Als mededocent deelnemen aan een lesgroep of een lesgroep verlaten

Dit artikel is voor docenten.

Een docent kan je uitnodigen om aan een lesgroep les te geven als mededocent. Als mededocent kun je dan voor het grootste deel dezelfde taken uitvoeren als de docent. Primaire docenten en mededocenten hebben echter verschillende rechten in Classroom.

Wat kan ik als mededocent doen?

Als mededocent kun je dezelfde taken uitvoeren als de primaire docent. Je kunt echter geen lesgroepen verwijderen, de primaire docent verwijderen of een andere docent in de lesgroep dempen.

Reageren op een uitnodiging om mededocent te worden van een lesgroep

Als je niet kunt worden toegevoegd aan een lesgroep, neem je contact op met je beheerder. Als je niet bij hetzelfde domein hoort als de lesgroep, moet de beheerder wellicht de lidmaatschapsinstellingen voor lesgroepen voor je domein updaten.

Tip: Je kunt de uitnodiging om mededocent te worden snel accepteren of weigeren door op de link in de e-mailuitnodiging te tikken.

Ga als volgt te werk om te reageren vanuit Classroom:

1. Tik op Classroom .
  2. Tik op de lesgroepkaart op Accepteren of Weigeren.

Opmerking: Als je een leerling bent in de lesgroep en je op Weigeren tikt, word je niet verwijderd uit de lesgroep.

Bestanden delen met de primaire docent voordat je een lesgroep verlaat
Deze functie is niet beschikbaar voor de iOS-versie van Classroom. Klik op Computer of Android voor de instructies.
Een lesgroep verlaten als mededocent

Deze functie is niet beschikbaar voor de iOS-versie van Classroom. Klik op Computer of Android voor de instructies.