Konfigurer sammendrag til foresatte via e-post

Denne siden er for lærere.

Du eller administratoren din kan invitere foresatte til å motta automatiske sammendrag via e-post om elevens fremgang. Du velger hvilke kurs som skal tas med i sammendragene. Du kan kun legge til foresatte for elever som bruker Classroom med Google Workspace-kontoer.

Før du begynner

Dette kreves for at du skal kunne sende e-post til, invitere eller fjerne foresatte:

• Administratoren din må bekrefte at du er lærer, slå på funksjonen for sammendrag og gi deg tillatelse til å administrere sammendrag.
  • Du må bruke nett- eller Android-versjonen av Classroom for å invitere foresatte.

Send e-post til, legg til eller fjern foresatte

Åpne alle  |  Lukk alle

Slå sammendrag til foresatte på eller av
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kurset og deretter Innstillinger .

3. Under Generelt klikker du på bryteren for å slå den På  eller Av

4. Hvis du ikke vil slå på sammendrag for alle nåværende kurs og kurs du oppretter i fremtiden, kan du fjerne avmerkingen for Legg til alle kursene dine i sammendrag til foresatte via e-post.

Merk: Hvis du slår på sammendrag for alle kursene dine, påvirker det ikke kurs der du tidligere har slått av sammendrag.

5. Klikk på Legg til kurs.

6. Klikk på Lagre øverst.
Inviter foresatte

Det er bare nødvendig at én lærer eller administrator inviterer den foresatte. Når en foresatt godtar invitasjonen, knyttes vedkommende til eleven i alle elevens kurs. Alle bekreftede lærere og administratorer kan se elevens foresatte.

Hvis du ikke får invitert eller fjernet en foresatt, kan du kontakte administratoren din for å få hjelp.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på kursetog deretterPersoner.

3. Klikk på Inviter foresatte ved siden av en elevs navn.

4. Skriv inn e-postadressen til den foresatte.

Du kan invitere flere foresatte ved å sette inn komma mellom e-postadressene.

5. Klikk på Inviter.

Frem til den foresatte har godtatt invitasjonen ser du «(Invitert)» ved siden av e-postadressen til den foresatte. Når en foresatt har godtatt invitasjonen, ser du navnet på den foresatte ved siden av elevens navn på Personer-siden. Eleven får også en bekreftelse via e-post. Av hensyn til personvernet er den foresattes navn ikke synlig for andre elever.

Fjern foresatte

Advarsel: Med denne handlingen fjernes den foresatte fra alle elevens kurs ved skolen din – ikke bare kursene du underviser i. Hvis en foresatt ikke ønsker å motta sammendrag via e-post, kan vedkommende avslutte abonnementet i stedet.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2.  Klikk på kursetog deretterPersoner.

3. Ved siden av navnet til elevens foresatte klikker du på Mer og deretterFjern foresatte.

4. Merk av i boksene ved siden av de foresatte du vil fjerneog deretterklikk på Fjern.

Du, den fjernede foresatte og eleven får en e-postbekreftelse når du fjerner en foresatt.

Send e-post til foresatte

Hvis en foresatt godtar invitasjonen din til automatiske sammendrag via e-post, kan du også sende e-post til vedkommende direkte.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2.  Klikk på kursetog deretterPersoner.

3. Velg et alternativ:
    • For å sende e-post til én elevs foresatte, gå til elevens navn og klikk på Mer og deretterSend e-post til foresatte.

Et e-postvindu åpnes der e-postadressene allerede er fylt ut i Til-feltet.

• For å sende e-post til alle foresatte for elevene i et kurs, klikk på Send e-post til alle foresatte øverst.

4. Skriv inn et emne og meldingen dinog deretterklikk på Send.

Beslektede emner

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.