Huoltajien sähköpostiyhteenvetojen määrittäminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Voit lisätä huoltajia vain oppilaille, jotka käyttävät Classroomia G Suite for Education ‑koulutileillä. Lue lisää artikkelista Tietoja Classroomin käyttäjätileistä.

Jos koulusi järjestelmänvalvoja on ottanut huoltajien sähköpostiyhteenvedot käyttöön, voit valita, mitkä ryhmät sisältyvät yhteenvetoihin. Näihin ryhmiin osallistuvien oppilaiden huoltajille lähetetään säännöllisesti sähköposteja, joissa on tietoja oppilaan suorituksista ryhmässä.

Voit kutsua tai poistaa huoltajia tai lähettää heille sähköpostia, kun seuraavat ehdot täyttyvät:

• Sinun on käytettävä Classroomia selaimella tai Android-sovelluksella.
  • Järjestelmänvalvojan on vahvistettava, että olet opettaja.
  • Järjestelmänvalvojan täytyy antaa sinulle lupa hallinnoida huoltajien sähköpostiyhteenvetoja.

Ryhmän huoltajien sähköpostiyhteenvetojen käyttöönotto

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää ja sitten Asetukset Asetukset.

Klikkaa Asetukset

3. Jos huoltajien yhteenvedot eivät ole vielä käytössä, klikkaa Ota käyttöön Ota käyttöön ja sitten Lisää ryhmä.

Valitse Huoltajien yhteenvedot

Klikkaa Lisää ryhmä

4. (Valinnainen) Jos haluat poistaa huoltajien yhteenvedot käytöstä, klikkaa Poista käytöstä Poista käytöstä.
Huoltajan kutsuminen

Koulusi järjestelmänvalvoja päättää, keillä (vahvistetuilla opettajilla tai järjestelmänvalvojilla) on oikeus kutsua ja poistaa huoltajia. Riittää, että yksi henkilö lähettää huoltajalle kutsun. Kun huoltaja hyväksyy kutsun, hänen sähköpostiosoitteensa linkitetään oppilaaseen kaikilla tämän kursseilla. Kaikki vahvistetut opettajat ja järjestelmänvalvojat näkevät oppilaan huoltajan.

Jos huoltajan kutsuminen tai poistaminen ei onnistu, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Valitse yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Klikkaa oppilaan nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Kutsu huoltajia.

Kutsu huoltajia

5. Kirjoita huoltajan sähköpostiosoite.

Jos kutsut useita huoltajia, erota sähköpostiosoitteet pilkuilla.

6. Klikkaa Kutsu.

Jos huoltaja ei ole hyväksynyt kutsua, hänen sähköpostiosoitteensa vieressä on (kutsuttu)-merkintä. Kun huoltaja hyväksyy kutsun, sinä ja oppilas saatte vahvistussähköpostin. Lisäksi huoltajan nimi näkyy oppilaan nimen vieressä. Tietosuojasyistä oppilaat eivät näe muiden oppilaiden huoltajien nimiä.

Huoltajan poistaminen

Varoitus: Tämä toiminto poistaa huoltajan kaikista oppilaan ryhmistä koulussasi, ei pelkästään opettamistasi ryhmistä.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Valitse yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Klikkaa oppilaan huoltajan nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista huoltajat.
    • Jos poistat vain yhden huoltajan, klikkaa Poista.
    • Jos oppilaalla on useita huoltajia, valitse haluamasi huoltajan valintaruutu ja klikkaa Poista.

Poista huoltajia

Kun olet poistanut huoltajan, järjestelmä lähettää vahvistussähköpostin sinulle, poistetulle huoltajalle ja oppilaalle.

Sähköpostin lähettäminen huoltajille
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa kurssia.
  3. Valitse yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Valitse oppilaan nimen vierestä Lisää Lisää ja sitten Lähetä sähköpostia huoltajille.

Tällöin avautuu sähköposti-ikkuna, jossa sähköpostiosoitteet ovat Vast. ott. ‑kentässä.

5. (Valinnainen) Jos haluat lähettää sähköpostia kurssin kaikille huoltajille, klikkaa näytön yläreunasta Lähetä sähköposti kaikille huoltajille.

Lähetä sähköposti kaikille huoltajille

Tällöin avautuu sähköposti-ikkuna, jossa sähköpostiosoitteet ovat Piilokopio‑kentässä.