Bli med på eller forlat kurs der du er medlærer

Denne artikkelen er for lærere.

Andre lærere kan invitere deg til å bli medlærer på kursene sine. Som medlærer kan du utføre de fleste læreroppgaver etter at du har blitt med. Hovedlærere og medlærere har imidlertid ulike tillatelser i Classroom.

Hva kan jeg gjøre som medlærer?

Som medlærer kan du utføre de samme oppgavene som hovedlæreren, men du kan ikke slette kurs, fjerne hovedlæreren eller ignorere andre lærere i kurset.

Svar på invitasjoner til å bli medlærer

Hvis du har problemer med å bli lagt til i et kurs, kan du kontakte administratoren din. Hvis dere ikke er tilknyttet samme domene, kan det hende at administratoren må oppdatere innstillingene for kursdeltakelse for domenet ditt.

Tips: Du kan raskt godta eller avslå invitasjoner til å bli medlærer ved å klikke på linken i e-postvarselet.

Slik svarer du via Classroom:

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Klikk på Godta eller Avslå på kurskortet.

Merk: Hvis du er elev ved kurset, blir du ikke fjernet fra kurset ved å klikke på Avslå.

Del filer med hovedlæreren før du forlater et kurs
I Google Disk-mappen for kurset har hovedlæreren tilgang til alle filene du har opprettet i kurset. Hvis du vil dele andre filer, for eksempel notater eller oppmøtelister, kan du legge disse til i Disk-mappen for kurset. Elevene kan ikke se filene eller mappene, med mindre du deler dem.
Slik deler du filer:
  1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. På kurskortet klikker du på Åpne mappen .
  3. Øverst til venstre klikker du på Nyog derettervelg et alternativ:
    • For å legge til en mappe for filene dine i Disk-mappen for kurset, velg Mappe.
    • For å laste opp en eksisterende fil eller mappe, velg Filopplasting eller Mappeopplasting.
Forlat kurs som medlærer

Hvis du forlater et kurs der du er medlærer, kan du ikke åpne det igjen før du eventuelt blir invitert på nytt eller registrerer deg som elev ved kurset. Hvis du eier Disk-mappen for kurset, må du gjøre en annen kurslærer til eier av mappen før du forlater kurset. Gå til Gjør en annen person til eier av filen din for å finne ut mer.

1. Gå til classroom.google.com og klikk på Logg på.

Logg på med Google-kontoen din. For eksempel du@skolendin.edu eller du@gmail.comFinn ut mer.

2. Velg et alternativ:
    • Gå til kurset du vil forlate og klikk på Mer og deretterForlat kurset.
    • Klikk på kursetog deretterPersonerog derettergå til navnet ditt og  klikk på Mer og deretterForlat kurset.
  3. Klikk på Forlat kurset for å bekrefte handlingen.

Beslektede emner

Google, Google Workspace og relaterte merker og logoer er varemerker som tilhører Google LLC. Alle andre bedrifts- og produktnavn er varemerker for bedriftene de er tilknyttet.