Apuopettajan lisääminen ryhmään

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Voit kutsua ryhmääsi opettajia auttamaan ryhmän toiminnan järjestämisessä. Jos käytät Google Ryhmiä, voit myös kutsua apuopettajaryhmän.

G Suite ‑järjestelmänvalvoja on saattanut sallia ryhmään liittymisen vain oppilaitoksesi opettajille ja oppilaille. Jos haluat lisätä ryhmään toisen oppilaitoksen opettajan, pyydä järjestelmänvalvojaa päivittämään verkkotunnuksen ryhmien jäsenyysasetukset.

Apuopettajien tai apuopettajien ryhmien kutsuminen

Huom. Voit kutsua opettajia Google Ryhmien avulla, vaikka et olisi ryhmän omistaja tai jäsen. Sinulla on kuitenkin oltava oikeus nähdä ryhmän jäsenet ja sähköpostiosoitteet. Jos et näe luetteloa, pyydä järjestelmänvalvojaa muuttamaan käyttöoikeuksia. Lue lisää kutsujen vianetsinnästä.

Opettajan kutsuminen ryhmän apuopettajaksi

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää, jolle haluat lisätä apuopettajia tai opettajaryhmiä.
  3. Valitse yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Klikkaa Kutsu opettajia Kutsu opettaja.

Kutsu opettajia

5. Voit kutsua yksittäisiä opettajia tai opettajaryhmän. Kirjoita opettajan tai ryhmän sähköpostiosoite.

Samalla kun kirjoitat, Classroom näyttää hakua vastaavia osoitteita, joista voit valita.

6. Valitse hakutuloksista haluamasi opettaja tai ryhmä.
  7. (Valinnainen) Voit kutsua lisää opettajia tai ryhmiä toistamalla vaiheet 5‒6.
  8. Klikkaa Kutsu.

Apuopettajakutsun hyväksyminen

Kutsutut opettajat saavat sähköpostin, jossa heitä pyydetään ryhmän apuopettajiksi. Jotta opettaja voi liittyä ryhmään, hänen on joko klikattava sähköpostin linkkiä tai kirjauduttava Classroomiin ja valittava ryhmän kortista Hyväksy.

Hyväksy

Apuopettajien oikeudet

Nämä ryhmien käyttöoikeutta koskevat seikat on syytä ottaa huomioon:

• Vain ensisijainen opettaja voi poistaa kurssin.
  • Ensisijainen opettaja ei voi perua ryhmään liittymistään eikä ensisijaista opettajaa voi poistaa ryhmästä.
  • Opettajia ei voi ohittaa ryhmässä.
  • Ensisijainen opettaja omistaa ryhmän Google Drive ‑kansion.
  • Kun avustava opettaja on liittynyt kurssille, hän voi käyttää kurssin Google Drive ‑kansiota.

Ryhmien kokorajoitukset

G Suite for Education ‑tilit

Seuraavat Classroomin kurssikohtaiset kokorajoitukset koskevat opettajia, jotka käyttävät G Suite for Education ‑tiliä:

• Opettajien enimmäismäärä: 20
  • Ryhmän kautta kutsuttavien opettajien enimmäismäärä: 10
  • Jäsenten (opettajien ja oppilaiden) enimmäismäärä: 1 000

Huom. Classroom käyttää Google Ryhmiä kaikille oppilaille ja opettajille, joilla on G Suite for Education ‑tili. Jokainen henkilö voi kuulua vain tiettyyn määrään ryhmiä. Lue lisätietoja Ryhmien käytäntöjä ja rajoituksia käsittelevän artikkelin Jäsenyys-osiosta.

Henkilökohtaiset Google-tilit

Henkilökohtaista Google-tiliä käyttävien opettajien toimintoja koskevat lisärajoitukset, jotka rajoittavat esimerkiksi ryhmien luomista ja oppilaiden kutsumista. Lue lisätietoja käytännöistä ja rajoituksista.