Ryhmän omistajuuden siirtäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Voit siirtää ryhmän omistajuuden apuopettajalle ja tehdä hänestä näin ryhmän ensisijaisen opettajan. Omistat ryhmän, kunnes apuopettaja hyväksyy siirron. Siirron jälkeen sinusta tulee ryhmän apuopettaja. Vain ensisijainen opettaja voi poistaa ryhmän.

Huom. Jos ensisijaisen opettajan tilisi poistetaan ennen, kuin siirrät ryhmien omistajuuden, kaikki ryhmän ominaisuudet eivät toimi.

Kenelle omistajuuden voi siirtää?

• Jos käytät Classroomia G Suite- tai G Suite for Education ‑tilillä, voit siirtää omistajuuden vain sellaiselle apuopettajalle, joka kuuluu samaan verkkotunnukseen kuin sinä.
  • Jos käytät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä , voit siirtää omistajuuden vain sellaiselle apuopettajalle, joka käyttää Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä.

Kuka omistaa kurssimateriaalit siirron jälkeen?

Ryhmän omistajuuden siirtämisen jälkeen uusi ensisijainen opettaja omistaa seuraavat materiaalit:

• Ryhmän Google Drive ‑kansio
  • Kurssin mallikansion materiaalit
  • Oppilaiden palautetut työt

Kuka omistaa poistetut materiaalit?

Jos sinulla on G Suite for Education ‑tili ja olet poistanut tiedostoja ennen omistajuuden siirtämistä, olet edelleen poistettujen tiedostojen omistaja. Lue lisää tiedostojen omistajuuden siirtämisestä toiselle henkilölle.

Ryhmän omistajuuden siirtäminen

Et voi kumota ryhmän omistajuuden siirtoa.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

3. Valitse opettajan nimen vierestä Lisää ""ja sittenMerkitse ryhmän omistajaksi.
  4. Klikkaa Kutsu.

Saat sähköpostiisi vahvistusviestin, kun siirto on valmis.

Ryhmän siirtokutsun peruuttaminen

Jos apuopettaja ei ole hyväksynyt kutsuasi, voit peruuttaa omistajuuden siirtokutsun.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää, jonka omistajaksi kutsuit apuopettajan.
  3. Valitse yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Klikkaa opettajan nimen vierestä Lisää ""ja sittenPeruuta omistajuuskutsu.

Ryhmän omistajuuden hyväksyminen ja siitä kieltäytyminen

Saat sähköpostilla ilmoituksen, kun opettaja kutsuu sinut ryhmän omistajaksi.

1. Klikkaa kutsuviestistä Vastaa.
  2. Valitse Hyväksy tai Hylkää.

Huom. Jos hyväksyt kutsun, sinä ja alkuperäinen omistaja saatte molemmat sähköpostiinne vahvistusviestin, kun siirto on tehty.

Samaan aihepiiriin liittyviä artikkeleita