Ryhmän omistajuuden siirtäminen

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Jos poistut ryhmästä, voit siirtää sen omistajuuden apuopettajalle.

Kenelle omistajuuden voi siirtää?

• Jos sinulla on G Suite for Education ‑tili, voit siirtää ryhmän omistajuuden vain verkkotunnukseesi kuuluvalle apuopettajalle. Et voi siirtää omistajuutta toiseen verkkotunnukseen kuuluvalle tai henkilökohtaista Google-tiliä käyttävälle opettajalle.
  • Jos käytät Classroomia henkilökohtaisella Google-tilillä, voit siirtää omistajuuden vain henkilökohtaista Google-tiliä käyttävälle apuopettajalle. Et voi siirtää ryhmän omistajuutta opettajalle, joka käyttää G Suite for Education ‑tiliä.

Kuka omistaa ryhmän materiaalit siirron jälkeen?

Kun olet siirtänyt ryhmän omistajuuden, uusi ensisijainen opettaja omistaa seuraavat materiaalit:

• Ryhmän Google Drive ‑kansio
  • Kurssin mallikansion materiaalit
  • Oppilaiden palautetut tehtävät

Huom. Uusi opettaja voi poistaa ryhmän.

Kuka omistaa poistetut materiaalit?

Jos sinulla on G Suite for Education ‑tili, omistat edelleen kaikki sellaiset materiaalit, jotka poistettiin ennen omistajuuden siirtämistä. Lue lisää tiedostojen omistajuuden siirtämisestä toiselle henkilölle.

Ryhmän omistajuuden siirtäminen

Ryhmän siirtäminen apuopettajalle

Voit siirtää ryhmän omistajuuden vain apuopettajalle. Ohjeet apuopettajan lisäämiseen löydät Apuopettajan lisääminen ryhmään ‑artikkelista.

Kun apuopettaja hyväksyy siirron, hänestä tulee ensisijainen opettaja ja sinusta apuopettaja.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää, jonka haluat siirtää toiselle opettajalle.
  3. Valitse yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Valitse opettajan nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Merkitse ryhmän omistajaksi.
  5. Klikkaa Kutsu.

Huom. Omistat ryhmän, kunnes apuopettaja on hyväksynyt kutsun. Kun olet saanut sähköpostiisi vahvistuksen omistajuuden siirrosta, sinusta tulee apuopettaja.

Ryhmän siirtokutsun peruuttaminen

Voit peruuttaa kutsun niin kauan kuin apuopettaja ei ole hyväksynyt sitä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää, jonka omistajuuskutsun haluat peruuttaa.
  3. Valitse yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Klikkaa opettajan nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Peruuta omistajuuskutsu.
Ryhmän omistajuuden hyväksyminen ja siitä kieltäytyminen

Saat sähköpostilla ilmoituksen, kun opettaja kutsuu sinut ryhmän omistajaksi. Voit myös valita ryhmän kortista Hyväksy, kun kirjaudut sisään Classroomiin.

1. Siirry sähköpostiohjelmaan, klikkaa kyseistä sähköpostia ja valitse sitten Vastaa.
  2. Valitse Hyväksy tai Hylkää.

Huom. Jos hyväksyt kutsun, sinä ja alkuperäinen omistaja saatte molemmat sähköpostiinne vahvistusviestin, kun siirto on tehty.