Kunngjøringer om Google Classroom

1. Finn ut mer om oppdateringer i Google Classroom

Gå til Workspace-bloggen for å lese om nye funksjonsoppdateringer og -forbedringer i Classroom.
    Les mer
  2. Nyhet: vedvarende navigasjonsrad i Classroom

Nå kan lærere og elever bruke en uttrekksmeny i Classroom. Klikk på menyen øverst til venstre for å vise eller skjule uttrekksmenyen. Hold markøren over raden til venstre for å vise uttrekksmenyen. Uttrekksmenyen gjør det enklere for lærere og elever å navigere i, oppdage og bruke nye funksjoner i Classroom. Uttrekksmenyen er alltid synlig, enten i forminsket eller utvidet tilstand, uavhengig av hvilken side lærerne og elevene er på forminsket som standard Lærere og elever kan utvide eller forminske uttrekksmenyen ved å klikke på menyen .
    Les mer
  3. Nyhet: Bruk tillegg i Classroom

Nå kan lærere bruke enkelte digitale utdanningsverktøy som tillegg i Classroom for å dele engasjerende aktiviteter og innhold med klassen. Tillegg kan legges ved i oppgaver, quizoppgaver, spørsmål, materiell eller kunngjøringer. Lærere kan velge blant alle tilleggene som er installert av en administrator. Finn ut mer om denne funksjonen.
    Les mer
  4. Nyhet: Velg et visningsbilde for innlegg i strømmen

Mai 2022

Nå kan du bruke visningsbilder for oppgaver og kunngjøringer i strømmen. Når lærere og elever legger ut innlegg, kan de velge et vedlegg de vil bruke som visningsbilde for det aktuelle innlegget. Finn ut mer om denne funksjonen.
    Les mer
  5. Beta: Classroom add-ons

April 2022

Classroom add-ons is a new feature that allows you to bring your favorite content and activities from top EdTech tools right inside Classroom. Admins can pre-install add-ons for their whole domain at once, or by group or organizational unit. Add-ons are also viewable on mobile for teachers and students. The Classroom add-ons beta will be available in English in the US for the Google Workspace for Education Plus and Teaching and Learning Upgrade editions. Read more Administrators: Express interest in the beta
    Les mer
  6. Nyhet: Planlegg oppgaver for flere kurs

Mars 2022

Nå kan lærere og medlærere planlegge oppgaver, materiell, spørsmål og kunngjøringer for flere kurs samtidig. Dermed er det enklere for lærere å organisere arbeid og tidslinjer når de har flere kurs å holde rede på. Denne funksjonen er tilgjengelig i datamaskinversjonen av Classroom.
    Les mer
  7. Nyhet: Eksporter karakterer til Aspen-systemet for elevinformasjon

Januar 2022

Nå er det mulig å eksportere karakterer til Follett Aspen-systemet for elevinformasjon. Administratorer kan koble Classroom til Aspen, slik at lærerne kan tilknytte kursene sine og eksportere elevenes karakterer. Denne funksjonen er tilgjengelig for skoleregioner som bruker Follett Aspen versjon 6.2 eller nyere. Finn ut mer om funksjonen.
    Les mer
  8. Nyhet: plagiatrapporter for Google Presentasjoner-filer

Desember 2021

Plagiatrapporter er nå tilgjengelige for Google Presentasjoner-filer. Lærere og elever kan kjøre plagiatrapporter for å sammenligne elevenes Google Dokumenter- eller Presentasjoner-filer med nettsider og bøker på internett. Finn ut mer om funksjonen.
    Les mer
  9. Nyhet: Bruk Classroom uten nett på Android

November 2021

Vi gjør Android-appen for Classroom tilgjengelig for bruk uten nett eller med midlertidige tilkoblinger. Elevene kan begynne på arbeid, gjennomgå oppgaver, åpne vedlegg i Disk og skrive oppgaver i Google Dokumenter – alt uten internettilkobling. Finn ut mer om funksjonen. Les blogginnlegget.
    Les mer
  10. Nyhet: Angi om elevene skal kunne forlate kurs

Oktober 2021

Nå inneholder administrasjonskonsollen en innstilling for å hindre elever i å forlate kurs. Hvis en administrator slår på innstillingen, kan ikke elevene lenger forlate kurs på egen hånd. Finn ut mer om funksjonen. Les blogginnlegget.
    Les mer
  11. Gjør Classroom-videomøter enklere og sikrere

Oktober 2021

Vi har lagt til flere nye funksjoner i Google Meet i Classroom, slik at Meet nå er enklere og sikrere å bruke: Meet-linken for kurset er nå tilgjengelig ved siden av kursstrømmen, slik at elevene enkelt kan bli med, og lærerne kan administrere linken via strømmen. Elevene blir viderekoblet til et venterom frem til en lærer offisielt har blitt med via Meet-linken for kurset. Gjester som ikke står på klasselisten, må «be om å få bli med» og slippes inn av læreren før de kan delta, slik at ingen blir med i møter uten at det er tilsiktet. Alle utpekte medlærere for et kurs blir automatisk medverte…
    Les mer
  12. Nyhet: Sikker synkronisering av klasselister direkte fra Clever

Juli 2021

Google samarbeider med Clever om å tilby automatiske klasselister for Google Classroom basert på systemer for elevinformasjon. Administratorer kan håndtere konfigureringen via Clever, slik at lærerne ikke lenger trenger å opprette kurs manuelt for deretter å invitere elever til å bli med. Denne funksjonen er tilgjengelig for brukere av Google Workspace for Education Plus. Finn ut mer om funksjonen. Les blogginnlegget.
    Les mer
  13. Nyhet: Svar enkelt på kommentarer i e-postvarsler

30. januar 2023 Vi har gjort e-postvarsler i Classroom mer funksjonelle og enklere å bruke. Med integrerte svar på kommentarer kan lærere og elever enkelt holde seg oppdatert og svare på kommunikasjon i Classroom. Varsler om offentlige og private kommentarer inneholder den nyeste informasjonen, for eksempel de siste kommentartrådene, og nå kan du enkelt svare på kommentarer i selve e-posten. Dermed kan lærerne raskt svare elevene uten å måtte veksle mellom e-post og Classroom. Finn ut mer.
    Les mer