Huoltajien sähköpostiyhteenvetojen määrittäminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Sinä tai järjestelmänvalvoja voitte lähettää huoltajille kutsun, jonka avulla he saavat sähköpostiyhteenvetoja oppilaan edistymisestä. Voit valita, mitkä ryhmät sisältyvät yhteenvetoihin. Voit lisätä huoltajia vain oppilaille, jotka käyttävät Classroomia G Suite ‑tileillä.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit kutsua tai poistaa huoltajia tai lähettää sähköpostia huoltajille:

• Järjestelmänvalvojan on vahvistettava, että olet opettaja, otettava sähköpostiyhteenvedot käyttöön, ja annettava sinulle yhteenvetojen ylläpito-oikeudet.
  • Voit kutsua huoltajia Classroomin Android- tai verkkoversiossa.

Huoltajien lisääminen, poistaminen ja sähköpostin lähettäminen huoltajille

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Huoltajien yhteenvetojen ottaminen käyttöön tai käytöstä poistaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenAsetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Klikkaa Yleiset-kohdasta valitsin Käytössä‑ "" tai Pois käytöstä ‑asentoon ""

Valitse Huoltajien yhteenvedot

4. (Valinnainen) Voit ottaa yhteenvedot käyttöön kaikissa ryhmissä valitsemalla Lisää kaikki opettamasi ryhmät huoltajien sähköpostiyhteenvetoihin ‑valintaruudun.

5. Klikkaa Lisää ryhmä.

Klikkaa Lisää ryhmä

6. Klikkaa yläreunasta Tallenna.
Huoltajan kutsuminen

Ainoastaan yhden opettajan tai järjestelmänvalvojan tarvitsee kutsua huoltaja. Kun huoltaja hyväksyy kutsun, hänet linkitetään oppilaan kaikkiin ryhmiin. Kaikki vahvistetut opettajat ja järjestelmänvalvojat näkevät oppilaan huoltajan.

Jos huoltajan kutsuminen tai poistaminen ei onnistu, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

3. Klikkaa oppilaan nimen kohdalta Kutsu huoltajia..

Kutsu huoltajia

4. Kirjoita huoltajan sähköpostiosoite.

Jos kutsut useita huoltajia, erota sähköpostiosoitteet pilkuilla.

5. Klikkaa Kutsu.

Huoltajan sähköpostiosoitteen vieressä näkyy (Kutsuttu), kunnes hän hyväksyy kutsun. Kun huoltaja hyväksyy kutsun, näet hänen nimensä oppilaan nimen vieressä Henkilöt-sivulla. Oppilas saa myös vahvistusviestin sähköpostiin. Tietosuojasyistä oppilaat eivät näe muiden oppilaiden huoltajien nimiä.

Huoltajan poistaminen

Varoitus: Tämä toiminto poistaa huoltajan kaikista oppilaan ryhmistä oppilaitoksessa, ei pelkästään opettamistasi ryhmistä. Jos huoltaja ei halua sähköpostiyhteenvetoja, hän voi lopettaa niiden tilauksen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2.  Valitse ryhmäja sittenHenkilöt.

Klikkaa Henkilöt

3. Valitse oppilaan huoltajan nimen vierestä Lisää ""ja sittenHuoltajien poistaminen.

Poista huoltajia

4. Valitse valintaruudut poistettavien huoltajien kohdaltaja sittenklikkaa Poista.

Sinä, poistettu huoltaja ja oppilas saatte huoltajan poistamisesta sähköpostia.

Sähköpostin lähettäminen huoltajille

Jos huoltaja hyväksyy kutsusi automaattisten sähköpostiyhteenvetojen vastaanottamiseen, voit lähettää hänelle sähköpostia myös suoraan.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2.  Valitse ryhmäja sittenHenkilöt.

Klikkaa Henkilöt

3. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Voit lähettää sähköpostia yhdelle oppilaan huoltajista klikkaamalla oppilaan nimen kohdalta Lisää ""ja sittenLähetä sähköpostia huoltajille.

Sähköposti-ikkuna avautuu. Sähköpostiosoitteet ovat Vastaanottaja‑kentässä.

• (Valinnainen) Jos haluat lähettää sähköpostia ryhmän kaikille huoltajille, klikkaa yläreunasta Lähetä sähköpostia kaikille huoltajille. .

Lähetä sähköposti kaikille huoltajille

4. Kirjoita sähköpostin aihe ja viestija sittenklikkaa Lähetä.

Liittyvät aiheet