Kommenttien lisääminen oppilaiden töihin

Voit lisätä palautetta suoraan oppilaan työhön Classroomin piirros- ja kirjoitustyökaluilla. Voit alleviivata sanoja, korostaa tekstiä, piirtää muotoja ja jättää muistiinpanoja Google Docs ‑tiedostoihin, Adobe® PDF®- ja Microsoft® Office® ‑asiakirjoihin.

Huom. Piirros- ja kirjoitustyökalut ovat saatavilla vain Classroomin Android- ja Apple® iOS® ‑mobiilisovelluksiin.

Muistiinpanojen kirjoittaminen

1. Napauta Classroom Classroom.
  2. Napauta kurssia ja sitten tehtävää.
  3. Napauta Oppilaan työt.
  4. Napauta oppilaan nimeä ja sitten liitettä.
  5. Napauta Kynä Kynä.

Klikkaa Muokkaa

6. Tee haluamasi muistiinpanot. Saat lisätietoja ohjeartikkelista Piirto- ja kirjoitustyökalujen käyttö.
  7. Tallenna muistiinpanot napauttamalla Tallenna Tallenna.

Tallenna

Tärkeää: Tekemiäsi muutoksia ei tallenneta automaattisesti. Menetät muistiinpanot, jos et napauta Tallenna Tallenna, jos poistut ruudulta tai jos napautat Takaisin Edellinen ennen tallentamista.

8. (Valinnainen) Jos haluat avata oppilaan työn Google Drivessa, napauta Uusi välilehti Avaa.

Miten muistiinpanot tallennetaan

• Jos alkuperäinen tiedosto oli Google- tai Office-dokumentti, muokattu tiedosto tallennetaan PDF-tiedostona.
  • Jos alkuperäinen tiedosto oli kuva tai PDF-tiedosto, muokattu tiedosto korvaa alkuperäisen tiedoston.

Piirros- ja kirjoitustyökalujen käyttäminen

Työkalun valinta

Kaikki työkalut löytyvät sovellusnäkymän alareunasta.

Työkalu Käyttötarkoitus
Kynä Kynä Kirjoita tai piirrä viivoja kynällä. Voimakas painaminen tuottaa leveämpiä viivoja kuin kevyt.
Tussi Tussi Kirjoita tai piirrä tasaisen leveitä viivoja tussilla.
Korostuskynä Korostuskynä Korosta tekstiä tai kuvia.
Valitse valitse Siirrä muistiinpanoa tai muuta sen kokoa valitsemalla.
Pyyhekumi Pyyhekumi Pyyhi muistiinpano.
Teksti Lisää teksti Lisää tekstikommentti.

Työkalun värin tai koon muuttaminen

Kynä-, Tussi- ja Korostuskynä-työkalujen kokoa ja värejä voidaan muuttaa.

1. Valitse työkalu napauttamalla.

Valitse väri ja koko

2. Muuta työkalun väriä tai kokoa napauttamalla ylänuolta Nuoli ylös.

Valitse väri

Tekstikommentin lisääminen

1. Napauta Teksti Lisää teksti.
  2. Luo tekstikenttä vetämällä sormella.
  3. Kirjoita kommentti.
    • Suurenna tekstiä levittämällä kaksi sormea erilleen.
    • Pienennä tekstiä nipistämällä kaksi sormea yhteen.
    • Muuta tekstikentän kokoa napauttamalla kentän kulmaa ja vetämällä sormella.

Merkinnän pyyhkiminen

1. Napauta Pyyhekumi Pyyhekumi.

2. Pyyhi merkintä napauttamalla sitä.
  3. (Valinnainen) Voit poistaa kaikki sivun merkinnät kaksoisnapauttamalla Pyyhekumi Pyyhekumi ja sitten Tyhjennä sivu.

Muistiinpanon tai kuvan siirtäminen tai koon muuttaminen

1. Napauta Valitse valitse ja napauta muistiinpanoa tai kuvaa.
  2. Muuta kokoa levittämällä tai nipistämällä kahta sormea muistiinpanon tai kuvan päällä.
  3. Siirrä muistiinpanoa tai kuvaa vetämällä se haluamaasi paikkaan.

Muistiinpanon lähentäminen ja loitontaminen

• Lähennä levittämällä kaksi sormea erilleen muistiinpanolla.
  • Lähennä nipistämällä kaksi sormea yhteen muistiinpanolla.
  • Panoroi piirroksen yllä vetämällä kahta sormea sivulla.

Toimintojen kumoaminen tai toistaminen

• Voit kumota toiminnon välittömästi napauttamalla Kumoa Kumoa. Voit käyttää toimintoa toistuvasti ja peruuttaa useita peräkkäisiä toimintoja.

Kumoa

• Voit toistaa toiminnon napauttamalla Toista Tee uudelleen. Voit käyttää toimintoa toistuvasti ja toistaa useita peräkkäisiä toimintoja.