Huoltajien sähköpostiyhteenvetojen määrittäminen

Tämä sivu on tarkoitettu opettajille.

Sinä tai järjestelmänvalvoja voitte lähettää huoltajille kutsun, jonka avulla he saavat sähköpostiyhteenvetoja oppilaan edistymisestä. Voit valita, mitkä ryhmät sisältyvät yhteenvetoihin. Voit lisätä huoltajia vain oppilaille, jotka käyttävät Classroomia Google Workspace ‑tileillä.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit kutsua tai poistaa huoltajia tai lähettää sähköpostia huoltajille:

• Järjestelmänvalvojan on vahvistettava, että olet opettaja, otettava sähköpostiyhteenvedot käyttöön, ja annettava sinulle yhteenvetojen ylläpito-oikeudet.
  • Voit kutsua huoltajia Classroomin Android- tai verkkoversiossa.

Huoltajien lisääminen, poistaminen ja sähköpostin lähettäminen huoltajille

Avaa kaikki  |  Sulje kaikki

Huoltajien yhteenvetojen ottaminen käyttöön tai käytöstä poistaminen
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmäja sittenAsetukset .

3. Klikkaa Yleiset-kohdasta valitsin Käytössä‑  tai Pois käytöstä ‑asentoon .

4. Jos et halua ottaa yhteenvetoja käyttöön nykyisissä ja myöhemmin luomissasi ryhmissä, poista valintaLisää huoltajien sähköpostiyhteenvetoihin kaikki kurssit, joita opetat ‑ruudusta.

Huom. Jos otat yhteenvedot käyttöön kaikissa ryhmissä, yhteenvetoja ei oteta käyttöön ryhmissä, joista poistit yhteenvedot käytöstä aiemmin.

5. Klikkaa Lisää ryhmä.

6. Klikkaa yläreunasta Tallenna.
Huoltajan kutsuminen

Ainoastaan yhden opettajan tai järjestelmänvalvojan tarvitsee kutsua huoltaja. Kun huoltaja hyväksyy kutsun, hänet linkitetään oppilaan kaikkiin ryhmiin. Kaikki vahvistetut opettajat ja järjestelmänvalvojat näkevät oppilaan huoltajan.

Jos huoltajan kutsuminen tai poistaminen ei onnistu, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmä ja sitten Henkilöt.

3. Klikkaa oppilaan nimen kohdalta Kutsu huoltajia..

4. Kirjoita huoltajan sähköpostiosoite.

Jos kutsut useita huoltajia, erota sähköpostiosoitteet pilkuilla.

5. Klikkaa Kutsu.

Huoltajan sähköpostiosoitteen vieressä näkyy (Kutsuttu), kunnes hän hyväksyy kutsun. Kun huoltaja hyväksyy kutsun, näet hänen nimensä oppilaan nimen vieressä Henkilöt-sivulla. Oppilas saa myös vahvistusviestin sähköpostiin. Tietosuojasyistä oppilaat eivät näe muiden oppilaiden huoltajien nimiä.

Huoltajan poistaminen

Varoitus: Tämä toiminto poistaa huoltajan kaikista oppilaan ryhmistä oppilaitoksessa, ei pelkästään opettamistasi ryhmistä. Jos huoltaja ei halua sähköpostiyhteenvetoja, hän voi lopettaa niiden tilauksen.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2.  Valitse ryhmäja sittenHenkilöt.

3. Valitse oppilaan huoltajan nimen vierestä Lisää ja sittenHuoltajien poistaminen.

4. Valitse valintaruudut poistettavien huoltajien kohdaltaja sittenklikkaa Poista.

Sinä, poistettu huoltaja ja oppilas saatte huoltajan poistamisesta sähköpostia.

Sähköpostin lähettäminen huoltajille

Jos huoltaja hyväksyy kutsusi automaattisten sähköpostiyhteenvetojen vastaanottamiseen, voit lähettää hänelle sähköpostia myös suoraan.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2.  Valitse ryhmäja sittenHenkilöt.

3. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Voit lähettää sähköpostia yhdelle oppilaan huoltajista klikkaamalla oppilaan nimen kohdalta Lisää ja sittenLähetä sähköpostia huoltajille.

Sähköposti-ikkuna avautuu. Sähköpostiosoitteet ovat Vastaanottaja‑kentässä.

• (Valinnainen) Jos haluat lähettää sähköpostia ryhmän kaikille huoltajille, klikkaa yläreunasta Lähetä sähköpostia kaikille huoltajille. .

4. Kirjoita sähköpostin aihe ja viestija sittenklikkaa Lähetä.

Liittyvät aiheet

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.