Gå med i eller lämna en klass som hjälplärare

Den här artikeln är för lärare.

En lärare kan bjuda in dig att undervisa i en klass som hjälplärare. Som hjälplärare kan du utföra de flesta läraruppgifter när du har gått med. Huvudlärare och hjälplärare har dock olika behörigheter i Classroom.

Vad kan jag göra som hjälplärare?

Som hjälplärare kan du utföra samma åtgärder som huvudläraren, men du kan inte radera en klass, ta bort huvudläraren eller inaktivera andra lärare i klassen.

Svara på en inbjudan till att hjälpa till med undervisningen

Om du inte kan läggas till i en klass kontaktar du administratören. Om du inte är på samma domän kan administratören behöva uppdatera domänens inställningar för klassmedlemskap

Tips! Du kan snabbt tacka ja eller nej till inbjudan att hjälpa till genom att klicka på länken i e-postmeddelandet.

Så här svarar du från Classroom:

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på Godkänn eller Avvisa på klasskortet.

Obs! Om du är elev i klassen tas du inte bort från klassen om du klickar på Avvisa.

Dela filer med huvudläraren innan du lämnar en klass
Huvudläraren har åtkomst till alla filer som du har lagt i klassens Google Drive-mapp. Om du vill dela andra filer, till exempel anteckningar eller en närvarolista, kan du lägga dem i klassens Drive-mapp. Eleverna ser inte filerna eller mapparna om du inte delar dem.
Så här delar du filer:
  1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Klicka på Öppna mapp på klasskortet.
  3. Klicka på Ny uppe till vänster följt av välj ett alternativ:
    • Om du vill lägga till en mapp i klassens mapp på Drive för dina filer väljer du Mapp.
    • Om du vill ladda upp en befintlig fil eller mapp väljer du Filuppladdning eller Mappuppladdning.
Lämna en klass som hjälplärare

Om du lämnar klassen du är hjälplärare i kan du inte öppna den igen om du inte får en ny inbjudan eller registrerar dig som elev i klassen. Om du äger klassens Drive-mappen måste du göra en annan lärare i klassen till mappens ägare innan du lämnar klassen. Mer information finns i Göra någon annan till ägare av filen.

1. Öppna classroom.google.com och klicka på Logga in.

Logga in på Google-kontot. Till exempel du@dinskola.edu eller du@gmail.comLäs mer.

2. Välj ett alternativ:
    • Klicka på Mer på klassen du vill lämna följt av Lämna klassen.
    • Klicka på klassen följt avPersonerföljt avbredvid ditt namn  klicka på Mer följt avLämna kursen.
  3. Bekräfta genom att klicka på Lämna kursen.

Relaterade ämnen

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.