Het eigendom van een lesgroep overzetten

Dit artikel is voor docenten.

Je kunt het eigendom van een lesgroep overzetten naar een mededocent, zodat deze de primaire docent wordt.

• Je blijft de eigenaar van de lesgroep totdat de mededocent de overdracht accepteert.
  • Na de overdracht word je mededocent van de lesgroep.
  • Alleen de primaire docent kan de lesgroep verwijderen.

Opmerking: Als je primaire docentenaccount wordt verwijderd voordat je het eigendom van je lesgroepen overzet, werken sommige lesgroepfuncties niet meer.

Naar wie kun je het eigendom overzetten?

• Als je Classroom gebruikt met een Google Workspace- of Google Workspace for Education-account: Je kunt het eigendom alleen overzetten naar een mededocent in je domein.
  • Als je Classroom gebruikt met een persoonlijk Google-account: Je kunt het eigendom alleen overzetten naar een mededocent die Classroom gebruikt met een persoonlijk Google-account.

Wie is na de overdracht de eigenaar van lesgroepmateriaal?

Nadat je het eigendom van een lesgroep hebt overgezet, is de nieuwe primaire docent de eigenaar van het volgende:

• De Google Drive-map van de lesgroep
  • Materialen in de templatesmap van de lesgroep
  • Ingeleverd leerlingenwerk

Wie is de eigenaar van verwijderd materiaal?

Als je een Google Workspace for Education-account gebruikt en bestanden hebt verwijderd voordat je het eigendom overzet, blijf jij de eigenaar van de verwijderde bestanden. Meer informatie over iemand anders de eigenaar van je bestanden maken.

Het eigendom van een lesgroep overzetten

Als je het eigendom van een lesgroep overzet, kun je dit niet ongedaan maken.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep en dan Mensen.
  3. Klik naast de naam van de docent op Meer en dan Eigenaar van lesgroep maken.
  4. Klik op Uitnodigen.

Je krijgt een bevestigingsmail als de overdracht is voltooid.

Een uitnodiging om een lesgroep over te zetten intrekken

Als de mededocent de overdrachtsuitnodiging nog niet heeft geaccepteerd, kun je deze annuleren.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroep waarvoor je een mededocent hebt uitgenodigd.
  3. Klik bovenaan op Mensen.
  4. Klik naast de naam van de docent op Meer en dan Uitnodiging om eigenaar te worden intrekken.

Het eigendom van een lesgroep accepteren of weigeren

Je ontvangt een e-mail als een docent je uitnodigt de eigenaar te worden van een lesgroep.

1. Klik in de e-mail met de uitnodiging op Reageren.
  2. Klik op Accepteren of Weigeren.

Opmerking: Als je de overdracht accepteert, krijgen jij en de oorspronkelijke eigenaar een bevestigingsmail wanneer de overdracht is voltooid.