Tegn eller skriv i elevers opgaver

Denne artikel er for undervisere.

På en mobilenhed kan du bruge Classrooms tegne- og skriveværktøjer til at give feedback direkte i elevernes opgaver. Du kan understrege ord, fremhæve tekst, tegne figurer og skrive noter i Google Docs-filer, Adobe® PDF®- og Microsoft® Office®-dokumenter.

Tegne- og skriveværktøjerne er kun tilgængelige i Classroom-mobilappen til Android og Apple® iOS®.

Sådan skriver du noter

1. Tryk på Classroom .
  2. Tryk på holdetog derefteropgaven.
  3. Tryk på Elevers opgaver.
  4. Tryk på elevens navnog derefterelevens vedhæftede fil.
  5. Tryk på Rediger .

6. Skriv noter, eller tegn en tegning. Gå til Brug tegne- og skriveværktøjerne nedenfor for at få flere oplysninger.
  7. Du kan gemme dine noter ved at trykke på Mere og derefterGem øverst til højre.
    Bemærk! Når du gemmer dine ændringer, vedhæftes en ny fil med dine noter til elevens opgave.

Hvis du ikke vil gemme dine ændringer, skal du trykke på Tilbage og derefterKassér.

8. (Valgfrit) Du kan åbne elevens opgaver i Google Drev ved at trykke på den nye filog derefterNy fane .

Sådan gemmes noter

Hvis den oprindelige fil var en Gemmes den som en
Google Docs-fil Separat PDF-fil
Office-fil Separat PDF-fil
JPG- eller PNG-billedfil Redigeret fil, der erstatter den oprindelige
PDF Redigeret fil, der erstatter den oprindelige

Brug tegne- og skriveværktøjerne

Vælg et værktøj

Du kan finde alle værktøjer nederst på skærmen i appen.

Værktøj Funktion
Vælg Vælg en ny note for at tilpasse dens størrelse eller flytte den.
Slet Slet en note.
Skriv Skriv eller tegn linjer med en pen. Du kan ændre linjers bredde ved at bevæge pennen hurtigere/langsommere.
Skriv med tusch Skriv eller tegn linjer med ens bredde med en tusch.
Fremhæv Fremhæv tekst eller billeder.
Tilføj tekst Tilføj en tekstnote.

Sådan ændrer du farve eller størrelse på et værktøj

Skrive-, tusch- og fremhævningsværktøjerne er tilgængelige i forskellige størrelser og farver.

1. Du kan se valgmulighederne for farve og størrelse ved at trykke to gange på Skriv , Skriv med tusch eller Fremhæv .

2. Tryk på den opadvendte pil for at se yderligere farver.

Stryg nedad for at skjule valgmulighederne.

Tilføj en tekstnote

1. Tryk på Tilføj tekst .
  2. Træk med fingeren på elevens opgave for at oprette et tekstfelt.
  3. Skriv din besked.
    • Du kan gøre teksten større ved at sprede to fingre fra hinanden.
    • Du kan gøre teksten mindre ved at knibe to fingre sammen.
    • Du kan ændre størrelsen på tekstfeltet ved at trykke på et hjørne og trække det.

Slet en markering

1. Tryk på Viskelæder .

2. Du kan slette en enkelt markering ved at trykke på den.
  3. (Valgfrit) Hvis du vil slette alle markeringer på siden, skal du trykke to gange på Viskelæder og derefterRyd siden.

Tilpas størrelsen, eller flyt en note eller et billede

Du kan tilpasse størrelsen eller flytte en ny note eller et nyt billede. Hvis du vil tilpasse størrelsen eller flytte en gemt note eller et gemt billede, skal du først redigere det pågældende element (foretage en ændring), inden du kan vælge det.

1. Tilføj en tekstnote eller et billede.
  2. Tryk på Vælg markér, og tryk på noten eller billedet.
  3. Knib to fingre sammen eller spred dem fra hinanden på noten eller billedet for at tilpasse størrelsen.
  4. Træk i noten eller billedet for at flytte elementet.

Zoom ind eller ud på en note

• Zoom ind ved at sprede to fingre fra hinanden på noten.
  • Zoom ud ved at knibe to fingre sammen på noten.
  • Du kan panorere over tegningen ved at trække to fingre hen over skærmen.

Fortryd handlinger, eller annuller fortryd

• Tryk på Fortryd for at fortryde den forrige handling. Du kan bruge funktionen flere gange for at fortryde flere handlinger efter hinanden.

• Tryk på Annuller fortryd for at annullere en fortrydelseshandling. Du kan bruge funktionen flere gange for at annullere flere fortydelseshandlinger efter hinanden.