Ryhmään liittyminen tai ryhmästä poistuminen: apuopettajat

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille.

Opettaja voi kutsua sinut ryhmänsä apuopettajaksi. Apuopettajaksi liityttyäsi voit käyttää useimpia opettajan toimintoja. Ensisijaisilla opettajilla ja apuopettajilla on kuitenkin Classroomissa eri käyttöoikeudet.

Mitä voin tehdä apuopettajana?

Apuopettajat voivat tehdä samoja asioita kuin ensisijaiset opettajatkin, mutta he eivät voi poistaa ryhmää tai ensisijaista opettajaa tai mykistää toista ryhmän opettajaa.

Apuopettajakutsuun vastaaminen

Jos ryhmään lisäämisessäsi on ongelmia, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan. Jos ette ole samassa verkkotunnuksessa, järjestelmänvalvojan on ehkä päivitettävä verkkotunnuksen ryhmien jäsenyysasetukset

Vinkki: Voit hyväksyä tai hylätä apuopettajakutsun nopeasti klikkaamalla sähköposti-ilmoituksessa olevaa linkkiä.

Classroomin kautta vastaaminen:

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmän kortista Hyväksy tai Hylkää.

Huom. Jos olet ryhmän oppilas, Hylkää-valinta ei poista sinua ryhmästä.

Tiedostojen jakaminen ensisijaiselle opettajalle ennen ryhmästä poistumista
Ensisijaisella opettajalla on pääsy kaikkiin ryhmässä luomiisi tiedostoihin ryhmän Google Drive-kansiosta. Jos haluat jakaa muita tiedostoja, kuten muistiinpanoja tai läsnäolotaulukon, voit lisätä ne ryhmän Drive-kansioon. Oppilaat eivät näe tiedostoja tai kansioita, ellet jaa niitä heille.
Tiedostojen jakaminen:
  1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse ryhmän kortista Avaa kansio .
  3. Valitse vasemmasta yläkulmasta Uusi ja sittenvalitse haluamasi vaihtoehto:
    • Lisää ryhmän Driveen kansio tiedostoillesi valitsemalla Kansio.
    • Lataa aiemmin luotu tiedosto tai kansio laitteeltasi valitsemalla Tiedoston lähetys tai Kansion lähetys.
Ryhmästä poistuminen: Apuopettaja

Jos poistut ryhmästä, jossa olet apuopettajana, et voi avata sitä uudelleen, ellei sinua kutsuta uudelleen tai lisätä ryhmään oppilaana. Jos omistat ryhmän Drive-kansion, sinun on tehtävä toisesta ryhmän opettajasta kansion omistaja ennen, kuin poistut ryhmästä. Lue lisää tiedoston omistajuuden siirtämisestä toiselle henkilölle.

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Valitse seuraavista:
    • Siirry sen ryhmän kohdalle, josta haluat poistua, ja valitse Lisää ja sittenPoistu ryhmästä.
    • Klikkaa ryhmääja sittenHenkilötja sittenklikkaa nimesi vierestä  Lisää ja sittenPoistu ryhmästä.
  3. Vahvista klikkaamalla Poistu ryhmästä.

Muuta aiheeseen liittyvää

Google, Google Workspace ja niihin liittyvät merkit ja logot ovat Google LLC:n tavaramerkkejä. Muut yritysten ja tuotteiden nimet voivat olla niihin liittyvien yritysten tavaramerkkejä.