viestejä.

Aiheen lisääminen kotitehtäviin, kyselytehtäviin tai kysymyksiin

Voit lisätä kotitehtävään, kyselytehtävään tai kysymykseen vain yhden aiheen. Jos kotitehtävä on julkaistu usealle ryhmälle, sen muokkaaminen yhden ryhmän sivulla ei aiheuta muutoksia muissa ryhmissä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Klikkaa kotitehtävän, kyselytehtävän tai kysymyksen vierestä Lisää ""ja sitten Muokkaa.
    Valitse Muokkaa
  4. Klikkaa Ei aihetta ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta "".
    Valitse aihe
  5. Valitse jokin seuraavista:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.
  6. Valitse Tallenna.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheen lisääminen ryhmän materiaaliin
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Klikkaa ryhmän materiaalin vierestä Lisää ""ja sitten Muokkaa.
    Valitse Muokkaa
  4. Klikkaa Ei aihetta ‑kohdan vieressä olevaa alanuolta "".Valitse Ei aihetta
  5. Valitse jokin seuraavista:
    • Luo aihe klikkaamalla Luo aihe ja kirjoittamalla aiheen nimi.
    • Valitse aihe luettelosta klikkaamalla sitä.
  6. Valitse Tallenna.

Huom. Voit lisätä kuhunkin viestiin vain yhden aiheen.

Jos tarvitset ohjeita ryhmän materiaalien luomiseen, katso artikkeli Materiaalien lisääminen Tehtävät-sivulle.

Aiheiden hallinnointi

Suodattaminen aiheen mukaan
Voit nähdä kaikki tiettyyn aiheeseen liittyvät viestisi ja siirtyä nopeasti aiheesta toiseen aihesuodattimien avulla.
  1. Siirry ryhmään ja klikkaa Tehtävät.
  2. Klikkaa aihetta vasemmalta nähdäksesi kaikki siihen liittyvät viestisi.
    Kaikki aiheet Tehtävät-sivulla
  3. Palaa kaikkien aiheiden näkymään klikkaamalla vasemmalta Kaikki aiheet.
Aiheiden järjestäminen uudelleen

Jos siirrät aihetta, myös kaikki sen sisältö siirretään. Vain opettajat voivat muuttaa aiheiden järjestystä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Klikkaa vasemmalta Kaikki aiheet, jos sitä ei ole vielä valittu.
  4. Valitse jokin seuraavista:
    • Klikkaa mitä tahansa aiheen kohtaa ja sitten vedä aihetta ylös‑ tai alaspäin.
    • Klikkaa aiheen nimen vierestä Lisää ""ja sitten Siirrä ylöspäin tai Siirrä alaspäin.
      Siirrä aihe
Aiheeseen liittyvien viestien järjestyksen muuttaminen

Vain opettajat voivat muuttaa aiheeseen liittyvien viestien järjestystä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät
  3. Klikkaa vasemmalta Kaikki aiheet, jos sitä ei ole vielä valittu.
  4. Valitse jokin seuraavista:
    • Klikkaa mitä tahansa viestin kohtaa ja sitten vedä viestiä ylös‑ tai alaspäin.
    • Klikkaa postauksen nimen vierestä Lisää ""ja sitten Siirrä ylöspäin tai Siirrä alaspäin.
      Siirrä postaus
Aiheen nimeäminen uudelleen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Tehtävät.
  3. Klikkaa aiheen nimen vierestä Lisää ""ja sitten Nimeä uudelleen.
    Klikkaa Nimeä uudelleen
  4. Nimeä aihe uudelleen ja klikkaa Nimeä uudelleen.