Överföra en klass till en ny ägare

Den här artikeln är för lärare.

Du kan överföra ägarskapet av en klass till en hjälplärare om du vill göra honom eller henne till huvudlärare.

• Innan hjälpläraren har godkänt överföringen äger du fortfarande klassen.
  • Efter överföringen blir du hjälplärare i klassen.
  • Det är bara huvudläraren som kan radera klassen.

Obs! Om huvudlärarkontot raderas innan du överför ägarskapet av dina klasser fungerar inte vissa klassfunktioner.

Vem kan du överföra ägarskapet till?

• Om du använder Classroom med ett Google Workspace- eller Google Workspace for Education-konto kan du bara överföra äganderätten till en hjälplärare på din domän.
  • Om du använder Classroom med ett personligt Google-konto kan du bara överföra ägarskapet till en hjälplärare som använder Classroom med ett personligt Google-konto.

Vem står som ägare till klassmaterialet efter överföringen?

När en klass överförs till en ny ägare äger nya huvudläraren

• klassens Google Drive-mapp
  • material i mappen med klassens mallar
  • elevarbeten som lämnats in.

Vem står som ägare till borttaget material?

Om du har ett Google Workspace for Education-konto och har raderat filer innan du överför ägarskapet förblir du ägare till de raderade filerna. Läs mer om hur du gör någon annan till ägare av dina filer.

Överföra klassen till en ny ägare

När du har överfört ägarskapet av klassen kan du inte ångra överföringen.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen följt avPersoner.
  3. Klicka på Mer bredvid lärarens namn följt av Gör till klassägare.
  4. Klicka på Bjud in.

Du får ett bekräftelsemeddelande när överföringen är klar.

Avbryta en inbjudan om att överföra en klass

Om hjälpläraren inte har godkänt din inbjudan kan du avbryta inbjudan om att överföra ägarskapet.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på klassen som du skickade en inbjudan om att överföra ägarskapet av.
  3. Klicka på Personer högst upp.
  4. Klicka på Mer bredvid lärarens namn följt avÅterkalla inbjudan att bli ägare.

Tacka ja eller tacka nej till att bli ägare av en klass

Du får ett e-postmeddelande med lärarens inbjudan att ta över ägarskapet av en klass.

1. Klicka på Svara i inbjudningsmeddelandet.
  2. Klicka på Godkänn eller Avvisa.

Obs! Om du tackar ja får du och den ursprungliga ägaren var sitt bekräftelsemeddelande via e-post när överföringen är klar.

Relaterade ämnen