Leerlingen met dezelfde werkstatus e-mailen

Dit artikel is voor docenten.

Je kunt alle leerlingen met dezelfde werkstatus e-mailen. Je kunt bijvoorbeeld een herinnering sturen naar de leerlingen die een opdracht nog niet hebben ingeleverd. Je kunt leerlingen op de volgende manieren bekijken en sorteren:

• Ingeleverd: leerlingen die werk hebben ingeleverd of van wie je het werk hebt nagekeken maar niet hebt teruggegeven.
  • Opgegeven: leerlingen die geen werk hebben ingeleverd of van wie je het werk zonder cijfer hebt teruggegeven.
  • Met cijfer: leerlingen van wie je het werk hebt nagekeken en teruggegeven.
  • Teruggegeven: leerlingen aan wie je het werk hebt teruggegeven (alleen voor opdrachten zonder cijfer).

Je kunt elke combinatie van leerlingen en groepen in elke opdracht selecteren.

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroepand thende opdracht of vraag.
  3. Kies een optie:
    • Als je leerlingen wilt e-mailen die werk hebben ingeleverd of van wie het werk is nagekeken maar niet is teruggegeven, tik je op het vakje Ingeleverd.
    • Als je leerlingen wilt e-mailen die geen werk hebben ingeleverd of van wie je het werk niet hebt nagekeken maar wel teruggegeven, tik je op het vakje Opgegeven.
    • Als je leerlingen wilt e-mailen van wie je het werk hebt nagekeken en teruggegeven, tik je op het vakje Met cijfer.
    • Als je leerlingen wilt e-mailen van wie je het werk hebt teruggegeven (alleen opdrachten zonder cijfer), tik je op het vakje Teruggegeven.
  4. (Optioneel) Als je een leerling of groep wilt deselecteren, haal je het vinkje weg voor die leerling of groep.
  5. Tik bovenaan op E-mail .
  6. Typ het bericht en tik op Verzenden .

Tip: Als je een bijlage toevoegt uit een andere Google Workspace-organisatie, kun je mogelijk kiezen tussen Toch verzenden of Annuleren. Tik op Annulerenand thenVerzenden om de e-mail zonder bijlage te sturen.