Apuopettajan lisääminen ryhmään

Tämä artikkeli on tarkoitettu opettajille

Voit kutsua ryhmääsi opettajia auttamaan ryhmän toiminnan järjestämisessä. Jos käytät Google Ryhmiä, voit myös kutsua apuopettajaryhmän.

G Suite ‑järjestelmänvalvoja on saattanut sallia ryhmään liittymisen vain oppilaitoksesi opettajille ja oppilaille. Jos haluat lisätä ryhmään toisen oppilaitoksen opettajan, pyydä järjestelmänvalvojaa päivittämään verkkotunnuksen ryhmien jäsenyysasetukset.

Mitä apuopettajat voivat tehdä?

Apuopettajat voivat tehdä samoja asioita kuin ensisijaiset opettajatkin, kuten

• luoda tehtäviä
  • antaa palautetta oppilaan tehtävästä
  • antaa arvosanoja
  • julkaista striimissä
  • käyttää ryhmän Google Drive ‑kansiota
  • lähettää sähköpostia opettajille ja oppilaille.

Apuopettaja ei voi

• poistaa ryhmää
  • poistaa ensisijaista opettajaa ryhmästä
  • mykistää toista ryhmän opettajaa.

Apuopettajien kutsuminen

Voit kutsua opettajia Google Ryhmien avulla, vaikka et olisi ryhmän omistaja tai jäsen. Sinulla on oltava oikeus nähdä ryhmän jäsenet ja heidän sähköpostiosoitteensa. Jos et näe luetteloa, pyydä järjestelmänvalvojaa muuttamaan käyttöoikeuksia. Lue lisää kutsujen vianetsinnästä

Opettajan kutsuminen ryhmän apuopettajaksi

1. Siirry osoitteeseen classroom.google.com ja valitse Kirjaudu sisään.

Kirjaudu Google-tilillesi, esimerkiksi sinä@oppilaitoksesi.edu tai sinä@gmail.comLue lisää.

2. Klikkaa ryhmää, johon haluat lisätä apuopettajia tai ryhmiä.
  3. Valitse yläreunasta Henkilöt.

Klikkaa Henkilöt

4. Klikkaa Kutsu opettajia Kutsu opettaja.

Voit kutsua yksittäisiä opettajia tai opettajaryhmän.

Kutsu opettajia

5. Kirjoita opettajan tai ryhmän sähköpostiosoite.

Samalla kun kirjoitat, Classroom näyttää hakua vastaavia osoitteita, joista voit valita.

6. Valitse haluamasi opettaja tai ryhmä.
  7. (Valinnainen) Voit kutsua lisää opettajia tai ryhmiä toistamalla vaiheet 5‒6.
  8. Klikkaa Kutsu.

Apuopettajakutsun hyväksyminen

Kutsutut opettajat saavat sähköpostin, jossa heitä pyydetään ryhmän apuopettajiksi. Jotta opettaja voi liittyä ryhmään, hänen on joko klikattava sähköpostissa olevaa linkkiä tai kirjauduttava sisään Classroomiin ja valittava ryhmän kortista Hyväksy.

Hyväksy

Ryhmiin ja ryhmien kokoon liittyvät rajoitukset

Ryhmien kokorajoitukset

Ryhmän kokorajoitus riippuu Classroomissa käyttämäsi tilin tyypistä.

Tilin tyyppi Rajoitukset
G Suite for Education
  • Ryhmässä voi olla enintään 20 opettajaa. Voit kutsua useampia opettajia, mutta ryhmään voi liittyä vain 20 opettajaa.
  • Jäsenten (opettajien ja oppilaiden) enimmäismäärä on 1 000.
Henkilökohtaiset Google-tilit
  • Ryhmässä voi olla enintään 20 opettajaa. Voit kutsua useampia opettajia, mutta ryhmään voi liittyä vain 20 opettajaa.
  • Jäsenten (opettajien ja oppilaiden) enimmäismäärä on 250.
  • Henkilökohtaista Google-tiliä käyttävien opettajien toimintoja koskevat lisärajoitukset, jotka rajoittavat esimerkiksi ryhmien luomista ja oppilaiden kutsumista. Lisätietoja on Classroomin käyttöä koskevat rajoitukset ‑artikkelissa.

Google Ryhmiä koskevat rajoitukset

Classroom käyttää Google Ryhmiä kaikkien sellaisten oppilaiden ja opettajien hallinnointiin, joilla on G Suite for Education ‑tili.

• Kukin henkilö voi kuulua vain tiettyyn määrään ryhmiä.
  • Jos kutsut Google Ryhmän jäsenet liittymään ryhmään apuopettajina, Ryhmässä voi olla enintään 10 jäsentä.

Lisätietoja on Ryhmien käytännöt ja rajoitukset ‑artikkelissa.