Ryhmän omistajuuden siirtäminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille. Tämä ominaisuus ei ole oppilaiden käytettävissä.

Jos siirryt opettamaan toista ryhmää tai lopetat työskentelyn koulussa, voit siirtää ryhmäsi apuopettajalle. Jos apuopettaja hyväksyy siirron, hänestä tulee ryhmän ensisijainen opettaja. Sinusta tulee ryhmän apuopettaja.

Kenelle ryhmän voi siirtää?

• Jos sinulla on G Suite for Education ‑tili, voit siirtää ryhmän sellaiselle apuopettajalle, joka käyttää samaa verkkotunnusta kuin sinä.
  • Jos käytät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä, voit siirtää omistajuuden sellaiselle apuopettajalle, jolla on henkilökohtainen Google-tili.

Kuka omistaa ryhmän materiaalit siirron jälkeen?

Kun olet siirtänyt ryhmän omistajuuden, uusi ensisijainen opettaja omistaa seuraavat materiaalit:

• Ryhmän Google Drive ‑kansio
  • Ryhmän mallikansion materiaalit
  • Oppilaiden palauttamat työt

Kuka omistaa poistetut materiaalit?

Jos sinulla on G Suite for Education ‑tili, omistat edelleen kaikki sellaiset materiaalit, jotka poistettiin ennen omistajuuden siirtämistä. Jos nämä materiaalit palautetaan, niiden omistajuus pysyy edelleen sinulla. Lue lisää tiedostojen omistajuuden siirtämisestä toiselle henkilölle.

Huom. Uusi ensisijainen opettaja voi poistaa ryhmän.

Kurssin siirtäminen apuopettajalle

Voit siirtää kurssin omistajuuden vain apuopettajalle.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia, jonka haluat siirtää toiselle opettajalle.
  3. Valitse yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Valitse opettajan nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Merkitse kurssin omistajaksi.
  5. Klikkaa Kutsu.

Huom. Kurssi pysyy sinun omistuksessasi, kunnes kutsu on hyväksytty. Jos omistajuuden siirto hyväksytään, jatkat kurssin apuopettajana. Kun omistajuus on siirretty, saat siitä vahvistuksen sähköpostiisi.

Kurssin siirtokutsun peruuttaminen

Kurssin omistajuuden siirtämistä koskevan kutsun voi peruuttaa niin kauan kuin kutsuttu apuopettaja ei vielä ole hyväksynyt kutsua.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja klikkaa Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia, jonka omistajuuskutsun haluat peruuttaa.
  3. Valitse yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Klikkaa opettajan nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Peruuta omistajuuskutsu.
Kurssin omistajuuden siirron hyväksyminen tai hylkääminen

Kun sinut kutsutaan toisen opettajan kurssin omistajaksi, saat siitä sähköposti-ilmoituksen. Voit myös valita kurssikortista Hyväksy, kun kirjaudut sisään Classroomiin.

1. Siirry sähköpostiohjelmaan, klikkaa kyseistä sähköpostia ja valitse sitten Vastaa.
  2. Valitse Hyväksy tai Hylkää.

Huom. Jos hyväksyt kutsun, sinä ja alkuperäinen omistaja saatte molemmat sähköpostiinne vahvistusviestin, kun siirto on tehty.