Hoe log ik in bij Classroom?

Afhankelijk van je situatie log je in bij Classroom met een van de volgende gebruikersaccounttypen:

• Schoolaccount: Dit is een G Suite for Education-account, het wordt ingesteld door een erkende school. Het lijkt op jij@jeschool.edu. Als je je G Suite for Education-accountgegevens niet weet, vraag ​​je je docent of de IT-beheerder van de school om hulp.
  • Persoonlijk Google-account: Dit wordt ingesteld door jou of je ouder/verzorger. Meestal gebruik je een persoonlijk Google-account buiten de schoolomgeving, zoals wanneer je thuisonderwijs volgt. Het lijkt op jij@example.com.
  • G Suite-account: Dit account wordt ingesteld door de beheerder van je organisatie. Het lijkt op jij@jebedrijf.com.

Zie Over Classroom-gebruikersaccounts voor meer informatie.

Opmerking: Ouders/verzorgers hebben wegens privacywetgeving geen toegang tot Classroom of de opdrachten van hun kind. Ouders/verzorgers kunnen e-mailoverzichten ontvangen als de docent van hun kind dit toestaat. Zie Over e-mailoverzichten voor ouders/verzorgers voor meer informatie.

INLOGGEN BIJ CLASSROOM

Je moet een actieve internetverbinding hebben om te kunnen inloggen.

De eerste keer inloggen

1. Ga naar classroom.google.com en klik op Naar Classroom.

Klik op

2. Voer je gebruikersnaam in en klik op Volgende.

Klik op Volgende

3. Voer je wachtwoord in en klik op Volgende.

Klik op Volgende

4. Lees het welkomstbericht als dat verschijnt en klik op Accepteren.

Klik op Accepteren

5. Als je een G Suite for Education-account gebruikt, klik je op Ik ben een leerling of Ik ben docent.
    Opmerking: Gebruikers met een persoonlijk Google-account zien deze optie niet.

Je rol kiezen

6. Klik op Aan de slag.
    Klik op

Ben je klaar om aan de slag te gaan met Classroom?

Als je problemen hebt met inloggen

Foutmelding Betekenis Wat je kunt doen
Je beheerder heeft Classroom niet geactiveerd. Je beheerder heeft Classroom niet ingeschakeld voor je account. Neem contact op met je IT-beheerder.
Deze service is uitgeschakeld door je beheerder. Classroom is niet geactiveerd voor je account. Neem contact op met je IT-beheerder.
Je kunt Classroom niet gebruiken met dit account. Je bent ingelogd bij Classroom met het verkeerde account.
  • Log uit en log opnieuw in.
  • In de mobiele app wordt je gevraagd een ander account toe te voegen. Log in met het andere account.
Heeft je beheerder Classroom geactiveerd? Als je Classroom wilt gebruiken, moet je de IT-beheerder of G Suite-beheerder van je school vragen Classroom te activeren voor je school. Je school maakt geen gebruik van G Suite for Education. Je school moet worden aangemeld voor G Suite for Education voordat je Classroom kunt gebruiken.

Heb je meer hulp nodig met inloggen? Leerlingen bekijken Probleemoplossing. Docenten gaan naar de Helpcommunity voor Google Classroom.

Toegang tot andere gedeelten van Classroom

Wanneer leerlingen zijn ingelogd, zien ze de lesgroepen die hun docenten hebben gemaakt. Leerlingen klikken op Deelnemen om zichzelf toe te voegen aan een lesgroep. Zie Deelnemen aan een lesgroep voor meer informatie.

Als docenten en leerlingen op Menu Menu klikken, kunnen ze andere gedeelten van Classroom openen.