Over Classroom-gebruikersaccounts

Afhankelijk van je leeromgeving zijn er verschillende typen accounts voor Classroom.

Schoolaccount

Een schoolaccount krijg je van een erkende school die Google Workspace for Education gebruikt. De IT-beheerder van de school maakt en beheert deze accounts en geeft je een e-mailadres en wachtwoord. Het account lijkt op jij@jeschool.edu. Als je Classroom gebruikt op een school en thuis toegang tot Classroom wilt, log je in met je schoolaccount.

Opmerking: Vanwege privacywetgeving hebben ouders/verzorgers geen toegang tot Classroom of opdrachten van leerlingen. Ze kunnen e-mailoverzichten krijgen als de docent dit toestaat. Bekijk Over e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers voor meer informatie.

Persoonlijk Google-account

Een persoonlijk Google-account is een account dat je zelf maakt. Waarschijnlijk gebruik je het met Classroom buiten een schoolomgeving, zoals voor bijles of thuisonderwijs. Het lijkt op jij@gmail.com.

Als je een persoonlijk account gebruikt, heb je geen toegang tot dezelfde Classroom-functies als andere accounts. Voor een persoonlijk account geldt het volgende:

• Leerlingen kunnen geen e-mails sturen naar lesgroepgenoten.
  • Docenten kunnen ouders/verzorgers niet uitnodigen zich aan te melden voor e-mailoverzichten.
  • Kinderen met een account dat door een ouder wordt beheerd, kunnen geen lesgroepen maken of lesgeven.

Elk land heeft een eigen minimum leeftijd voor het maken van een Google-account. Een volwassene kan een account maken voor kinderen die niet aan de minimum leeftijdsvereisten voldoen.

Google Workspace-account

Belangrijk: Kinderen van 13 jaar en jonger mogen Classroom alleen gebruiken met een Google Workspace for Education- of een Google Workspace for Nonprofits-account.

Een Google Workspace-account wordt meestal gebruikt in grote organisaties die Google Workspace Basic, Google Workspace Business, Google Workspace for Education Plus of Google Workspace for Nonprofits gebruiken. De beheerder van de organisatie maakt en beheert deze accounts en geeft je een e-mailadres en wachtwoord. Het account lijkt op u@uwbedrijf.com. Ga naar Uw Google Workspace-versie kiezen voor meer informatie.

Veelgestelde vragen over Classroom-accounts

Kan ik deelnemen aan lesgroepen die zijn gemaakt met andere accounttypen?

Als de beheerder en het accounttype van je organisatie dit toestaan, kun je misschien deelnemen aan lesgroepen die zijn gemaakt door gebruikers met andere accounttypen.
Als een gebruiker Classroom gebruikt met: En de primaire docent Classroom gebruikt met: Kan de gebruiker dan deelnemen aan de lesgroep?
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
Ja, als de lesgroepinstellingen in beide organisaties dit toestaan.
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, als de lesgroepinstellingen in beide organisaties dit toestaan.
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Google Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Een persoonlijk Google-account
Nee
  • Workspace Basic
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
  • Google Workspace for Education
  • Workspace for Nonprofits
  • Een persoonlijk Google-account

Nee

Een persoonlijk Google-account
  • Google Workspace for Education
  • Workspace Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise
Ja, als de Google Workspace-organisatie dit toestaat.
Persoonlijk Google-account Persoonlijk Google-account Ja.

Zie Gebruikerstoegang tot Classroom beheren voor meer informatie.

Wat zijn de Drive-opslaglimieten voor elk accounttype?

Classroom werkt met Google Drive, Documenten en andere Workspace-services.

Google Workspace-opslag wordt gedeeld tussen Google Drive, Gmail en Google Foto's.Ontdek hoe opslaggebruik wordt berekend.

Hoeveel opslag elke gebruiker heeft, hangt af van je Google Workspace-versie. De meeste Google Workspace-versies hebben gecombineerde opslag. In de volgende tabellen wordt gecombineerde opslag aangegeven als de totale opslag of een hoeveelheid opslag keer het aantal eindgebruikerslicenties.

Google biedt incrementele opslag tot aan de gekochte limiet voor in aanmerking komende opslagruimte.

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

G Suite Basic

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

30 GB per eindgebruiker

G Suite Business

G Suite Business - Gearchiveerde gebruikers

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

Onbeperkte opslag

1 TB per gearchiveerde gebruiker

Google Workspace Business Starter 30 GB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Business Standard 2 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Business Plus 5 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers
Google Workspace Enterprise Starter 1 TB keer het aantal eindgebruikers

Google Workspace Enterprise Standard

Google Workspace Enterprise Plus

5 TB keer het aantal eindgebruikers, inclusief gearchiveerde gebruikers

Voor klanten met 5 of meer eindgebruikers kan Google naar eigen goeddunken na een redelijk verzoek meer opslag beschikbaar stellen. Meer informatie over hoe u opslag aanvraagt

Google Workspace for Education

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace for Education Fundamentals

Google Workspace for Education Standard

100 TB in totaal voor alle eindgebruikers
Google Workspace for Education: Teaching and Learning Upgrade 100 GB extra keer het aantal eindgebruikerslicenties
Google Workspace for Education Plus 20 GB extra keer het aantal eindgebruikerslicenties

Ga naar Over de beschikbaarheid en het gebruik van opslag voor meer informatie over Google Workspace for Education-opslag.

Google Workspace Essentials

Gmail is niet inbegrepen bij Google Workspace Essentials-versies.

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace Essentials Starter

15 GB per eindgebruiker

Google Workspace Essentials

Niet meer beschikbaar voor nieuwe klanten

100 GB keer het aantal eindgebruikers, met een maximum van 2 TB
Google Workspace Enterprise Essentials 1 TB keer het aantal eindgebruikers
Google Workspace Enterprise Essentials Plus 5 TB keer het aantal eindgebruikers

Google Workspace Frontline

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace Frontline Starter

Google Workspace Frontline Standard

5 GB per eindgebruiker*

*Deze opslaglimiet geldt voor alle eindgebruikers die een Google Workspace Frontline-versie gebruiken, zelfs als de klant een ander Google Workspace-abonnement heeft gekocht met andere opslaglimieten.

Google Workspace for Nonprofits

Google Workspace-versie of -abonnement Opslaglimieten

Google Workspace for Nonprofits

100 TB voor alle eindgebruikers

Je kunt je Drive-opslaglimiet verhogen. Ga naar Opties om Drive-opslag toe te voegen voor meer informatie.