Verkkosivun jakaminen opettajalle

Tämä sivu on tarkoitettu oppilaille. Jos olet opettaja, siirry tänne.

Huom. Chromen Jaa Classroomiin ‑laajennus poistetaan käytöstä. Jos olet asentanut kyseisen laajennuksen, sen asennus poistetaan automaattisesti 15.8.2020.

Chromen Jaa Classroomiin ‑laajennuksen avulla voit lähettää verkkosivun tietokoneeltasi opettajallesi. Opettaja voi myös lähettää verkkosivuja tietokoneellesi laajennuksen avulla.

Jaa Classroomiin ‑laajennusta voi käyttää vain tietokoneen Chrome-selaimella.

Verkkosivun jakaminen opettajalle

Sinulla ja opettajallasi on oltava laajennus asennettuna, jotta voitte jakaa verkkosivuja toisillenne. Katso ohjeet Chromen Jaa Classroomiin ‑laajennuksen asentaminen ‑artikkelista.

Huom. Verkkosivun jakamista ei voi kumota.

1. Kirjaudu Classroom-tilillesi, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Chrome-selain ja siirry jaettavalle verkkosivulle.
  3. Klikkaa osoitepalkin vierestä Jaa Classroomiin .

4. Klikkaa opettajasi ryhmän nimeä. Jos et ole vielä liittynyt ryhmään, avaa Classroom klikkaamalla Liity ryhmään.

5. Klikkaa Lähetä opettajalle.

Opettajasi saa viestin siitä, että olet jakanut verkkosivun.

Äskettäin jaettujen verkkosivujen katsominen

1. Kirjaudu Classroom-tilillesi, jos et ole jo tehnyt niin.
  2. Avaa Chrome-selain ja klikkaa osoitepalkin vierestä Jaa Classroomiin .

3. Klikkaa haluamaasi ryhmää.

4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat nähdä verkkosivut, jotka olet äskettäin jakanut opettajallesi, valitse Lähetetty opettajalle.
    • Jos haluat nähdä verkkosivut, jotka opettajasi on äskettäin jakanut sinulle, valitse Vastaanotettu opettajalta.

Sivuluettelo päivittyy automaattisesti. Näet vain sellaiset verkkosivut, jotka sinä ja opettajasi olette jakaneet 18 viime tunnin aikana. Et voi poistaa sivuja luettelosta itse.