Om Classroom-brukerkontoer

Det finnes ulike typer kontoer for Classroom avhengig av læresituasjon.

Skolekonto

Du kan få en skolekonto fra en formelt godkjent skole som bruker Google Workspace for Education. Skolens IT-administrator oppretter og administrerer disse kontoene og gir deg en e-postadresse og et passord. Kontoen har formatet du@skolendin.edu. Hvis du bruker Classroom på skolen, og du ønsker å ha tilgang til Classroom hjemmefra, logger du på med skolekontoen din.

Merk: I henhold til gjeldende personvernlover kan ikke foreldre eller foresatte få tilgang til Classroom eller elevoppgaver. De kan få sammendrag via e-post hvis læreren tillater det. Du finner mer informasjon i artikkelen Om sammendrag til foresatte via e-post.

Personlig Google-konto

En personlig Google-konto er en konto du oppretter. En personlig Google-konto brukes vanligvis når Classroom benyttes andre steder enn på skolen, for eksempel ved hjemmeundervisning, privattimer eller annet. Den kan for eksempel ha formatet du@gmail.com.

Når du bruker en personlig konto, får du ikke tilgang til de samme Classroom-funksjonene som andre kontoer. Dette gjelder ved bruk av personlige kontoer:

• Elevene kan ikke sende e-post til klassekamerater.
  • Lærere kan ikke invitere foresatte til å registrere seg for sammendrag via e-post.
  • Barn med kontoer som administreres av foresatte, kan ikke opprette eller undervise i kurs.

Hvert land har sin egen nedre aldersgrense for oppretting av Google-kontoer. Når det gjelder barn som er yngre enn aldersgrensen, kan en voksen opprette kontoen for dem.

Google Workspace-konto

Viktig: Barn som er 13 år eller yngre, bør kun bruke Classroom med en Google Workspace for Education- eller Workspace for Nonprofits-konto.

En Google Workspace-konto brukes vanligvis i store organisasjoner som kjører Workspace Basic, Business, Google Workspace for Education Plus eller Workspace for Nonprofits. Administratoren for organisasjonen din oppretter og administrerer disse kontoene og gir deg en e-postadresse og et passord. Kontoen har formatet du@bedriftendin.no. Finn ut mer ved å gå til artikkelen om hvordan du velger en Google Workspace-utgave.

Vanlige spørsmål om Classroom-kontoer

Kan jeg bli med på kurs som er opprettet via andre kontotyper?

Hvis organisasjonens administrator og kontotype tillater det, kan du kanskje bli med på kurs som er opprettet av brukere med andre kontotyper.
Brukeren bruker Classroom med Hovedlæreren bruker Classroom med Kan brukeren bli med på kurset?
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
Ja, hvis kursinnstillingene i begge organisasjonene tillater det.
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, hvis kursinnstillingene i begge organisasjonene tillater det.
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • En personlig Google-konto
Nei
  • Workspace Basic
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • En personlig Google-konto

Nei

Personlig Google-konto
  • Google Workspace for Education
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, hvis Google Workspace-organisasjonen tillater det.
Personlig Google-konto Personlig Google-konto Ja

Finn ut mer ved å gå til Styr brukernes tilgang til Classroom

Hva er grensen for Disk-lagring for hver kontotype?

Classroom fungerer med Google Disk og Dokumenter samt andre Workspace-tjenester.

Google Workspace storage is shared between Google Drive, Gmail, and Google Photos. Learn how storage use is calculated.

The amount of storage for each user depends on your Google Workspace edition. Most Google Workspace editions have pooled storage. Pooled storage is indicated in the following tables as total storage or a storage amount times the number of End User licenses.

Du får trinnvis mer lagringsplass fra Google opp til lagringsgrensen du har betalt for.

Google Workspace Edition or Subscription Storage Limits

G Suite Basic

No longer available for new customers

30 GB per End User

G Suite Business

G Suite Business - Archived Users

No longer available for new customers

Unlimited storage

1 TB per Archived User

Google Workspace Business Starter 30 GB times the number of End Users, including Archived Users
Google Workspace Business Standard 2 TB times the number of End Users, including Archived Users
Google Workspace Business Plus 5 TB times the number of End Users, including Archived Users
Google Workspace Enterprise Starter 1 TB times the number of End Users

Google Workspace Enterprise Standard

Google Workspace Enterprise Plus

5 TB times the number of End Users, including Archived Users

For customers with 5 or more End Users, more storage may be available at Google's discretion upon reasonable request. Learn how to request storage.

Google Workspace for Education

Google Workspace Edition or Subscription Storage Limits

Google Workspace for Education Fundamentals

Google Workspace for Education Standard

100 TB total for all End Users
Google Workspace for Education Teaching and Learning Upgrade Additional 100 GB times the number of End User licenses
Google Workspace for Education Plus Additional 20 GB times the number of End User licenses

For more information about storage for Google Workspace for Education storage, go to Understand storage availability and usage.

Google Workspace Essentials

Google Workspace Essentials editions do not include Gmail.

Google Workspace Edition or Subscription Storage Limits

Google Workspace Essentials Starter

15 GB per End User

Google Workspace Essentials

No longer available for new customers

100 GB times the number of End User, up to a maximum of 2 TB
Google Workspace Enterprise Essentials 1 TB times the number of End Users
Google Workspace Enterprise Essentials Plus 5 TB times the number of End Users

Google Workspace Frontline

Google Workspace Edition or Subscription Storage Limits

Google Workspace Frontline Starter

Google Workspace Frontline Standard

5 GB per End User*

*This storage limit applies to all End Users using a Google Workspace Frontline edition, even if the Customer purchased another Google Workspace offering with different storage limits.

Google Workspace for Nonprofits

Google Workspace Edition or Subscription Storage Limits

Google Workspace for Nonprofits

100 TB for all End Users

Du kan øke lagringsgrensen din for Disk. Du finner mer informasjon i artikkelen om hvordan du legger til Disk-lagring

Beslektede emner