E-mailoverzichten voor ouders/verzorgers instellen

Deze pagina is voor docenten.

Jij of je beheerder kunnen ouders/verzorgers uitnodigen om automatische e-mailoverzichten te krijgen van de voortgang van een leerling. Jij bepaalt welke lesgroepen in de overzichten worden meegenomen. Je kunt alleen ouders/verzorgers toevoegen voor leerlingen die Classroom gebruiken met een Google Workspace-account.

Voordat je begint

Voordat je ouders/verzorgers kunt uitnodigen, verwijderen of e-mailen, moet het volgende gebeuren:

• Je beheerder moet verifiëren dat je docent bent, overzichten inschakelen en je toestemming geven om overzichten te beheren.
  • Je moet de web- of Android-versie van Classroom gebruiken om ouders/verzorgers uit te nodigen.

Ouders/verzorgers toevoegen, verwijderen of e-mailen

Alles openen  |  Alles sluiten

Overzichten voor ouders/verzorgers in- of uitschakelen
  1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenInstellingen .

3. Zet onder Algemeen de schakelaar op Ingeschakeld  of Uitgeschakeld

4. Als je geen overzichten wilt inschakelen voor alle huidige lesgroepen en lesgroepen die je in de toekomst maakt, haal je het vinkje weg voor Alle lesgroepen waaraan je lesgeeft, toevoegen aan e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers.

Opmerking: Als je overzichten inschakelt voor alle lesgroepen, heeft dit geen invloed op lesgroepen waarvoor je overzichten eerder hebt uitgeschakeld.

5. Klik op Lesgroep toevoegen.

6. Klik bovenaan op Opslaan.
Een ouder/verzorger uitnodigen

Slechts één docent of beheerder hoeft de ouder/verzorger uit te nodigen. Als een ouder/verzorger de uitnodiging accepteert, wordt deze gekoppeld aan de leerling in alle lesgroepen. Alle geverifieerde docenten en beheerders kunnen de ouder/verzorger van de leerling zien.

Neem contact op met je beheerder voor hulp als je een ouder/verzorger niet kunt uitnodigen of verwijderen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2. Klik op de lesgroepand thenMensen.

3. Klik naast de naam van de leerling op Ouders/verzorgers uitnodigen.

4. Voer het e-mailadres van de ouder/verzorger in.

Als je meerdere ouders/verzorgers wilt uitnodigen, typ je een komma tussen de e-mailadressen.

5. Klik op Uitnodigen.

Naast het e-mailadres van de ouder/verzorger staat (Uitgenodigd) totdat deze de uitnodiging heeft geaccepteerd. Nadat een ouder/verzorger de uitnodiging heeft geaccepteerd, zie je de naam van de ouder/verzorger naast de naam van de leerling op de pagina Mensen. De leerling krijgt ook een bevestigingsmail. Vanwege de privacy kunnen leerlingen de namen van ouders/verzorgers van andere leerlingen niet zien.

Een ouder/verzorger verwijderen

Waarschuwing: Met deze actie wordt de ouder/verzorger verwijderd uit alle lesgroepen van de leerling op je school, niet alleen uit de lesgroepen waaraan jij lesgeeft. Als ouders/verzorgers geen e-mailoverzichten willen ontvangen, kunnen ze zich hiervoor afmelden.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2.  Klik op de lesgroepand thenMensen.

3. Klik naast de naam van de ouder/verzorger van de leerling op Meer and thenOuders/verzorgers verwijderen.

4. Vink de vakjes aan naast de ouders/verzorgers die je wilt verwijderenand thenklik op Verwijderen.

Jij, de verwijderde ouder/verzorger en de leerling krijgen een bevestigingsmail als je een ouder/verzorger verwijdert.

Ouders/verzorgers e-mailen

Als een ouder/verzorger je uitnodiging voor automatische e-mailoverzichten accepteert, kun je deze persoon ook rechtstreeks e-mailen.

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Inloggen.

Log in met je Google-account. Bijvoorbeeld jij@jeschool.edu of jij@gmail.com. Meer informatie

2.  Klik op de lesgroepand thenMensen.

3. Kies een optie:
    • Als je de ouders/verzorgers van één leerling wilt e-mailen, klik je naast de naam van de leerling op Meer and thenOuders/verzorgers e-mailen.

Er wordt een e-mailvenster geopend waarin de e-mailadressen al zijn ingevuld in het veld Aan

• Als je alle ouders/verzorgers van een lesgroep wilt e-mailen, klik je bovenaan op Alle ouders/verzorgers e-mailen.

4. Voer een onderwerp en je bericht inand thenklik op Verzenden.